Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Västerled 33
EDVIN ENGSTRÖM 1928
Bromma - Äppelviken
STOR, SOCIAL OCH MYSIG LÄGENHET MED VILLAKÄNSLA
TEXT: MURÉN FOTO: OZOLLAPA

I ett litet rosa 1920-talshus i lugna och mysiga Äppelviken ligger denna stilfulla lägenhet med en total yta om 140 kvm. Här bor du med villakänsla på två nyrenoverade plan och med gavelläge med fönster i tre väderstreck. Lägenheten har ljuvliga sällskapsytor med ett öppet och stilrent kök som inbjuder till matlagning och mingel och ansluter till ett vardagsrum med en stämningshöjande öppen spis och plats för matbord och soffgrupp. Två fina sovrum och ett grant grönt badrum ligger i våningens andra ände. Ett tjusigt grönmålat smitt trappräcke talar om var trappan till den nedre våningen finns. På detta plan finns två rum, varav ett har egen ingång från gården, wc med dusch, tvättavdelning och förråd. Utanför bostaden finns en trivsam grönskande innergård med plats för både trädgårdsmöbler och lek.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Öhman
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Västerled 33
Område:
Bromma - Äppelviken
arkitekt:
EDVIN ENGSTRÖM 1928
Rum:
5 rum och kök
Area:
95 m² + 45 m² biarea
Avgift:
7 467 kr inkl värme, VA, kabel-TV grundutbud och Bredband (1000/1000)

Kök

Kök och vardagsrum ligger med öppen planlösning i ett härligt stort och ljust sällskapsrum som totalt har fyra fönster. Köket helrenoverades i slutet av 2017 i ett klassiskt och stilrent utförande. Köksinredningen är byggd i vinkel med en köksö i anslutning. Skåps- och lådfronter är grå med nätta guldfärgade handtag. Bänkskivor, stänkskivor och köksön är klädda i carraramarmor. I köket finns induktionshäll, ugn, fläkt, inbyggnadsmikro, kyl och frys, samtliga från 2017-2018. Rummet ger perfekta förutsättningar för allehanda tillställningar och bjudningar, för mysigt frukosthäng med familjen och för bubbel och buffé i goda vänners lag. Här kan man samlas runt köksön och duka till många vid anslutande matplats.

Vardagsrum

Vardagsrummet nås via två trappsteg från hallen och ansluter till köket. Här finns gott om plats för en stor soffgrupp. Mysfaktorn i detta trivsamma rum höjs genom en fin öppen spis i rött tegel som används med spisbränsle (för närvarande ej större eld p g a otäta pipor). Väggarna är målade i en ljusgrå kulör. Vardagsrum och kök får också mycket karaktär genom det fina trappräcket i vackert grönt smide som omger trappan till den nedre våningen.

Sovrum

Lägenheten har två sovrum på övervåningen och även två rum på nedervåningen som kan nyttjas som sovrum. Övervåningens sovrum är två rymliga och rofyllda rum som ligger intill varandra. Det större av dem används idag som föräldrasovrum och har ljusgrå målade väggar och en platsbyggd garderobsvägg. Det andra sovrummet har ljust rosa väggar och används som ett barnrum. I båda sovrummen ligger nya heltäckningsmattor. De två rummen på nedervåningen kan inredas allt efter behov. Sovrum, gästrum, kontor, hemmabio, lekrum… Båda rummen har nymålade väggar och golv med golvvärme. Vid det ena finns ett förråd i anslutning och det andra har separat ingång, vilket skulle kunna fungera mycket väl för en egen verksamhet.

Badrum och tvättstuga

Badrummet på övervåningen är ett bejakande rum som går i grönt, helrenoverat november 2017. Väggarna är klädda i Höganäskakel samt inmålade i matchande kulör. På golvet ligger ett mörkt marmorgolv med golvvärme. Här finns ett snyggt badkar med dusch bakom glasvägg, wc, handfat med kommod, handdukstork och spotlights i tak. På nedervåningen finns också ett badrum som byggdes 2016. Detta rum har dusch, vitkaklade väggar och klinker med golvvärme. Tvättmaskin och torktumlare finns i ett separat utrymme i källarplanet.

