Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Bråvallagatan 9B
Kjellberg & Conradsson1927
Vasastan - Birkastan
SOCIAL OCH MYSIG TVÅA MED LUGNT LÄGE I RÖRSTRANDSOMRÅDET
TEXT: MURÉN FOTO: JOHANSSON STYLING: COPPARSTAD

Lilla Bråvallagatan är en lugn och enkelriktad gata med vackra hus från 1920-talet, klassiska förgårdar och små träd. Här, i ett välbevarat bostadshus från 1927, hittar vi denna fina och trivsamma lägenhet om två rum och kök. Detta är ett hem som både har generösa sociala ytor och rum som ger lugn och avkoppling. Det snygga och välutrustade köket inbjuder verkligen till matlagning och i vardagsrummet finns gott om plats att duka för gäster. Sover gör du i ett litet mysigt rum intill. Här får det vakna livet får ta mer plats. Lägenheten ytskiktsrenoverades 2015 (allt utom badrum) och då byggdes även köket. Runt hörnet om fastigheten ligger Rörstrandsgatan med sitt stora restaurang- och caféutbud. På somrarna förvandlas den till en gågata med en massa uteserveringar och härligt folkliv.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

KOMMANDE VISNINGAR

16
Visning söndag 16 jun 12:00 - 13:00
Välkommen på visning
17
Visning måndag 17 jun 18:30 - 19:00
Välkommen på visning

Ansvarig mäklare

Markus Elias
VD & Reg Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Bråvallagatan 9B
Område:
Vasastan - Birkastan
arkitekt:
Kjellberg & Conradsson1927
Våning:
1 av 5, hiss finns
Rum:
2 rum
Area:
39.5 m²
Avgift:
2 137 kr Inklusive värme och vatten. Obligatorisk avgift om 139kr/mån för bredband.
Pris:
3 495 000 kr kr/bud

Allmänt om fastigheten

El:
4 000 kr/år
Försäkring:
2 000 kr/år
Total driftskostnad:
6 000 kr/år
Beräknat antal pers:
1

Allmänt

Detta är en smart och snygg bostad som är mycket välplanerad och kvadratmetrarna har utnyttjats till max. Lägenheten är ljus och luftig och har fina trägolv. Fönstren är ursprungliga och klassicistiskt spröjsade med djupa nischer. Till lägenheten hör även ett förråd.

Kök

Det fina köket byggdes 2015. Inredningen har fronter från Superfront och bänkskiva av massiv ek, kompletterat med en rostfri diskbänk. Väggarna är kaklade med vitt klassiskt 15x15-kakel satt med mörk fog. Kyl, frys och diskmaskin är integrerade i skåpinredningen, och dessutom är köket utrustat med induktionshäll, ugn och mikrovågsugn. I köket finns flera öppna hyllor och snygg vägghängd belysning.

Vardagsrum

Vardagsrummet ligger med öppen planlösning mot köket och är ett ljust och luftigt rum. Här finns gott om plats för både soffgrupp och matbord samt olika förvaringsmöbler. Rummet har fönster mot lugna Bråvallagatan. I både kök och vardagsrum ligger fiskbensparkett på golven.

Sovrum

Sovrummet är ett litet och mysigt rum med plats för säng och liten möbel. Här finns ett fönster, vita väggar och ljust trägolv.

Badrum

Badrummet har väggar kaklade med vitt 15x15-kakel och på golvet ligger en beige våtrumsmatta, båda härrör från stambyte 1996. I rummet finns en snygg tak- och handdusch, handfat, badrumsskåp, wc och en toppmatad tvättmaskin.

Hall

I hallen matchas fiskbensparketten med tapet med fiskmönster. Innanför ytterdörren sitter en bevarad hatthylla med ankarkrokar.

Brf Majolica

Antal lägenheter och lokaler:

Föreningen äger fastigheten Stengodset 3. Förening består av 53 lägenheter och 1 lokal med bostadsrätt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1927 av arkitekterna Kjellberg & Conradsson.

År föreningen övertog fastigheten:

Föreningen förvärvade fastigheten vid ombildningen år 2001.

Mark:

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare:

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC, Sveriges Bostadsrätts Centrum.

Garage och parkering:

Föreningen har 4 parkeringsplatser. Platserna kostar för närvarande 900 kr/månad och alla är uthyrda. Fördelningen sker i följande ordning och hyrs på ett år i taget. 1.Styrelsen, 2.Barnfamiljer, 3.Övriga. Vid intresse maila [email protected]

Renovering:

Stambyte och byte av elstigar 1996 – Spolning av rörstammar 2005 – Balkongbygge 2006 – Undercentral för fjärrvärme 2007 – OVK 2013 – Spolning av rörstammar och avloppsbrunnar 2014 – Renovering trapphus 2016 – Fönsterrenovering 2017 – Dubbla grindar monteras i portalen 2017. Under 2019 har det genomförts stamspolning och OVK-besiktning.

Kommande renoveringar:

Planering av dränering runt fastigheten tillsammans med grannfastigheterna. Inga andra renoveringar är planerade.

Ekonomi:

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2017 till 5 milj kr, vilket ger en belåning på ca 2000 kr/kvm. Det finns inga planerade avgiftsändringar.

Avgifter:

I månadsavgiften ingår värme och vatten, fiberbredband (100/100 m.bit) från Ownit. Obligatoriskt bredbandstillägg tillkommer om 139:-/mån ovanpå månadsavgiften.

Förråd:

Till lägenheten hör ett förråd om cirka 3,5 kvm.

Gemensamma utrymmen:

Tvättstuga i källaren som är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och kallmangel. Sopskåp för hushållssopor och pappersåtervinning. Gemensam innergård som samtliga medlemmar får nyttja.

Bredband och tv:

Samtliga lägenheter har fiberbredband (100/100 m.bit) från Ownit. Möjlighet till IP-TV och Telefoni finns även via Ownit.

Juridisk person:

Juridiska personer accepteras inte.

Delat ägande

Föreningen godkänner delat ägande. Minsta ägarandel 10%.

Kontroll:

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Bråvallagatan är en vacker liten gata i Rörstrandsområdet där tidigare porslinsfabriksområdet låg. Arkitekturen karaktäriseras av den nordiska klassicismens stilideal, med sparsmakade fasader och spröjsade, sexrutade fönster. Här finns många fina fastigheter, där mycket är bevarat från tillkomsttiden. Du bor lugnt och gemytligt men når pulsen på ett par minuter. Sankt Eriksplan med tunnelbana, bussar och flygbussar ligger alldeles intill och vill du till Kungsholmen kan du promenera snabbt dit över Sankt Eriksbron. På Rörstrandsgatan finns många trevliga småbutiker, restauranger och caféer, och under sommarhalvåret stängs gatan helt för biltrafik och blir en härlig gågata kantad av uteserveringar och blomsteruppsättningar. Här finns liv och rörelse, men på ett lugnt och trivsamt sätt. Fortsätter du gatan ner kommer du snart till Karlbergs Slott, där du hittar såväl motionsspår som grönytor intill vattnet.