Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Hägerstensvägen 131A
1910 ARKITEKT OKÄND
Aspudden
STOR, LJUS OCH VÄLPLANERAD FYRA MITT I ASPUDDEN
TEXT: MURÉN FOTOGRAF: SPINNELL STYLING: VINTAGEFABRIKEN

Aspuddens breda boulevard Hägerstensvägen kantas av den bebyggelse som växte fram för drygt hundra år sedan och som ger stadsdelen en mysig småstadskänsla. Här står vackra jugendhus på rad och i dem finns trevliga små butiker och restauranger. I ett vackert vitputsat hus i kärnan av stadsdelen hittar vi denna stora och fina fyrarummare, en ljus och trivsam bostad med generösa och lättmöblerade rum. Planlösningen är genomgående och ger utsikt mot både gata och gård. Stora fina spröjsade fönster sätter karaktär ihop med mjuka originalträgolv. Det centrala läget i Aspudden ger absolut närhet till bland annat tunnelbanan, matvarubutik och flera restauranger och caféer. Dessutom har föreningen en mysig och grönskande innergård med plats för både lek, grill och utomhusmiddagar.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Lantto
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Hägerstensvägen 131A
Område:
Aspudden
arkitekt:
1910 ARKITEKT OKÄND
Våning:
2 av 3
Rum:
4 rum
Area:
110 m²
Avgift:
5 927 kr Inklusive värme och vatten.

Allmänt

Detta är en ljus och trevlig lägenhet med mycket bra planlösning som är genomgående. Stora spröjsade fönster förser hemmet med ljus och luftighet och ger trevlig utsikt mot både den omkringliggande småstadsmiljön och mot den gröna och lugna innergården. Djupa nischer, profilerade snickerier och mjuka originalträgolv ger charm och karaktär till rummen. Ett stort vindsförråd, ca 8 kvm, hör också till lägenheten.

Kök

Köket ligger till vänster om entrén och har fönster med härligt utsikt över Aspuddens kärna. Köksinredningen är av ek och är maskinellt utrustad med fullstor kyl och frys, spishäll, ugn, fläkt, mikrovågsugn och diskmaskin. Väggarna vid arbetsytorna är klädda med vitmålat kakel. Rummet har gott om plats för ett matbord och stolar. Kökets trägolv slipades 2018.

Vardagsrum

Vardagsrummet är ett stort och ljust sällskapsrum som är placerat intill köket. Även här har du fin utsikt över gatulivet. Rummet är stort och lättmöblerat. Den som vill ha både en soffgrupp och ett matbord får plats med det. Väggarna är målade i stockholmsvitt och på golvet ligger parkett.

Sovrum

Lägenheten har tre sovrum som alla har fin rymd. Det som idag är lägenhetens master bedroom ligger till höger om hallen. Här sitter en fin blåblommig tapet som en fondvägg, Sandersons Pillemont Toille. En rymlig platsbyggd garderobsvägg finns också. De andra två sovrummen disponeras idag som barnrum. Det ena är ett stort rum mittemot vardagsrummet och det andra ligger bredvid köket. Här sitter en fondtapet från Sandbergs, Kaspar. Båda rummen är lättmöblerade och luftiga.

Badrum/wc

Lägenheten har ett stort badrum och en mindre gäst-wc. Badrummet har väggar kaklade med vita plattor och på golvet ligger ett snyggt betongkakel från Marrakech design, försett med värmeslingor. Här finns dusch bakom glasvägg, wc, handfat och stor spegel med hyllplan. Dessutom finns både tvättmaskin och torktumlare under arbetsbänk och två stora överskåp. Gästtoaletten är tapetserad med Cole & Sons tapet Woods i vitt och svart. Här finns wc och handfat med vitt kakel ovan.

Hall

Hallen är härligt välkomnande på central plats i lägenheten. Innanför ytterdörren finns plats för hatthylla och skoförvaring. Därefter öppnar hallen upp sig i ett stort möblerbart rum som till exempel kan fungera som bibliotek eller arbetsrum.