Hall

Lägenhetens hall är stiligheten själv den med. Till höger om entrén finns ett kapprum för ytterkläder och skor och innanför det en rymlig klädkammare. Både praktiskt och snyggt då plagg och skor kommer undan från resten av bostaden. På golvet i hallen ligger ett nytt marmorgolv och väggarna är målade i ljusgrått.

Brf Träffen 3

Föreningen

Brf Träffen 3 (org: 716419-4743) är en äkta bostadsrättsförening som består av 10 bostadsrätter i varierande storlek. Föreningen bildades redan 1985 och förvärvade fastigheten 1986 (upplåten med tomträtt).

Ekonomi

Föreningen har ett bra kassaflöde och låg belåningsgrad, i dagsläget har man ca 2.6 MSEK i lån vilket ger en belåningsgrad om ca 3 560 kr/kvm bostadsyta (räknat på uppmätt bostadsyta 744 kvm, alla lgh har nyligen mäts upp). Man amorterar regelbundet. I avgiften ingår värme, vatten samt bredband 1000/1000 Mbit och grundutbud kabel-TV. Det finns inga beslut om några avgiftsändringar.

Överlåtelseavgift

Köparen debiteras vid varje överlåtelse en expeditionsavgift på 2,5 % av basbeloppet (2019 = 1 163 kronor). Pantsättningsavgift debiteras med 1 % av basbeloppet (2019 = 465 kronor) vid varje pantsättning.

Renoveringar och underhåll, i urval

1987 Elstambyte. 2001 Rörstambyte. 2004 Bergvärme. 2011 Utvändig fönsterrenovering kompletterat med energi-och bullerdämpande glas. 2012 Omläggning tak. 2015 Stambyte under sula. 2016/2017 Renovering av trapphus. För mer information om renoveringar se årsredovisningen.

Kommande renoveringar:

Föreningen har just påbörjat en dränering av fastigheten som beräknas bli klar under våren. Kostnaden för detta beräknas till ca 600-650 tkr.

Gemensamma utrymmen

Föreningens medlemmar har tillgång till en mycket trivsam trädgårdstomt i härligt sydvästläge. På tomten finns det utemöbler samt möjlighet att parkera cyklar i ett förråd. Dessutom finns en gemensam tvättstuga.

Städning

Varje medlem har en trappstädning i månaden och två gånger om året har man gemensam gårdsstädning.

Parkering

I området är det fri parkering längs med gatan.

Bredband och kabel-tv

Fastigheten har bredband via fiber (1000/1000 Mbit, leverantör Sappa) som ingår i avgiften. Kabel TV basutbud ingår också i avgiften.

Medlemskap

Föreningen godkänner ej juridisk person som medlem. Föreningen godkänner delat ägande.

Kontroll

Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. Informationen ovan är kontrollerad med styrelsen 2019-04-12.

OMRÅDET

Äppelviken, en av Stockholms första trädgårdsstäder, är en mysig idyll med mestadels villabebyggelse men även mindre flerfamiljshus som detta. Hit går 12:ans spårvagn om man inte vill ta en kort promenad från tunnelbanan i Alvik eller Stora Mossen. Snett mittemot lägenheten ligger Fat Franks pizzeria med goda stenugnspizzor, och längre ner på gatan finns både anrika Park konditori samt Café Gateau. Här finns även mysiga Äppelvikens bokhandel. Längs Ålstensgatan finns flera trevliga matställen och butiker, bland annat stans bästa gelato hos Gelato Scarfó. I Äppelviken bor du året om med en känsla av semesterlugn, tack vare det sjönära läget och de vindlande gatorna med uppvuxna och prunkande trädgårdar. Samtidigt befinner du dig inte långt från centrala Stockholm och har goda kommunikationer nära som gör att du snabbt kan ta dig dit du vill. I området finns många bra skolor, förskolor och idrotts- och fritidsanläggningar.