Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Karlbergsvägen 33
O. Jansson 1901
Vasastan - S:t Eriksplan
LYXIG VINDSLÄGENHET MED ÖPPEN PLANLÖSNING OCH TAKTERRASS
TEXT: NYSTED STYLIST: RYDMAN FOTO: SPINNELL

Bakom en stilig fasad, i ett mycket fint trapphus hittar du den du den här unika vindslägenheten med takterrass mot intagande utsikt över Vasastans hustak. Här gör den öppna planlösningen, ljuset och de sneda taken underverk för sina 53 kvm med charmiga takbjälkar i originalutförande som pricken över i. Stort och lättmöblerat vardagsrum med vackert trägolv och ett snyggt och modernt kök med mycket dekorativa detaljer, liksom ett ombonat sovrum som leder ut till den mysiga balkongen/terrassen i söderläge. Sist men inte minst, ett badrum att dö för, i ljus marmor. Här finns verkligen allt som sätter guldkant på vardagen; med goda kommunikationer, trevliga krogar, caféer och butiker precis utanför dörren.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Katarina Ljung
Grundare & Reg. fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Karlbergsvägen 33, 5 tr
Område:
Vasastan - S:t Eriksplan
arkitekt:
O. Jansson 1901
Våning:
5 av 5, hiss finns, Hiss till våning 4
Rum:
2 rum och kök
Area:
53 m²
Avgift:
2 321 kr inkl. värme, vatten, tv och bredband

Allmänt

Spatiös och ljus vindslägenhet med möjlighet att öppna upp takhöjden ytterligare till nock. Öppen planlösning med vackert trägolv och ett snyggt kök i anslutning till det luftigt härliga vardagsrummet, med stort fönster, platsbyggd bokhylla och gott om utrymme för både matplats och soffgrupp. Behagligt sovrum med inbyggda garderober. Det är också härifrån du tar dig ut till den mysiga balkongen/terrassen, på toppen av Stockholms innerstad. Här har du också ett riktigt lyxigt badrum som totalrenoverades under 2015, med väggar och handfat i ljus marmor och dekorativa detaljer av mässing. I den trivsamma föreningen finns bastu och en övernattningslägenhet. Till lägenheten hör också ett källarförråd. Det här är livfulla kvarter med de bästa av kommunikationer och Odenplans station i direkt anslutning till hemmet, liksom restauranger, butiker och caféer. Stockholms stadsbibliotek på promenadavstånd precis som Vasaparken och S:t Eriksplan.

Kök

Modernt och socialt kök med stilren skåpinredning i vitt och vackert trägolv som går igen i takbjälkarna. Inbyggda vitvaror men en dekorativ diskmaskin i mässing-imitation och en kromad spiskåpa. Goda arbetsytor med en rustik arbetsbänk i mörkt trä och generös förvaring.

Vardagsrum

Här går det verkligen att utnyttja alla vinklar och vrår och skapa sig något alldeles unikt, med ett stort och luftigt vardagsrum som utgångspunkt. Platsbyggd bokhylla och gott om utrymme för såväl soffgrupp och tv-möbel som en matplats med flera stolar. Generöst ljusinsläpp med ett stort fönster, samma vackra trägolv och originella takbjälkar som i övriga rum, gör det till ett rum att verkligen trivas i.

Sovrum

Mysigt sovrum med charmiga snedväggar i vit puts, mönstrad fondtapet i grönt och takbjälkar i mörkt trä. Inbyggda garderober längs ena sidan löser förvaringen. Här fångar du dagen utan problem från den härliga balkongen, med utsikt över innerstadens hustak. Balkongen ligger i söderläge men med högt läge kommer sol under hela dagen.

Badrum

Totalrenoverat och modernt badrum i ljus marmor med betongklinkers och dekorativa detaljer av mässing. Vackert och rymligt handfat i marmor med stor spegel och tvättmaskin och förvaring under, gott om avlastningsytor. Charmigt snedtak och ett litet fönster som släpper in dagsljus, medan infällda spotlights löser resten av belysningen.

Hall

Välkomnande och rymlig hall i vitt med dekorativa takbjälkar i originalutförande och mörkt trägolv. Snyggt inbyggd garderob bakom spegeln innanför dörren och en hängare för ytterkläder.

Brf Karlbergsvägen 33

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen Brf Karlbergsvägen 33 äger fastigheten Kamelian 16. Föreningen består av 20 lägenheter varav 19 lägenheter med bostadsrätt och 1 lägenhet med hyresrätt. Föreningen upplåter även 1 lokal som disponeras som gemensamhetslokal av medlemmarna. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1900 av arkitekten O.Jansson.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen bildades och förvärvade marken i 1998.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen och föreningen har även ett avropsavtal för fastighetsskötseln med dem.

Renovering

Fastigheten totalrenoverades 1984. Stambyte, byte av el stigare, fönsterrenovering, takrenovering, fasadrenovering, 1984 – takbyte, 2002 – Renovering av tvättstuga, 2009 – Trapphusrenovering samt renovering av balkonger och uteplatser, 2010 – Byte av fjärrvärmecentral, 2010 – Gårdsrenovering, 2012 - Hissrenovering, 2014.

Kommande renoveringar

Det finns inga större renoveringar planerade.

Ekonomi

De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet på ca 6,6 Mkr, vilket ger cirka 4050 kr per kvm boyta. Det finns inga planerade avgiftshöjningar.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen. Styrelsens policy för andrahandsuthyrning är att följa Hyresnämndens praxis.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg-Hansa via ISS Brf försäkring.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för städning av trapphus och tvättstuga så det är inget de boende själva behöver sköta.

Städdagar

Föreningen har två städdagar per år där medlemmarna deltar.

Tvättstuga:

Tvättstugan ligger på källarplan och är utrustad med 2 tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har ett övernattningsrum i källaren med pentry, bastu, dusch och toa. Det finns även ett gemensamt rum i källaren med pingisbord, träningscykel och diverse träningsmaskiner. Föreningen har även en gemensam innergård.

Vad ingår i månadsavgiften, Bredband och Kabel-TV

Värme, VA, Kabel-tv basutbud samt bredband ingår i avgiften. För kabel-tv är huset anslutet till ComHem och bredband levereras via Stockholms stadsnät. Till lägenheten hör ett källarförråd om ca. 2 kvm.

Överlåtelseavgift och medlemskap avgifter

Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp (ca. 1 100 kr). Pantsättningsavgift motsvarande 1% av gällande prisbasbelopp (ca. 450 kr).

Juridisk person:

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2019-03-07, stadgar samt årsredovisning från 2017. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du i vasastans absoluta kärna, med Odenplans goda kommunikationer i form av både tunnelbana, pendeltåg och innerstadsbussar. Ett rikt krogliv därtill, med bland andra Tranan, Wasahof och Tennstopet i din omedelbara närhet, liksom en rad härliga fik, mataffärer och allt annat du kan behöva i serviceväg. Här, mellan Karlbergsvägen och Vasaparken, anlades gång i tiden det som senare kom att bli Bergianska trädgården. Och visst är det fortsatt grönt i de här kvarteren, med de planterade träden längs Karlbergsvägen och närheten till Vasaparkens grönska och parkliv.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här