Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Liljeholmsvägen 10
Byggherren Filip Edström 1915
Liljeholmen
VÄLPLANERAD SEKELSKIFTESTVÅA MED KAKELUGN OCH BALKONG
TEXT: BERTHELS FOTOGRAF: SPINNELL STYLING: RYDMAN

I ett klassiskt stenstadshus strax utanför tullarna, närmare bestämt i trivsamma Liljeholmen, hittar vi den här härliga tvåan som har det mesta. Här bor du alldeles intill vattnet, med shoppinggalleria, tvärbana, tunnelbana och Hornstull på bekvämt promenadavstånd. Lägenheten är tyst, ljus och bjuder på charmiga sekelskiftesdetaljer som spröjsade fönsterpartier, fungerande kakelugn, speglade dörrar, högt i tak och originalradiatorer. Den är dessutom som gjord för umgänge med sitt sociala kök som lägenhetens hjärta. Ni kan till exempel ta en drink på balkongen, laga middag ihop i det rymliga köket eller grilla på föreningens lummiga uteplats. Varför inte avsluta kvällen på någon av alla de barer, restauranger och klubbar som väntar på andra sidan bron?

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Pontus Hederstedt
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Liljeholmsvägen 10, 3 tr
Område:
Liljeholmen
arkitekt:
Byggherren Filip Edström 1915
Våning:
3 av 6, hiss finns
Rum:
2 rum och kök
Area:
52 m²
Avgift:
2 477 kr Inkl. värme, VA, kabel-TV och bredband.

Allmänt

Kakelugnen återställdes 2016 och är eldningsbar. I år renoverades fönstren i sovrummet och köket. Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 4 kvadratmeter. Föreningen har god ekonomi, med externa hyresgäster och en hyresrätt. Här finns också en välutrustad tvättstuga, cykelrum, barnvagnrum, tre parkeringsplatser på baksidan av huset (f.n. kö), samt en bokningsbar uteplats med grill. Kök / Hall Direkt innanför ytterdörren ligger det öppna köket, som är som gjort för socialt umgänge. Här finns en köksö för gemensam matlagning, plats för matbord samt utgång till balkong som vetter mot den lugna innergården. Den öppna planlösningen tillsammans med det mörka trägolvet ger rummet en härlig rymd. Det fullutrustade köket kommer från IKEA (2004), köksfläkten och diskmaskinen är dock av senare årsmodell (2016/2017). Ovanför spisen sitter svart, rektangulärt kakel och bänkskivorna är i Kinnekullekalksten, med vackra fossiler. Här finns också utmärkta förvaringsmöjligheter bakom vita, släta luckor samt en platsbyggd hylla i en tidigare dörröppning. Det finns även ett skåp i anslutning till entrén, som är avsett för ytterkläder och skor.

Vardagsrum

I det ljusa och rymliga vardagsrummet tronar lägenheten av en vit, eldningsbar kakelugn som är bevarad från byggåret 1915. Runt dörröppningarna mot kök och garderob finns en platsbyggd vägghylla i ek som ritats av en möbelsnickare. Golvet är i lackad furu.

Sovrum

Sovrummet ligger lugnt beläget mot föreningens innergård. Här ryms både dubbelsäng och skrivbord och det finns dessutom gott om förvaringsmöjligheter i form av fyra garderober. Golvet är i lackad furu.

Badrum

Badrummet är från sent 80-tal men har alla funktionaliteter. Här finns WC, duschkabin, handdukstork, tvättställ, förvaringsskåp samt tvättmaskin och torktumlare. På golvet ligger en beige plastmatta och det vita kvadratiska kaklet pryds av en blå bård. Ett utrymme som enkelt kan moderniseras för den som så önskar.

Brf Liljeholmsvägen 10

Antal lägenheter och lokaler:

Föreningen äger fastigheten Stora Katrineberg 10 och består av 40 bostäder, varav 39 upplåtna med bostadsrätt, en med hyresrätt, samt två hyresrättslokaler. Byggnaden uppfördes 1915.

År föreningen övertog fastigheten:

Föreningen förvärvade fastigheten 1998.

Mark:

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare:

Förvaltningen sköts av FRUBO AB.

Renovering:

2017 fönsterrenovering, 2015 hissrenovering, 2014 OVK, 2013 renovering av delar av tak och fasad, renovering av trapphus samt byte till säkerhetsdörrar. 2010 ny fjärrvärmecentral, 2003 fönsterrenovering, 1985 stambyte kök och badrum.

Ekonomi:

De långfristiga skulderna är cirka 8 Mkr, vilket ger cirka 2870 kr per kvm boyta medan snittet för området är ca 7000 kr/kvm. Avgift/kvm 572 kr. Styrelsen genomförde en avgiftssänkning 2014 med 5%. Inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget. Ekonomin är väldigt god tack vare goda lokalintäkter, en hyresrätt, låg belåning samt att man äger sin mark. I januari 2017 gavs till exempel en avgiftsfri månad som julklapp till alla dom boende.

Andrahandsuthyrning:

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring:

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar.

Trappstädning:

Trappstädningen sköts av städföretag så det är inget de boende själva behöver sköta.

Städdagar:

Föreningen har två gemensamma städdagar per år.

Tvättstuga:

Tvättstugan är belägen i källaren och är utrustad med tre tvättmaskiner och tre torktumlare.

Gemensamma utrymmen:

Föreningen har en gemensam möblerad uteplats med grillmöjlighet på gården. Det finns tre parkeringsplatser i föreningen med separat kö, samt cykelförråd och barnvagnsrum.

Bredband och kabel-TV:

Bredband och kabel-tv ingår i avgiften. Föreningen är i processen att byta leverantörer, i dagsläget ser det ut som det blir Stockholms stadsnät AB och Zappa.

Juridisk person:

Juridisk person beviljas ej medlemskap i föreningen.

Kontroll:

Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du bara ett stenkast från Liljeholmstorget, med en mängd butiker, restauranger, caféer, service och kommunikationer i form av såväl tunnelbana som tvärbana. Det går också smidigt och snabbt att gå eller cykla över bron till Hornstull. Utanför dörren väntar dessutom härliga promenadstråk längst vattnet; du kan till exempel ta en långrunda runt Årstaviken eller en lite kortare tur runt sjön Trekanten. Även den gröna oasen Vinterviken med trädgårdscafé och odlingslotter samt populära konsthallen Färgfabriken ligger på promenadavstånd från din nya bostad.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här