Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Malmgårdsvägen 28
1929 Carl-Robert Lindström
Södermalm - Sofia
LJUS, MYSIG OCH SOCIAL 1920-TALSTVÅA MED BALKONG
TEXT: MURÉN STYLING: LINDHOLM FOTO: SPINNELL

I ett stilfullt 1920-talshus vid foten av Vita bergen ligger denna mysiga och hemtrevliga tvåa med balkong. Här bor du ljust och lugnt in mot en rofylld innergård och med en inbjudande känsla. Kök och vardagsrum ligger med social planlösning och intill finns ett charmfullt litet sovrum. Dessutom har du en rymlig möblerbar hall och ett ljust och fräscht badrum. Husets läge ger dig både lugna kvarter, kulturhus och grönska och närhet till Nytorget, SoFo och Skanstull.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Robert Heidenfors
Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Malmgårdsvägen 28
Område:
Södermalm - Sofia
arkitekt:
1929 Carl-Robert Lindström
Våning:
1 av 5, hiss finns
Rum:
2 rum och kök
Area:
42 m²
Avgift:
2 366 kr inkl. värme, vatten kabel-tv & bredband

Allmänt om fastigheten

El:
3 000 kr/år
Försäkring:
1 500 kr/år
Total driftskostnad:
4 500 kr/år

Allmänt

Detta är ett trivsamt hem med fina 1920-talsattribut som kälade tak, spegeldörrar och profilerade listverk. I hela lägenheten ligger originalgolv, ekparkett i vardagsrum och hall och furugolv i kök och sovrum. Planlösningen har uppdaterats så bostaden numer har ett separat sovrum. Till lägenheten hör även ett källarförråd om cirka tre kvm och med högt i tak.

Kök

Köket byggdes nytt vid årsskiftet 2012-2013 då lägenheten gjordes om från en etta till en tvåa. Köket ligger nu i öppen planlösning mot vardagsrummet, men som i ett rum i rummet i en inre nisch. Köksinredningen har grå släta fronter och bänkskivorna är av mörkbetsat massivt trä. Köket är utrustat med gasspis, fläkt och kylskåp. Väggarna är kaklade med vitt 10x10-kakel satt med mörk fog. Mellan kök och sovrum sitter ett spröjsat innerfönster och på golvet ligger ljusa trätiljor.

Vardagsrum

Vardagsrummet är ett stort och inbjudande rum som nås direkt från hallen. Här får du plats med både ett större matbord och en soffgrupp. På golvet ligger fiskbensparkett i original som är nyslipad 2018. Pardörrar leder härifrån till lägenhetens balkong som ligger in mot föreningens fina innergård.

Sovrum

Sovrummet är ett litet och mysigt rum som är byggt i en del av det förra köket. Det ursprungliga skafferiet är bevarat i rummet och fungerar nu som garderob och förvaring. I väggarna finns också inbyggda hyllor som även de sätter charm. Mellan skåp och vägg ryms en 140 cm bred säng. På golvet ligger ljusa furutiljor.

Badrum

Badrummet har kaklade väggar och golv klätt med klinker. Dessa har målats med ljus tvåkomponentsfärg. I rummet finns badkar på fötter, handfat och wc. Blandare och duschmunstycke är i äldre stil liksom krokar för handdukar. I rummet finns även spegel och en glashylla. Relining gjordes 2015.

Hall

Innanför ytterdörren ligger först en entré med plats för klädavhängning. Här sitter en hatthylla i original från byggåret. Därefter följer en inre rymlig hall som är möblerbar. Här finns gott om plats för förvaring eller till exempel en arbetsplats. Även i hallen ligger ekparkett, fiskbens- i den inre och stavparkett i entrén. Väggarna i hallen är målade i ljust grått.

Brf Vitbetan 17

Antal lägenheter och lokaler

39 bostadsrättslägenheter fördelade på 1-3 RoK samt lokal.

År föreningen övertog fastigheter

2002.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Örjan Edman.

Garage och parkering

Finns ej, för parkering gäller boendeparkering på gatan.

Renovering

Relining av stammar 2004. Renovering tvättstuga 2006. Balkongrenovering 2007. Ny fjärrvärmeanläggning 2011. Fiber indraget i fastigheten 2015. Renovering och målning av fasad 2016.

Ekonomi

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2017 till 5 086 000 kr, vilket ger 2 667 kr/kvm, snittet i området är cirka 6 000 kr/kvm.

Avgifter

Inga planer att förändra avgiften.

Förråd

Förråd om cirka 4 kvm.

Gemensamma utrymmen

Gemensam uteplats på innergården. Övrigt finns tvättstuga samt cykelparkering i föreningen.

Bredband och tv

Com Hem & Ownit.

Juridiska person

Nej.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Malmgårdsvägen är en trevlig och lugn gata med varierad bebyggelse från olika tidsepoker. Du bor mittemot kvarteret Vintertullen med äldre lägre bebyggelse, och därefter breder Vitabergsparken ut sig. Här har du en härlig oas att vistas i, en av innerstadens största och mest populära parkområden med friluftsteater, sommarcafé och slingrande promenadvägar. Därtill bor du bara en kort promenad från Nytorget och SoFo med inspirerande butiker och ett stort antal restauranger och caféer. Lilla och Stora Blecktornsparken är två andra härliga häng som ligger precis nära och du bor granne med Orionteatern, restaurang Babajan och en Coop-butik. Åt andra hållet har du lika nära vattnet och kajerna med fina motionsstråk vid Årstaviken och båtförbindelse med Djurgården från Hammarbykanalen. Malmgårdsvägen är en lugn gata utan någon direkt genomfartstrafik, vilket gör den till en lugn del av söder. Det brukar också vara lätt att hitta parkering i dessa kvarter.