Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Bergsrådsvägen 40
Walter Teeling 1952
Bagarmossen
SNYGG OCH VÄLPLANERAD FEMTIOTALSPÄRLA MED BALKONG
TEXT: MURÉN FOTO: SPINNELL STYLING: COPPARSTAD

Centralt i trivsamma och kreativa Bagarmossen ligger denna dito bostad om två rum och kök, en riktigt charmfull femtiotalare med stor balkong. Här bor du med rymliga och lättmöblerade rum med kök och vardagsrum i halvöppen planlösning och ett generöst sovrum i avkopplande läge. Dessutom finns här en stor skyddad balkong som är ett härligt extrarum under varmare årstider. Lägenheten har tagits väl omhand och de senaste åren bland annat fått nya ytskikt. 1950-talskaraktären är genomgående välbevarad, med bland annat stora originalfönster, vackra fönsterbänkar, snygga garderobsväggar och fanerade innerdörrar.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Adam Smith
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Bergsrådsvägen 40
Område:
Bagarmossen
arkitekt:
Walter Teeling 1952
Våning:
1 av 3
Rum:
2 rum och kök
Area:
54 m²
Avgift:
3 614 kr inkl. värme, vatten, fiber och tv-bas

Allmänt om fastigheten

El:
3 000 kr/år
Försäkring:
2 900 kr/år
Total driftskostnad:
5 900 kr/år
Beräknat antal pers:
1

Allmänt

Detta välkomponerade hem har en trevlig planlösning som är både genomgående och runtgående med fönster i två väderstreck och samt balkong med utsikt i en tredje vinkel. Lägenheten har nyrenoverade (2017) ytskikt (inklusive tak) med snyggt färgsatta väggar och nyslipade trägolv, och därtill dimrad belysning (kök, vardagsrum, sovrum och hall). Till lägenheten hör även ett källarförråd om cirka 4 kvm och en mindre matkällare.

Kök

Köket ligger i en trevlig runtgående planlösning och nås både från hall och vardagsrum. Köksinredningen har ljust grå släta fronter med små silverfärgade funkisknoppar från Byggfabriken. Bänkskivorna av svart mönstrad laminat och vid arbetsytorna sitter vitt klassiskt kakel. I övrigt är väggarna målade i ljusgrått. Köket är utrustat med spishäll, fläkt, ugn, diskmaskin, kyl och frys. Mot vardagsrummet har köket en stor öppning vilket gör köket socialt och ger plats till ett större matbord.

Vardagsrum

Vardagsrummet är stort, lättmöblerat, socialt och trivsamt. Här får en stor soffgrupp plats, och annan möblering därtill. Väggarna är målade i ljusgrått precis som i köket. De stora och snygga fönstren, tre i bredd räknat med köksfönstret, sätter karaktär och ger mycket ljus till ytorna. Den ribbade djupa fönsterbänken är en av alla snygga detaljer i rummet. Ståtliga pardörrar leder ut till balkongen, som är stor och har eftermiddagssol. Den är också nyrenoverad med platsbyggda träbänkar med förvaring och trallgolv.

Sovrum

Sovrummet är ett rogivande rum med väggar målade i dovt blått. Här finns gott om utrymme för både dubbelsäng och ytterligare möblemang. Här finns dessutom en rymlig garderobsvägg med platsbyggda originalskåp från husets byggår. På golvet har nyligen ett nytt trägolv lagts, i stället för en tidigare plastmatta.

Badrum

Badrummet har vita kaklade väggar med en svart bård och på golvet ligger gråvit klinker. I rummet finns dusch, vägghängd wc, handfat, badrumskåp och en kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Dessutom har rummet ett fönster som ger dagsljusinsläpp och friskluft.

Hall

I hallen finns mycket bra förvaring i form av tre platsbyggda originalgarderober och dessutom plats för till exempel hatthylla och skor. Väggarna är målade i en fin ljusrosa kulör.

BRF Byamännen 2

Antal lägenheter och lokaler

Den äkta bostadsrättsföreningen Byamännen 2 (org. nr 769616-5187) innehar fastigheterna Byamännen 2 och 4. De tre grupperna med bostadshus bebyggdes 1952 och är belägna i Bagarmossen. Föreningen upplåter 156 st lägenheter och har 8 st lokaler. Huset värms upp med fjärrvärme.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten 2010 från Svenska Bostäder.