Vallfarten 2

Antal lägenheter och lokaler

Det finns två portuppgångar i fastigheten (Hägerstensvägen 131 A och B). Föreningen består av 20 stycken lägenheter (total bostadsyta 1 573 m2) med följande fördelning: 6 st 1 rok, 4 st 3 rok samt 10 stycken 4 rok. Till detta har man även 3 hyreslokaler i fastigheten. Man har ävedn ett förråd om cirka 30 kvm som hyrs ut till flyttfirma. Föreningen är äkta.

Föreningens bildande

Föreningen tog över fastigheten år 2000.

Mark

Föreningen innehar tomträtten och drabbas således inte av höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Föreningen har avtal med Conzignus för ekonomisk förvaltning och lägenhetsförteckning. Föreningen sköter den tekniska förvaltningen i egen regi.

Renoveringar

Föreningen har i årsredovisningen en komplett och mycket gedigen lista på de renoveringar som genomförts fram till 2017. Sedan dess har En total fönsterrenovering genomförts. I samband med detta genomfördes en portrenovering med.

Ekonomi

Föreningen har god ekonomi och totala långfristiga skulder uppgår till strax under 7,6 miljoner. Skuldkvoten är cirka 4,400 kr/kvm boyta, snittet i Aspudden är ca 6.000 kr/kvm. Avgiften planeras att ligga oförändrad under 2019.

Andrahandsuthyrning

Bostadsrättshavaren får upplåta sin lägenhet i andra hand med styrelsens skriftliga samtycke, under hyresnämndens rekomendationer.

Försäkring

Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad hos Trygg-Hansa.

Städning och städdagar

Gemensamma städdagar förekommer två gånger per år, anlitade företag ombesörjer den löpande städningen av trapphus m.m.

Gemensamma utrymmen

Det finns en tvättstuga i källaren i uppgång 131 A med 2 tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. Utanför tvättstugan finns en markeringstavla för att boka tvättid. Det finns en hobbylokal i källaren i portuppgång 131 A. I rummet finns en snickarbänk och förvaringshylla. Det finns cykelrum i respektive portuppgångs källare. Föreningen har två barnvagnsrum. Det ena ligger på entréplanet i portuppgång 131 A. Det andra delas med grannföreningen och ligger på den lilla innergården vid den bakre entrén till portuppgång 131 B. Till detta rum behövs en särskild nyckel som medlemmarna får kvittera ut från föreningens ordförande. Föreningen har en större innergård tillsammans med Brf Pilgrimen. På föreningens del finns rabatter, örtträdgård samt en uteplats med trädgårdsmöbler och grill. Det är föreningens trädgårdsgrupp som ansvarar för skötseln av gårdarna. Under föreningens "städdagar" kan även andra medlemmar få arbetsuppgifter på gårdarna.

Parkering

Boendeparkering på gatan.

Bredband och TV

Gruppanslutningsavtalet ger medlemmar tillgång till bredband med 100 Mbit/s i upp- och nedladdning samt TV basutbud och bredbandstelefoni. 250 kr per månad.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens informationssidor samt kontakt med styrelsen 25 jan 2019. Gå gärna in på föreningens informativa hemsida https://www.brfvallfarten2.se/ Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du i en trivsam och familjär småstadsmiljö i hjärtat av Aspudden, omgiven av en innerstadsliknande men lägre kvartersbebyggelse i mestadels jugendstil, som blandas med mer friliggande senare bebyggelse. I Aspuddens centrala kärna finns många restauranger, caféer och småbutiker. Vill du äta pizza behöver du inte ens lämna huset, En pizza i Aspudden med sina goda pizzor är en av föreningens hyresgäster. Aspuddens bibliotek ligger i huset intill. En stor tillgång är närheten till Vinterviken med dess koloniträdgårdar, trädgårdscafé, restaurang, promenadvägar och Mälarens vågor. Här finns också populära Aspuddsparken med sin 4H-verksamhet. Tunnelbanan ligger endast cirka 100 meter från fastigheten, resan till T-centralen tar 12 minuter.