Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Skridskovägen 9D
Laudon
Västertorp
FENOMENAL FYRA FÖR FESTLIGT FAMILJELIV
TEXT: MURÉN FOTO: BOUKARI STYLING: COPPARSTAD

Välkommen till en inspirerande och kreativ bostad i det ombyggda gamla läroverket i Västertorp, fyra rum och kök i halvetage och med stor balkong. Detta är ett hem med generösa och härliga sociala ytor i ett stort kök och vardagsrum i öppen planlösning och med tre bra sovrum intill. En stor balkong är ett extra rum utomhus. Många fönster i tre väderstreck och maffig skolsalstakhöjd gör lägenheten ljus och luftig. Här bor du dessutom i en mycket trevlig bostadsrättsförening med både fin gemenskap och god ekonomi.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Charlotte Pellas
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Skridskovägen 9D
Område:
Västertorp
arkitekt:
Laudon
Våning:
1 av 3
Rum:
4 rum
Area:
108 m²
Avgift:
6 214 kr värme, v/a, kabel-tv, bredband, balkongavgift

Allmänt om fastigheten

Försäkring:
3 598 kr/år
Total driftskostnad:
3 598 kr/år
Beräknat antal pers:
5

Detta är ett levande och trivsamt hem i en lyckad förvandling från skola till bostad. Interiören är stilren och snygg och planlösningen väldisponerad. I samtliga rum ligger parkett av ek. I vardagsrum och kök finns plats för många funktioner och för sociala sammankomster likväl som för lugn och avkoppling. Till lägenheten hör också ett källarförråd.

Kök och vardagsrum

Kök och vardagsrum är ett fantastiskt rum, ljust och luftigt, socialt och flexibelt, och perfekt för fester och middagar. Stora fönster, bevarade från skolsalstiden, ger en storslagen rymd, och rummen har en indelning i två halvplan som skapar en skön atmosfär. Köket ligger i bostadens entréplan och därifrån leder några trappsteg till rummets nedre del. Rumsytorna går att möblera på olika sätt och ger plats för flera rum i rummen med olika sittgrupper, förvaring, arbetsplats med mera, allt efter behov. Köket renoverades 2016 och har ljust grå släta fronter, beslag från Byggfabriken och bänkskivor av asp och marmor. Vid renoveringen byggdes en köksö som ger ett trevligt häng i rummet och dessutom extra förvaringsutrymmen. Kyl, frys och diskmaskin är integrerade i skåpinredningen och tillkom också köket 2016. Spishäll och ugn är från 2008. Väggarna vid arbetsytorna är kaklade med vitt klassiskt 15x15-kakel och övriga väggar är målade i en ljust blågrön nyans. Från köket har du utsikt över rummets andra halva en halvtrappa ned. Ett räcke med vita spjälor sitter mellan våningarna. Från den nedre delen av rummet nås lägenhetens rymliga balkong, ett cirka nio kvadratmeter stort uterum med runt åtta soltimmar under årets ljusare årstider.

Sovrum

Lägenheten har tre sovrum, ett används som föräldrasovrum och två som barnrum. I det ena barnrummet finns en mycket fin platsbyggd våningssäng med integrerad förvaring. Det andra barnrummet har en inbyggd klädkammare längst in. Föräldrasovrummet har gott om plats för dubbelsäng och garderober samt ett fint fönsterparti längs hela ytterväggen. Sovrummen ligger alla i samma del av lägenheten.

Badrum

Badrummet är rymligt och välutrustat med dusch bakom glasväggar, golvvärme, spotlights, handfat, badrumsskåp, wc och en tvättpelare med helt ny tvättmaskin och torktumlare. Väggarna är kaklade i vitt 15x15-kakel och på golvet ligger svart klinker i storlek 10x10.

Hall

I hallen finns gott om plats för kläder och skor i form av stor väggyta för hatthylla/krokar samt i fyra stycken skåp.

Brf Skridskoprinsessan

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen köpte fastigheten 2008 och Oscar Properties omvandlade den gamla skolan till bostäder som stod färdiga 2009. Föreningen är en äkta sådan och består av 62 lägenheter. Huset ritades som en skola av Laudon år 1957.

År föreningen övertog fastigheter

Bostadsrättsföreningen Skridskoprinsessan förvärvade fastigheten år 2008.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av ViRedo AB.

Garage och parkering

Föreningen har 40 parkeringsplatser runt huset som kostar 450 kr/mån. Separat kö som administreras av ViRedo AB, tel. 08-55516060.

Renovering

Huset byggdes år 1956 som gymnasieskola och har sedan dess haft ett antal olika användningsområden - år 2008-2009 totalrenoverades huset och gjordes om till bostäder. 2013 reparerades hissen, en ny entré byggdes, tvättstugan kompletterades med en grovtvättmaskin och stammarna spolades. 2014 målades taket. 2016 underhållsmålades föreningens fönster samt renovering/byte av karmar vid behov. Hissen renoverades i C-porten och OVK-besiktning genomfördes. 2017 utfördes en stamspolning.

Kommande renoveringar

Taket ska eventuellt ses över och diskussioner om at installera bergvärme pågår. Utemiljön ska eventuellt förbättras.

Ekonomi

Föreningen är relativt ny och amorterar 120 000 kr/år. Ifall ekonomin tillåter överväger föreningen att höja takten något. Investeringar utöver drift och underhåll utvärderas alltid utifrån påverkan på kassaflöde och marknadsvärde på bostadsrätterna.

Avgifter

Avgiften betalas kvartalsvis och innefattar värme och vatten. Ett obligatoriskt tillägg om 314 kr/mån för Telia Play (bredband & tv) tillkommer avgiften. Inga avgiftsförändringar är planerade.

Förråd

Ett rymligt källarförråd hör till lägenheten.

Gemensamma utrymmen

Utanför huset finns det ett skogsparti med uteplats och tillhörande lekplats. Platsen används som föreningens mötesplats med grill och gemensamma aktiviteter. Innergården är bilfri och det finns planer på att renovera den. Ett hobbyrum finns i föreningen, samt sopstuga med sortering av kompost, grovsopor, kartong, plast, metall och glas. Föreningen har även ett stort antal parkeringsplatser samt en tvättstuga.

Bredband och tv

Bredband och tv levereras via Telia Play. Flera play-tjänster ingår, bland annat HBO Nordic. Tillgång finns också till streamingtjänsten Telia Play online via app och webb.

Medlemskap

Juridiska personer accepteras inte som medlemmar i föreningen. Delat ägande godkänns.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida, årsredovisning för 2017 samt representant för styrelsen under november 2018. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Stadsplanen för Västertorp stod färdig 1947. Förutom vanliga gator planlades här ett nät av gångvägar som gjorde det möjligt att ta sig från centrum och kommunikationspunkter till bostäderna utan att störas av trafiken. Västertorp var det första trafikseparerade centrumet i hela Sverige, en modell som sedan kom att dominera 1950-talets förortsbebyggelse. Västertorps centrum är ett litet livligt småstadsliknande centrum med det mesta som behövs i vardagen, här finns butiker, restauranger och olika typer av serviceinrättningar. Hägerstensåsen är närmaste tunnelbanestation och intill den finns en smidigt belägen och välsorterad kvartersbutik. Du bor även granne med Västertorps simhall och gym, skola och förskola.