Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Läckövägen 25
1943 Ture Linnquist
Hammarbyhöjden
VÄLBEVARAD FUNKISTVÅA MED ORIGINALKÖK OCH BALKONG
TEXT: MURÉN STYLING: RYDMAN FOTO: BOUKARI

Denna välplanerade och välkomnande lägenhet bjuder på fina umgängesytor i kök och vardagsrum, ett lugnt sovrum, bra förvaringsutrymmen och balkong mot söder. Funkisens fina fördelar är högst närvarande, både i den ytsmarta planeringen och i de många originaldetaljer som finns bevarade i bostaden. Planlösningen är både genomgående och runtgående, vilket skapar ett trevligt flöde för både människor och solljus. I Hammarbyhöjden bor du lugnt och skönt med direkt närhet till Nackareservatet, samtidigt som du har staden på bekvämt och nära avstånd.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Robert Heidenfors
Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Läckövägen 25
Område:
Hammarbyhöjden
arkitekt:
1943 Ture Linnquist
Våning:
2 av 3
Rum:
2 rum och kök
Area:
41 m²
Avgift:
2 381 kr inkl. värme vatten & kabel-TV

Allmänt om fastigheten

El:
3 000 kr/år
Försäkring:
1 500 kr/år
Total driftskostnad:
4 500 kr/år

Allmänt

Detta är en ljus, fin och väl omhändertagen funkislägenhet med kvadratmetrarna på de rätta ställena. Här finns många detaljer från byggåret bevarade, såsom fönster med spanjoletter och marmorbräden, trägolv, köksinredning, dörrar och garderober med handtag och nycklar. Strömbrytare och eluttag är utbytta till mer tidstypiska från Renova.

Kök

I köket finns det fina originalköket bevarat. Det är snyggt, stilrent och välplanerat. Skåpdörrar och lådfronter är vitmålade. Här finns spis, fläktkåpa, kyl och frys. Ovanför diskbänk och arbetsytor sitter två rader klassiskt 15x15-kakel. I köket finns också plats för ett mindre köksbord.

Vardagsrum

Vardagsrummet är ett ljust och inbjudande sällskapsrum som enkelt möbleras med både soffgrupp och större matbord, om så önskas. På golvet ligger en fin rutlagd parkett. Vardagsrummet har dessutom balkong mot söder som är ett härligt extrarum under varmare årstider.

Sovrum

Sovrummet är ett mysigt rum som både nås från köket och från vardagsrummet. Här finns plats för större säng och till exempel byrå och på golvet ligger ljusa trätiljor.

Badrum

Badrummet har väggar kaklade med vitt 15x15-kakel och på golvet ligger en ljus våtrumsmatta. Här finns dusch, handfat och wc och dessutom ett fönster som ger dagsljus och friskluft till rummet.

Hall

Innanför ytterdörren finns plats för hatthylla och skor. Dessutom finns bra förvaring i form av en inbyggd garderobsvägg bevarad från byggåret. Även i hallen ligger rutlagd ekparkett.

Brf Stockholmshus nr 4

Antal lägenheter

191 bostadsrättslägenheter fördelade på 1, 2 och 5 rok.

År föreningen övertog fastigheter

1943.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Fastum.

Garage och parkering

Föreningen har 48 utomhusparkeringar i området. Övrig parkering sker på gatan.

Renovering

Renovering tak 1990. Renovering stammar 1994. Renovering badrum 1994. Målning trapphus 2005. Målning cykelrum/källare 2011.

Ekonomi

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2017 till 10 300 000 kr, vilket ger 1 243 kr/kvm boyta. Snittet för området är strax under 5 000 kr/kvm

Avgifter

Inga planer att förändra avgiften.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Förråd

Förråd om cirka 4 kvm samt matkällare.

Gemensamma utrymmen

Gemensamt finns cykelrum, fyra tvättstugor, bastu och en hobbylokal samt ett övernattningsrum att hyra för sina gäster.

Bredband och Kabel-TV

Varje lägenhet har fiberanslutning som tillhandahålls av OpenUniverse. Varje bostadsrättsägare tecknar sedan valfritt abonnemang. ComHem ingår i avgiften.

Juridiska person

Nej.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Hammarbyhöjden, som bebyggdes till största delen under 1930-talets senare hälft, fick smeknamnet ´Den vita staden´ på grund av den ljusa färgsättningen på husen. Det är ett kuperat och grönt område med många vackra fastigheter från tiden, byggda enligt tidens koncept ´hus i park´, dvs friliggande byggnader med grönska emellan. Många av husen byggdes som barnrikehus, dit det fanns krav på att endast familjer med minst tre barn fick flytta. Då var Hammarbyhöjden ett mycket tätbefolkat bostadsområde, något som sedan blev precis tvärt om cirka femtio år senare då alla barn flyttat hemifrån och endast de åldrade föräldrarna bodde kvar. Idag har en generationsväxling blåst nytt liv i stadsdelen. På Läckövägen bor du endast femtio meter från Nackareservatet och flera utomhusgym, och några hundra meter från Hammarbybacken, så har finns alla förutsättningar för ett aktivt liv nära naturen. När du i stället vill leva stadsliv tar tunnelbanan dig till T-centralen på under kvarten.