Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Högbergsgatan 76A
Akitekt W. Jagdmann 1903
Södermalm
STOR SEKELSKIFTESTREA MED TRE KAKELUGNAR OCH UTGÅNG TILL GÅRD
TEXT:MURÉN STYLING:RYDMAN FOTO:BOUKARI

Mitt på Södermalm, nära både Mariatorget och Tantolunden, ligger denna jugendlägenhet om tre stora rum och kök. Detta ljuva hem har ett snyggt och nyrenoverat kök, ett pampigt vardagsrum, två rymliga sovrum och en vacker serveringsgång. Tre mycket fina kakelugnar smyckar rummen, liksom tjusiga stuckaturer och profilerade snickerier. Här bor du med direktaccess från bostaden ut till en mysig innergård, och med ett suveränt läge nära Mariatorget och trevliga Swedenborgsgatan som under sommaren blir en gågata fylld av uteserveringar.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

KOMMANDE VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Konstantin Dallas
Reg fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Högbergsgatan 76A
Område:
Södermalm
arkitekt:
Akitekt W. Jagdmann 1903
Våning:
1 av 5, hiss finns
Rum:
3 rum
Area:
103 m²
Avgift:
4 082 kr I avgiften ingår värme, vatten och bredband, tv-grundutbud
Pris:
8 500 000 kr kr/bud

Allmänt om fastigheten

El:
9 800 kr/år
Försäkring:
2 000 kr/år
Total driftskostnad:
11 800 kr/år

Allmänt

Detta är en generös lägenhet med stora rum, genomgående planlösning och högt i tak. Därtill en mycket vacker och välbevarad interiör med profilerade originalsnickerier, stuckaturer och tre olika kakelugnar. Till lägenheten hör också ett källarförråd.

Kök

Det snygga köket totalrenoverades 2016 med specialbeställda luckor och lådfronter i svartbetsad plywood och platsbyggda hyllor för optimalt utnyttjad platsanpassad förvaring. Bänkskivor och stänkskiva är av carraramarmor. Den maskinella utrustningen består av spis från Bertzzoni, fläkt, kyl, frys och integrerad diskmaskin. På golvet ligger ett vackert oljat kubbgolv. I köket ryms också ett större köksbord och stolar. Rummet har ett härligt ljusinsläpp genom många fönster; ett stort, ett litet gulligt och en helglasad dörr. Dörren leder ut på innergården via en liten trappa.

Serveringsgång

Lägenheten har en vacker bevarad serveringsgång som är en passage mellan alla rum. Här finns ett tjusigt serveringsskåp som ger väldigt goda förvaringsmöjligheter. Väggarna i rummet är målade i ljust rosa. Även i serveringsgången ligger ett kubbgolv som här är vitpigmenterat.

Vardagsrum

Vardagsrummet är ett trivsamt och inbjudande rum med en riktig juvel i form av en ljusblå och fullt fungerande kakelugn. Rummet är stort och har plats för både soffgrupp och matbord och har två eleganta välvda fönster. Väggarna är målade i en ljus kulör från Farrow & Ball och på golvet ligger fiskbensmönstrad ekparkett som har slipats och oljats med pigment. Maffiga stuckaturer är bevarade under taket.

Sovrum

Lägenheten har två sovrum. Det största av dem ligger med fönster mot den fina innergården och är ett vilsamt och omfamnande rum som är lägenhetens master bedroom. Här är väggarna målade i ljusgrått med färg från Farrow & Ball. På golvet ligger furuplank, slipad och oljad med pigment. I rummet finns också en vacker vit kakelugn, maffiga stuckaturer och höga golvsocklar, och dessutom en platsbyggd och rymlig garderob. Hemmets andra sovrum ligger i fil med vardagsrummet och vackra pardörrar tar dig dit in. Även från hallen finns dörr. Rummet används idag som barnrum och rymmer alldeles utmärkt två barn. Också i detta rum finns vackra stuckaturer och takrosett. Dessutom finns här en alldeles ljuvlig kakelugn med blå dekor. Väggarna är målade i grått upp till cirka tre fjärdedelar.

Badrum

Badrummet är rymligt och välutrustat. Väggarna är helkaklade med beige kakel och på golvet ligger grå klinker med golvvärme. I rummet finns tak- och handdusch bakom väggar av glas, stort handfat med kommod, två badrumsskåp, wc, handduksvärmare och tvättmaskin.

brf bergsgruvan större 39

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen upplåter 40 lägenheter med bostadsrätt samt 1 lägenhet med hyresrätt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades av akitekt W. Jagdmann 1903. Bostadsrättsföreningens fastighet förvärvades 2003.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Garage och parkering:

Boende parkering på gatan

Renoveringar i urval

2017, Tvättstugor

2016 Renovering av hiss 2015 Nytt cykelförråd

Takterasser 2005

1986 Elstambyte, rörstambyte, nyinstallation av hiss för mer info se Årsredovisning för 2017

Kommande renoveringar

Se underhållsplan 2017/2022

Ekonomi

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2017 till 17 882 360 milj kr. Lån/kvm 4766 enligt årredovisningen. Föreningen har inte planerade avgiftsförändringar.

Avgifter:

Överlåtelseavgift 1 162,50 kr betalas av köparen. Pantsättningsavgift om 465 kr betalas av pantsättaren.

Förråd

1 förråd på bottenplan ca 5kvm enligt säljaren.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga, gård och cyckelförråd

Bredband och tv

Tv-via Comhem, bredband via Ownit Juridiska personer accepteras inte.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida, föreningens ordförande och säljaren. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du ungefär mitt på Södermalm och har därmed bra gångavstånd till det mesta i stadsdelen. Du har bara ett par kvarter till både Mariatorget och Södra station, så kommunikationerna är de allra bästa för boende på denna adress. I området finns även många större och mindre parkområden, det tar till exempel inte många minuter att gå ner till Tantolunden. Runt hörnet ligger lekparken Bergsgruvan som är en oas för barnfamiljer i området. Vill du gå ut och äta kan du välja och vraka bland trevliga restauranger och caféer i närområdet.