Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Torsvikssvängen 13
1946 Anker-Gate-Lindegren
Lidingö - Torsvik
LJUS OCH HARMONISK FUNKISFYRA MED BALKONG MOT PARK
TEXT: MURÉN FOTOGRAFI: BOUKARI STYLING: COPPARSTAD

Välplanerat och välkomponerat – välkommen till en mycket elegant funkisfyra med stor balkong, bra planlösning och ljus vilsam färgsättning. Här bor du med generösa och lättmöblerade ytor, fönster i två väderstreck, tre bra sovrum och trevliga sällskapsutrymmen. Balkongen ligger i söderläge och med utsikt mot en park. Dessutom har lägenheten mycket goda förvaringsutrymmen, en detalj som är nog så värd att betona. I Torsvik bor du med utmärkta kommunikationer som tar dig till centrala Stockholm på en kvart. Dessutom har du gångavstånd till Lidingö centrum med närservice och butiker.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Charlotte Pellas
Reg. Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Lina Axelsson
Mäklarassistent

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Torsvikssvängen 13
Område:
Lidingö - Torsvik
arkitekt:
1946 Anker-Gate-Lindegren
Våning:
2 av 3
Rum:
4 rum och kök
Area:
84 m²
Avgift:
3 677 kr inkl. värme, v/a, bredband och kabel-tv basutbud

Allmänt om fastigheten

El:
3 900 kr/år
Försäkring:
1 804 kr/år
Total driftskostnad:
5 704 kr/år
Beräknat antal pers:
3

Kök

Köket är ett klassiskt parallellkök med matplats vid fönstret. Köksinredningen har vita släta fronter och bänkskivor av massiv ek. Som stänkskydd sitter svart mosaik. Maskinellt är köket utrustat med spishäll, ugn, diskmaskin, kyl och frys. Väggarna är målade i kulören Sparris från Alcro och på golvet ligger mörkgrå klinker. Möjlighet att slå ut en vägg och få ett riktigt stort kök finns, se alternativ planlösning.

Vardagsrum

Vardagsrummet har ett fantastiskt fönsterparti som upptar nästan hela ytterväggen av rummet. Ett stort fönster med djup nisch och horisontell spröjs sitter bredvid helglasade balkongpardörrar. Fönstren och balkongen vetter mot en lummig park och träden blir verkligen närvarande tack vare de stora fönstren. I rummet finns plats för både soffgrupp och matsalsbord samt förvaringsmöbler. På golvet ligger en fin fiskbensparkett av ek och väggarna är ljust målade i vitbeige. Balkongen är en skyddad plats, delvis indragen från fasadlivet, och ligger i söderläge. Här ryms både möbler och växtlighet.

Sovrum

Lägenheten har tre sovrum, som alla är bra och rymliga rum. Två av dem har plats för dubbelsäng. Alla rum har väggar målade i milda rogivande kulörer och parkettgolv.

Badrum

Badrummet har väggar kaklade med vitt klassiskt 15x15-kakel med en bård och på golvet ligger en ljus våtrumsmatta. I rummet finns badkar med dusch, handfat, wc, badrumsskåp och tvättmaskin. Dessutom har rummet ett insynsfritt fönster som ger dagsljusinsläpp och friskluft.

Hall

Hallen är stor och rymlig och lite av en dröm förvaringsmässigt. Till höger om entrén finns ett kapprum med plats för hatt- och skohylla. Här finns även tre inbyggda originalgarderober med överskåp. I hallen rakt fram står också tre originalgarderober och till vänster om entrédörren ännu en. Här finns även plats att möblera med till exempel en byrå. På golvet i hallen ligger grå klinker och väggarna är målade i samma ljusgröna kulör som i köket.

Brf Torsviggen

Föreningen

Brf Torsviggen (org. nr 716419-9809) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Torsviggen 4 år 2000. Föreningen består av ett gathus och omfattar 88 lägenheter med bostadsrätt och 2 lägenheter med hyresrätt, det finns dessutom 19 stycken garageplatser med intern kö. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på ca 3 200 kr / kvm bostadsrättsyta. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Trönnberg & Co Förvaltning AB. Teknisk förvaltning sköts av Bostadsrättsföreningen.

Bredband och kabel-tv

Bredband och kabel-tv levereras av ComHem och ingår i månadsavgiften.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 164 kr av köparen.

Gemensamma utrymmen

Modern tvättstuga i källarlokal, utrustad med 2 maskiner, 2 torktumlare, ett torkskåp samt mangel. Cykelrum finns. Vacker natur med en fin lekplats inpå knuten.

Förråd

Lägenheten disponerar 2 källarförråd.

Renoveringar, i urval

2017 spolning av stammar, nya fönster och portar till lokalerna på Torsvikssvängen 11, ny belysning i källaren och fastighetens baksida, 2016 ny belysning i trapphusen, nya fläktar på taket, OVK utförd, förbättringar på fasadens grund, 2015 renovering av tvättstugan med nytt kakel, nya tvättmaskiner, torkskåp och torktumlare, 2014 dränering och renovering av stödmurar, installation av kodlås till portarna, 2013 nyanskaffning av samtliga portar, 2012 renovering av 2 trappuppgångar, 2011 tilläggsisolering av vind, omputsning av fasad, 2010 renovering av tak, 2003 renovering av trapphus, 1986 byte av elstammar.

Kommande renoveringar

De närmaste åren är det inget stort som planeras.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts av Allservice Fönsterputs och Städ

Parkering

Föreningen har ett garage med 19 stycken parkeringsplatser med intern kö, avgift 450 kr per månad.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument i februari 2019. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du med småstadskänsla och gångavstånd till Lidingö centrum samtidigt som du kan åka kollektivt på 15 minuter till centrala Stockholm. Inom tio minuters promenad finns tre bagerier/caféer, flera restauranger och två Coop-butiker. Dessutom finns både förskola och en F9-skola med mycket gott renommé väldigt nära. Trevligt är också att ha en av Stockholms vackraste platser, Millesgården, på promenadavstånd. Att bo på en ö är såklart härligt, och på denna adress bor du mycket vattennära med fina promenadstråk och motionsspår längs vattnet. Cirka 500 meter från lägenheten har man en fin utsikt över inloppet vid Lilla Värtan.