Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Tegelbruksvägen 7
Gustaf Lettström
Midsommarkransen
VÄLPLANERAD OCH LJUS 1940-TALSTREA MED BALKONG I SYDVÄST
TEXT: MURÉN FOTOGRAF: SPINNELL STYLING: RYDMAN

I ett välbevarat 1940-talshus i Midsommarkransen ligger denna fina och ljusa hörntrea. Det är en mycket väldisponerad lägenhet med rymliga och lättmöblerade rum. Med stora fönster i sydväst och väst har bostaden ett generöst ljusinsläpp hela dagen. I köket finns den fina originalinredningen bevarad. Vardagsrummet är ett härligt hörnrum med balkong och dessutom finns två bra sovrum. Detta hem har dessutom osedvanligt goda förvaringsutrymmen med två stora klädkammare och ett stort antal garderober och högskåp. På 1940-talet började man bygga hus på mark som tidigare varit svår att bebygga. Detta är precis ett sådant hus. Det klättrar snyggt i terrängen och är omgivet av grönska. Här finns även en fin gård att njuta av, med odlingslådor, utemöbler, grill och gungor.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Lantto
Reg. fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Mattias Lantto
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Tegelbruksvägen 7
Område:
Midsommarkransen
arkitekt:
Gustaf Lettström
Våning:
2 av 4, hiss finns
Rum:
3 rum och kök
Area:
72 m²
Avgift:
3 516 kr I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband.

Allmänt

Detta är ett ljust och trivsamt hem med hög originalcharm. Här bor du både praktiskt och snyggt med många fina originalkvaliteter. Hela lägenheten har väggar målade i brutet vitt och på golven ligger ekparkett och linoleumplattor. De goda förvaringsutrymmena går inte nog att betona och dessutom hör två källarförråd också till lägenheten, ett större om cirka 5 kvm och en mindre matkällare.

Kök

I köket finns den fina platsbyggda originalinredningen bevarad. Snedställda överskåp, snabelbeslag och ett rymligt skafferi är några av de kvaliteter som det bjuder på. Inredningen ger mycket goda förvaringsutrymmen, bland annat genom överskåp i dubbla rader och ända upp i tak och flera högskåp. Luckor och lådfronter är målade i en grå kulör. Bänkskivorna är av massiv ek till rostfri diskbänk med dubbel diskho. Som stänkskydd sitter tre rader klassiskt vitt kakel i storlek 15x15 cm. Den maskinella utrustningen består av gasspis, fläkt, diskmaskin, kyl och frys. På golvet ligger ett rutigt linoleumgolv från Forbo. Invid köksfönstret finns plats för matbord och stolar.

Vardagsrum

Vardagsrummet är ett ljust och inbjudande hörnrum med stora fönster i två väderstreck och det nås via en öppning från hallen som går ända upp i tak. I rummet finns gott om plats för såväl soffgrupp som större matbord och förvaringsmöbler. På golvet ligger ekparkett som nyligen hårdvaxoljats. Lägenhetens balkong har utgång från vardagsrummet. Balkongen ligger i sydvästläge med trevlig utsikt mot föreningens fina gård och omkringliggande grönska och bebyggelse och är ett rymligt solstänkt extrarum under varmare årstider.

Sovrum

Bostaden har två sovrum som båda är rymliga och fina. Det lite större disponeras idag som föräldrasovrum med god plats för dubbelsäng. Här finns även en inbyggd originalgarderobsvägg med överskåp. Rummet har ett stort fönster i västerläge. Det andra sovrummet används som barnrum. Här ligger ett schackrutigt linoleumgolv och fönstret ger trevlig utsikt mot trädgård i sydväst.

Badrum

Badrummet har väggar kaklade i vitt klassiskt kakel och på golvet ligger ljus klinker. I rummet finns ett fristående badkar på fötter, handfat, wc, handdukstork och två badrumsskåp.

Hall samt klädkammare:

Hallen består av en entrédel och en inre hall. Innanför ytterdörren finns plats för hatthylla och skor. Här finns även en stor klädkammare där man smidigt hänger undan sådant man inte vill ha framme. En suverän lösning som underlättar vardagslivet. Dessutom finns ännu en klädkammare i den inre hallen. På golvet i entrén ligger mörk klinker och i den inre hallen ekparkett som precis hårdvaxoljats.

Brf Midsommarhuset

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Lejongapet 36. Föreningen upplåter 17 lägenheter varav 1 är upplåten med hyresrätt samt 2 hyresrättslokaler.

Mark

Eftersom föreningen äger marken påverkas man inte av eventuella tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Bovera Konsult AB.

Renovering

2018 ny tvättstuga och nya maskiner samt ny entréport. 2015 installerades fiberbredband. 2012 radonmätning med godkänt resultat. 2011 renovering av hissen. 2008 OVK. 2005 gjordes en omfattande renovering av huset där man bland annat stambytte kök och badrum, byte av el-stammar samt renovering av tak, fasad, balkonger och trapphus.

Kommande renoveringar

Senare under 2019 kommer man påbörja renovering av fönstren.

Ekonomi

De långfristiga skulderna är ca 6,4 mkr, vilket ger cirka 5,761 kr per kvm boyta (snitt för området är ca 7 000 kr/kvm). I kassan finns ca 700 tkr och intäkter uppgår till ca 260 tkr/år. Avgift/kvm ca 602 kr (enligt ÅR- 17). Gleipnergruppen har anlitats för att göra om dem två hyresrättslokalerna till två lägenheter som förmodligen kommer säljas i slutet på året eller början på nästa. Ekonomin är mycket god och man har inte diskuterat om någon avgiftshöjning. Snarare eventuellt en avgiftsfri månad.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd och rättiga skäl från styrelsen.

Tvättstuga

Tvättstugan är belägen i entréplan och är utrustad med två tvättmaskiner varav en större, torkskåp, mangel och torktumlare.

Vad ingår i månadsavgiften

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband.

Gemensamma utrymmen:

Cykelrum och barnvagnsrum.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Köpare betalar överlåtelseavgift.

Juridisk person

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Parkering:

Boendeparkering råder på gatan.

Bredband och TV

Bredband och internet ingår i avgiften och levereras av Telenor (100/100 mbit/s).

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning: 2019-02-05. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Midsommarkransen är en klassisk gammal förstad och ett mycket charmfullt och levande område med en fin blandning av byggnader från olika decennier. Här är det svårt att inte trivas. Miljön är kreativ och dynamisk med bland annat ett stort utbud av unika butiker med design och vintage. Här finns dessutom kvartersbion Tellus med film, föredrag, konserter, café och annat. Vill du ut och resa har du tunnelbanan en kort promenad runt kvarteret.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här