Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Samaritgränd 9
Sven Wallander 1927
Södermalm
MÖJLIG 2:A MED SOLKYSST BALKONG I HJÄRTAT AV SÖDER
STYLING:RYDMAN FOTO:BOUKARI TEXT:NYSTEDT

Välkommen in i en härligt ljus och välplanerad 1,5:a med 20-talscharm och solig balkong, som sitt centrala läge till trots, ändå känns som en oas för sig. Här skapar den genomgående planlösningen mycket rymd åt sina 43 kvm, med ett socialt kök i originalutförande, charmig sovalkov, trevligt badrum och ett luftigt vardagsrum med generöst ljusinsläpp. Här bor du på en lugn gata, i vad som kan vara Södermalms mest avslappnade kvarter, med Skinnarviksparken, Gröna Tanto och ett rikt krog- och kulturliv i din omedelbara närhet.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Katarina Ljung
Grundare & Reg. fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Samaritgränd 9, 3 tr
Område:
Södermalm
arkitekt:
Sven Wallander 1927
Våning:
3 av 4, Hiss saknas
Rum:
1 rum och kök
Area:
43 m²
Avgift:
2 573 kr inkl. värme, vatten och basutbud kabel-tv

Kök

Här har du ett riktigt inbjudande originalkök med ett stort fönster som främjar ljus såväl som rymd. Goda förvaringsytor med bänkskivor av trä. Gott om utrymme för större middagssällskap, matbord och flera stolar. Tidstypisk skåpinredning i en turkos nyans och ett charmigt serveringsskåp i original för finporslinet. Väggar och kakel går i vitt medan köksdörren bryter av i gult. Den retro-snygga kylen, precis som spisen kommer från Smeg. Rustikt brädgolv i grått.

Vardagsrum

Hemtrevligt och luftigt vardagsrum där blickarna osökt dras till de fina balkongdörrarna och hustaken utanför. Här är ljusinsläppet minst sagt frikostigt när solens strålar spelar över hela rummet. Gott om utrymme för både sittgrupp, tevemöbel eller bokhylla och en mindre matplats. Det vackra golvet är slipat, lutat och vitoljat.

Sovalkov

Belägen i den inre delen av hallen är den här sovalkoven både praktisk och mysig, med plats för en 140 cm säng. Vita väggar och samma fina brädgolv som i köket.

Badrum

Trevligt badrum med ljust, mönstrade väggar, vita klinkers och ett badkar. Badrumsskåp i glas över handfatet löser förvaringen.

Hall

Välkomnande och rymlig hall som också inkluderar den ombonade sovalkoven. Här går väggarna i grönt och golvet i samma grå ton som i köket. Smidig förvaring i form av inbyggda garderober och en hatthylla.

Brf Postiljonen

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Postiljonen 13. Föreningen består av 147 lägenheter med bostadsrätt och 9 lokaler med hyresrätt. Huset ritades av arkitekt Sven Wallander

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten 1927. Föreningen är äkta.

Mark

Föreningen äger marken.

Förvaltare

Ekonomisk förvaltare är SBC. Den externa revisionen från Toresson Revision. Fastighetsskötsel sköts av Storholmen fastighetsförvaltning och städning av Di-Ma's Lokalvård.

Renoveringar

Se sid 3 i årsredovisningen. Fasadrenovering 1974 - Stambyte 1982 - Takrenovering 1990 - Byte av elstigar 1992 - Renovering av balkonger och fasad mot innergården 2012 - Spolning av stammar 2013.

Kommande renoveringar

Föreningen undersöker fasadrenovering på yttersidan av husen, behovet av balkongrenovering på yttersidan av huset samt ifall det behöver åtgärda taknocken på vissa ställen. Renoveringen kommer i sådana fall ske under 2019/2020. Föreningen beslutar eventuellt att installera bergvärme inom kort, tidsplan ej bestämd. Annars sker mindre löpande underhåll enligt underhållsplan.

Ekonomi

Föreningen är en äkta förening och är idag helt skuldfri samt har en kassa på ca 3 mkr. Avgifterna höjdes årsskiftet -18/19.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Bostadsrätternas medlemsförsäkring.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för trappstädning och är inget de boende själva behöver sköta.

Tvättstuga

Föreningen har fyra tvättstugor varav en är drop-in med god tillgänglighet.

Gemensamma utrymmen

Två cykelförråd, barnvagnsförråd, samlings-/festlokal och övernattningslägenhet (150 kr/natt).

Förråd

Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Bredband och kabel-tv

Bredband via fiber och anslutning mot Bredband 2 eller via Comhems kabel-tv-nät. Kabel-tv via Comhem (basutbud ingår i månadsavgiften).

Juridisk person

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Minsta ägarandel:

10%.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2019-02-27, årsredovisning 2017/2018 och föreningens hemsida. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Den här lugna återvändsgatan känns nästan som en egen liten ö, även om läget är så centralt det bara kan bli, mellan Krukmakar- och Wollmar Yxkullsgatan. Här har du både Zinkensdamm och Mariatorget på promenadavstånd, med ett brett utbud på bra matbutiker, mysiga Söderfik, barer och kvarterskrogar. Här bor du också i direkt anslutning till goda kommunikationer; tunnelbanans röda linje som tar dig till Slussen och Hornstull på ett ögonblick, liksom bussar, pendel- och lokaltåg vid Södra station. Men bäst av allt är ändå att bo i händelsernas centrum och ändå kunna njuta av magiska promenadstråk och utkiksplatser som Skinnarviksparken och Tantolunden. Livskvalitet när den är som bäst.