Mark

Föreningen innehar fastigheterna genom tomträttsavtal med Stockholms stad.

Förvaltare

Den ekonomiska och tekniska förvaltningen av huset sköts av Fastighetsägarna.

Renoveringar

Renoveringar i urval. 2000-06 – Byte av rör för tappvatten och avlopp samt el i lägennheterna på Bergsrådsvägen 10-12 samt 16-48. 2000-10 – Renovering av flertalet balkonger. 2009 – Indragning av fiber till fastigheten (100 Mbit/s). 2013 – Ny utrustning till tvättstugan. Portlås och passersystem. 2015 – Avtal om bredband med gruppanslutning (1000 Mbit/s) till samtliga bostadsrätter. Fönster- och fasadrenovering. 2016 – Balkongrenovering och montering av nya balkonger. Renovering av föreningslokal och övernattningsrum. Byte av återstående el i fastigheterna. 2017 – Byte av undercentralerna till fjärrvärmen. Byte av kvarvarande kallvattenrör. 2017 – Projekt klart där fem lokaler byggdes om till 17 st lägenheter. Nytt avtal för tv med Com Hem.

Kommande renoveringar

Fortsatt genomgång av fastighetens ventilationssystem (OVK). Översyn av gårdarna och portar. Regelbunden spolning av stammar, närmast hösten 2020.

Ekonomi

Föreningens långfristiga skulder uppgår till cirka 50 mkr och årliga intäkter uppgår till cirka 7,4 mkr. Föreningen har även intäkter från hyreslokaler. Skuldkvoten per kvadratmeter bostadsyta uppgår till cirka 5.800 kr, snittet i Bagarmossen uppgår till 6.000 kr. Föreningens likviditet är god även efter renoveringar, en stor amortering om 5 mkr gjordes i september 2018.

Avgifter

Det finns inga uppgifter om planerade ändringar av avgiften.

Andrahandsuthyrning

Bostadsrättshavaren får upplåta sin lägenhet i andra hand med styrelsens skriftliga samtycke, i andra hand ett godkännande från Hyresnämnden.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Protector. Föreningen tecknar ett kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna.

Städning och städdagar

Trappstädning och städning av gemensamma utrymmen sker av en anlitad städfirma. Utemiljön sköts också av en firma. Gemensamma städdagar förekommer två gånger per år.

Tvättstuga

Tvättstugan finns i källaren. Den är utrustad med 2 + 2 tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, grovtvättmaskin, mangel och torkrum.

Gemensamma utrymmen

Förutom föreningens innergårdar så finns det gästlägenhet och en föreningslokal som kan bokas. Fastigheterna har också barnvagnsrum och cykelförråd.

Parkering

Föreningen har endast ett fåtal p-platser och garage. Med ett boendeparkeringstillstånd från Stockholms kommun kan du parkera på närliggande gator enligt skyltbestämmelser till en fast månadskostnad (300 kronor i taxeområde 5). Läs mer på kommunens webbplats.

Bredband och TV

Inkluderat i avgiften till föreningen finns bredband om 1000/1000 Mbit/s från Stockholms Stadsnät, hastigheten är möjlig med en modern fiberkonverter. Bredbandstelefoni ingår också samt Com Hems basutbud av digital-tv (21 kanaler).

Förråd

Till bostadsrätten följer ett källarförråd om cirka 4 kvm samt en mindre matkällare.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella dokument i mars 2019. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Bagarmossen har allt man kan önska sig av ett centrum: med 1950-talet högst närvarande finns här ett mycket bra serviceutbud och ett stort antal trevliga restauranger och caféer, bland annat prisbelönta Centan och mysiga caféet Lilla Bagis. Därtil pizza, thai, och asiatiskt. Dessutom trevligheter som secondhand-butiker, blomsteraffär, bibliotek med mera. Bagis blomstrar av kreativitet och företagaranda. Du bor på denna adress fyra minuter från tunnelbanan, och den tar dig på 14 minuter till Slussen. I området finns också härliga grönområden, fina promenadstråk, lekplatser och badsjöar. Hela Nackareservatet finns som ett grönt smörgåsbord alldeles intill. Här bor du nära både naturen och stan.