Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Mariehällsvägen 22
Arkitekt okänd 1790
Bromma - Mariehäll
PÅ LANDET FAST I STAN – MYSIG TVÅA I MARIEHÄLLS GÅRD
FOTO: SPINELL STYLING: COPPARSTAD TEXT: MURÉN

Vackra Mariehälls gård har rötterna i 1700-talet. I dess stilfulla nyklassicistiska huvudbyggnad ligger denna fina och charmfulla bostad. Det är en ljus lägenhet om två rum och kök, generösa i storlek och högst upp i huset. Här bor du som i en herrgård på landsbygden, fast i stan, med närhet till kommunikationer, restauranger och butiker i Sundbyberg. Till denna lägenhet hör en egen trädäckad uteplats som är en oas belägen mellan två äppelträd, och du har dessutom tillgång till hela den vackra trädgården. Såväl hus som trädgård är idag q-märkta.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

KOMMANDE VISNINGAR

24
Visning söndag 24 mar 12:00 - 12:45
Välkomna på öppen visning!

Ansvarig mäklare

Henriette Gerson
Reg. Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Charlotte Pellas
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Mariehällsvägen 22, 2 tr
Område:
Bromma - Mariehäll
arkitekt:
Arkitekt okänd 1790
Våning:
2 av 2
Rum:
2 rum och kök
Area:
70 m²
Avgift:
4 407 kr Inkl. värme, v/a, kabel-tv
Pris:
3 490 000 kr Utgångspris

Allmänt om fastigheten

El:
10 000 kr/år
Försäkring:
2 000 kr/år
Övrigt:
4 788 kr/år
Total driftskostnad:
16 788 kr/år
Beräknat antal pers:
2
Kommentar:
Övrigt: bredband från Telia

Allmänt

Detta är en mysig och trivsam lägenhet med trevlig planlösning och charmiga detaljer som halvmåneformade fönster och djupa fönsternischer. Huset gjordes om till bostadsrätt 2009-2010 och då gjordes en fullständig renovering interiört, all fast inredning och utrustning tillkom då. Väggarna är ljusa och i alla rum ligger parkett av ek. I lägenheten finns tre stora kattvindar med goda och lättåtkomliga förvaringsutrymmen. Föreningen har även extraförråd i källaren som hyrs ut, och till dessa kan man ställa sig på kö. En parkeringsplats blir ledig att ta över för den som flyttar in, kostnad för denna är 590 kronor per månad.

Kök

Köket är ett rymligt rum med gott om förvaring och bra arbetsytor. Köksinredningen är byggd i vinkel och har vita speglade fronter och bänkskivor av svart granit med diskbänk och dubbel diskho i rostfritt stål. Som stänkskydd sitter vitt bistrokakel. Köket är utrustat med spishäll, ugn, fläkt, mikrovågsugn och integrerad diskmaskin, kyl och frys. Kattvinden intill köket ger ytterligare förvaring och skafferi. I rummet finns plats för ett stort matbord och stolar, och från de insynsfria fönstren har du utsikt över Bällstaån.

Sovrum

Sovrummet är ett mysigt rum med snedtak och två fönster, varv ett är halvmåneformat. Väggarna är vita med en petroleumfärgad fondvägg. Längs en vägg finns garderober och skåp och en smart utnyttjad bokförvaring under snedtaket.

Vardagsrum

Vardagsrummet är ett stort och vackert sällskapsrum med kupat tak som skänker rummet speciell karaktär. Takvalvet är klätt i vit slottsplank. Rummet har gott om plats för både stor soffgrupp och för annan möblering. Från fönstret har du utsikt över föreningens trädgård. Läget är avskilt och insynsfritt. Mellan vardagsrummet och hallen sitter fina pardörrar.

Badrum

Badrummet är stort och välutrustat med dusch bakom frostade glasväggar, handfat med kommod och granitskiva, wc, handdukstork, tvättmaskin och torktumlare. Dessutom finns bänkskiva i tvättdelen och ett långt platsbyggt skåp som ger bra förvaringsutrymmen. Väggarna är helkaklade i vitt större kakel och på golvet ligger grå klinker som har golvvärme. I taket sitter infällda spotlights.

Hall

Entrén till lägenheten är centralt placerad och hallen leder till alla rum. Hallen är generös i storlek och har plats för både hatthylla och förvaringsmöbler. Här finns även en platsanpassad garderob med spegelskjutdörrar där du kan hänga undan ytterkläder.

Brf Herrgården i Mariehäll

Föreningen

Brf Herrgården i Mariehäll (org. nr 769614-1154) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Mariehälls Gård 5 år 2008. Föreningen består av en huvudbyggnad och två flyglar belägna på Mariehällsvägen 22, och omfattar 9 lägenheter med bostadsrätt. Föreningen har en stor och lummig parkliknande trädgård.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på ca 9 000 kr per kvm boyta. Det finns inga planerade avgiftsförändringar. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av styrelsen.

Bredband och kabel-tv

Bredband via Bredbandsbolaget och kabel-tv via Telia (kabel-tv basutbud ingår i avgiften).

Gemensamma utrymmen

I huvudbyggnadens källare finns cykelförråd. Mycket fin gemensam grönskande parkliknande trädgård med äppelträd, vinbärsbuskar, hamlade lindar, örtagård, syrénberså och boulebana.

Förråd

Föreningen innehar extraförråd för uthyrning i källaren, fn kö.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person, men delat ägande accepteras. Användning som övernattningslägenhet accepteras.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 164 kr av köparen.

Renoveringar

2018 fönster söder, 2015 fasad, 2010 trapphus, 2008-2009 stammar, el-stigare, indragning av 3-fas.

Städdagar

Gemensamma städdagar förekommer två-tre gånger per år.

Parkering

Föreningen disponerar 9 stycken parkeringsplatser varav en blir ledig att ta över, avgift 590 kr per månad.

OMRÅDET

Mariehäll är ett lugnt och tyst område men med närhet till Sundbybergs centrum. Du har gångavstånd till tunnelbana, pendeltåg, bussar och tvärbana. Längs med Bällstaån och Ulvsundasjön finns fina promenadstråk och du har cykelväg längs vattnet hela vägen in till city. I närheten finns en småbåtshamn. Marabouparkens konsthall med trevligt café ligger tvärs över vattnet. I Sundbyberg har du all form av service och många butiker och restauranger, och du har även Bromma Blocks på nära avstånd.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här