Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Åsögatan 167
Södermalm
SOFOS SNYGGASTE KÖK? GRYM JUGENDTVÅA PÅ BÄSTA ADRESS
TEXT: MURÉN FOTOGRAFI: SPINELL STYLING: EVENESTEVEN

I ett ståtligt jugendhus mitt i SoFo ligger denna snygga och fingertoppsrenoverade tvåa. Kombinationen av vackra originalsnickerier och moderna stilrena detaljer är klockren. Du gör entré i en ljus och välkomnade hall mitt i bostaden. På dess högra sida ligger vardagsrum och sovrum i fil, och åt vänster ligger ett riktigt vill ha-kök med helkaklade väggar och eleganta materialval. Här bor du dessutom med en fantastisk nyrenoverad innergård med grill, utemöbler och fina planteringar, och bostadsrättsföreningen har även bland annat ett övernattningsrum och bastu.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Konstantin Dallas
Reg fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Robert Heidenfors
Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Åsögatan 167
Område:
Södermalm
Våning:
1 av 6
Rum:
2 rum och kök
Area:
60 m²
Avgift:
3 022 kr

Allmänt

Detta är en genuin och vacker lägenhet som uppdaterats i snygg modern skrud. Här är högt i tak och fönstren är stora. Planlösningen är genomgående och rummen väldisponerade. I alla rum ligger mjuka trätiljor som vitlaserats. I lägenheten finns goda förvaringsutrymmen och dessa kompletteras dessutom med ett externt förråd i modell större.

Kök

Köket är ett riktigt drömkök med stilfulla materialval och en mysig matplats med platsbyggd sittbänk. Köket är byggt i parallellform och har fronter av ljust trä med handtag av läder. Här finns även överskåp av vitrin. Bänkskivorna är av ljus marmor med en bakre låg sarg i samma material. I övrigt är väggarna i rummet helkaklade med vitt metrokakel som är satt med en mörkare fog. Som pricken över i har gyllene detaljer adderats köket, i blandare, redskapslist och dekorationslister. Köket är utrustat med spishäll (Smeg), ugn, diskmaskin, kyl och frys. Ovanför arbetsytorna sitter snygga svarta vägglampor. Vid köksfönstret finns matplatsen och intill denna en nisch med platsbyggda hyllor som ger ytterligare bra förvaring. Här kan du till exempel placera kaffebryggare och mikrovågsugn då eluttag finns i anslutning.

Vardagsrum

Vardagsrummet ligger tvärsöver hallen mittemot köket. Det är ett ljust och socialt rum med plats för flera funktioner. Nuvarande ägare har dels en soffgrupp, dels en smart avdelning med bokhyllor och skrivskivor av elfa-system. I rummet har de höga golvsocklarna bevarats liksom de strama stuckaturlister som sitter i taket.

Sovrum

Sovrummet ligger i fil med vardagsrummet och är ungefär lika stort. Rummet nås även från hallen. Här är det gott om plats för dubbelsäng och ytterligare möblering. I sovrummet finns även en platsbyggd garderobsvägg med överskåp. Väggar och snickerier är målade i grått.

Hall

Hallen är även den ett härligt rum där du genast känner dig välkommen. Innanför ytterdörren finns förträfflig förvaring med klädstänger och hyllor i en nisch. I hallen mot badrummet ligger en passage som ger ytterligare bra förvaringsutrymmen i rummet.

Badrum

Badrummet renoverades i samband med stambyte i huset 2010. Väggarna är kaklade i ljusgrått kakel i storlek 15x15 och på golvet ligger mörkare klinker. Här finns ett fint badkar på fötter, wc, handfat, handdukstork och två badrumsskåp. För den som önskar sätta in egen tvättmaskin är rummet förberett för detta.

Brf Nybygget 19

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen Nybygget 19 innehar 42 lägenheter med bostadsrätt samt två lägenheter och fem lokaler med hyresrätt. Fastigheten ritades av arkitekt Hjalmar Eriksson och uppfördes 1909.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten 1993.

Tomträtt

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Storholmen sköter den ekonomiska förvaltningen inklusive lägenhetsförteckningen samt den tekniska förvaltningen.

Renovering

2018 Byte av el i hyresrätter och lokaler. Nödljus och brandskydd på vind och i källare. 2017 Nya takstegar, justerat värme. 2016 Nya ventiler vid fönster. 2015 Fjärrvärmeinstallation byte av fjärrvärmepump. 2015-2016 Ny värmecentral och elcentral. 2013-14 Totalrenovering av gård. 2010 Stambyte (kök och badrum). 2009 Installation av säkerhetsdörrar. 2005 Nya balkonger. 2002 Nyinstallation av hiss. 1998 Renovering av tvättstugan. 1996 Trapphusrenovering. 1991 Fjärrvärmeinstallation. 1981 Omputsning av fasad. 1980 Nya fönster.

Kommande renoveringar

Trapphus samt fasad och fönster ligger närmast. Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2018 och sträcker sig fram till 2068.

Ekonomi

De långfristiga skulderna är för föreningen cirka 12,4 Mkr, vilket ger cirka 5087 kr per kvm bostadrättsyta, vilket ligger under snittet för området som är cirka 6 000 kr per kvm boyta. Avgift/kvm 635 kr. Inga planerade avgiftsförändringar.

Försäkring

Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade via Länsförsäkringar.

Trappstädning

Föreningen anlitar städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver ombesörja.

Städdagar

Föreningen har gemensam städning minst en gång per år, med efterföljande fika tillsammans.

Tvättstuga

Det finns en tvättstuga med tre tvättmaskiner (varav två är utbytta till nya de senaste åren), torktumlare, torkskåp och mangel.

Gemensamma utrymmen

Gården totalrenoverades 2013-14 med sittgrupp och planteringar. Det finns bastu och övernattningsrum i föreningen, samt ett förvaringsrum för cyklar.

Bredband och Kabel-TV

Föreningen har avtal med Comhem för kabel-TV och Alltele för bredband (1000 Mbit/s ingår i avgiften).

Juridisk person

Juridisk person beviljas ej medlemskap i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2018-11-14. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET


Här bor du med bästa läge i SoFo, mitt i folklivet men ändå med avskildhet, och granne med en mängd restauranger och caféer. Café Nizza blir kanske ditt stamställe då det ligger som nästgranne. Shoppingen i kvarteren är högkvalitativ, unik och personlig, men vill du åt de stora kedjorna finns även Götgatan och Medborgarplatsen inom nära räckhåll. Till Nytorget och Vita Bergen är det endast två kvarter, och du bor också nära de vidunderliga vyerna från Stockholms kanske mest berömda utkikspost Fjällgatan, Mosebacke och Katarinakvarteren.