Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Skånegatan 80 B
BOCANDER & CRONVALL 1930
Södermalm - Sofo
RENOVERINGSCHANS MITT I SOFO - MYSIG ETTA SÖKER KÄRLEK
TEXT: MURÉN FOTOGRAF: OZZOLAPA

På bästa adress mitt i mysiga SoFo väntar en chans för dig som vill skapa ditt eget drömboende. Denna etta med ett litet kök är en hyresrätt som söker sin första ägare, ett hem som nu väntar på att någon ska plocka fram den riktiga charmen som finns i dess fina och gedigna grund som bland annat ses i spegeldörrar och profilerade snickerier. Lägenheten har ett stort och lättmöblerat allrum med plats för alla funktioner, ett litet separat kök och ett stambytt badrum. Här finns alla möjligheter att forma ditt hem precis som du själv vill ha det. Kanske blir detta din första egna lägenhet som du i framtiden kommer att tänka tillbaka på med ett varmt leende på läpparna… Bostaden ligger i husets gårdsflygel med fönster in mot en lugn och lummig innergården. Bygglov för balkong in mot gården har tidigare funnits och kan sökas igen. Låg avgift där man också har 1000mbit bredband inkluderat!

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Öhman
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Skånegatan 80 B
Område:
Södermalm - Sofo
arkitekt:
BOCANDER & CRONVALL 1930
Våning:
2 av 5, hiss finns
Rum:
1 rum och kök
Area:
25 m²
Avgift:
1 168 kr inkl värme, vatten och bredband (fiber 1000mbit)

Allmänt om fastigheten

Kommentar:
Driftkostnader saknas.

Lägenheten

Allrummet i bostaden är generöst i takhöjd och storlek och har plats för alla funktioner som säng, soffa och bord. Här finns också en rymlig klädkammare med klädstång och trägolv. Fönstret är ett vackert spröjsat originalfönster med spanjolett och djup nisch. Här finns dock möjlighet att i stället bygga balkong, vilket bland annat lägenheten ovanför gjort. Bygglovet har gått ut men det går bra att förnya och du får då en balkong i kvällssoligt läge in mot den lummiga innergården. I det lilla köket finns idag ett kök av äldre standard utrustat med två kokplattor, kylskåp, mikrovågsugn och dubbel diskho. Badrummet är stambytt och helkaklade väggar i vitt samt ett ljusblått klinkergolv. Här finns dusch, wc, handfat, handdukstork och ett badrumsskåp med spegeldörrar. Mellan kök och badrum ligger en liten hall.

Bondetorpet 80

Allmänt om föreningen

Brf Bondetorpet 80 (Org.nr 769615-8687) är en äkta förening som äger fastigheten Bondetorpet 31 (förvärvades 2009-04-22). Fastigheten består av ett flerbostadshus på adress Skånegatan 80. Fastigheten byggdes 1930 och har värdeår 1980. Den totala byggnadsytan uppgår till 2420 kvm, varav 1969 kvm utgör lägenhetsyta och 451 kvm lokalyta. Totalt är 40 lägenheter är upplåtna med bostadsrätt och 5 med hyresrätt (ett mycket stort dolt kapital). Föreningen har 3 uthyrda lokaler. Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Renoveringar i urval

Stambyte 2002. Energideklaration 2009. Stamspolning 2010.OVK-besiktning 2010. Renovering tvättstuga 2011. Tätning av takgenomförningar 2013. Hisstabilisering, gatuhuset 2013. Installation dräneringspump 2014. Byte av driftsundercentraler 2015. Fasad mot gatan- lackering av träpartier 2015. Underhåll av hissar 2015. OVK 2016. Fönsterrenovering och installation av fiber (Stockholms stadsnät) 2018.

Ekonomi

Föreningen gör ett positivt resultat och har ett bra kassaflöde med goda intäkter från dess lokaler. Dessutom har föreningen 5 hyresrätter kvar vilket är ett mycket stort dolt kapital (4 stycken kvar efter denna försäljning). Under året har föreningen upplåtit en lägenhet från hyresrätt till bostadsrätt, detta har inbringat 3 850 kkr till föreningen. De intäkter detta genererade tillsammans med överlikviditet har använts till att amortera på lånen. Sammanlagt har föreningen under 2018 amorterat 6 077 kkr. Avgifterna sänks med 10 % från och med april 2017.

Överlåtelseavgift

Vid lägenhetsöverlåtelser debiteras köparen en överlåtelseavgift på f n 1 138 kr. Pantsättningsavgift debiteras köparen med f n 455 kr.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Gemensamma utrymmen

I husets källare finns en gemensam tvättstuga med tre maskiner (varav en för spontantvätt), torktumlare, torkskåp och mangel och varje lägenhet har ett förråd på vinden. Föreningen har två mysiga gröna innergårdar, en större och en mindre. Den större har gräsmattor, stenläggningar, cykelparkering under tak och utemöbler bland träd och rabatter.

Förråd

Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Bredband och Kabel-TV:

Fiber från Stockholms stadsnät ingår i avgiften (1000mbit).

Ägande

Föreningen tillåter delat ägande. Juridisk person godkänns ej som medlem i föreningen.

Kontroll

Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. Föreningen har en mycket informativ hemsida samt årsredovisning där man kan läsa mera.

OMRÅDET

Detta läge är svårslaget, mer SoFo än så här blir det inte. Här bor du händelsernas centrum, mitt bland restauranger, caféer och trevliga butiker, nära till allt vad dessa kreativa kvarter har att erbjuda. Du kan äta din frukost på Café Pascal i grannhuset men har massor av grymma fik runtom i närområdet. Nytorget ligger bara en minut bort. Samtidigt som området har hög puls med barer och gatufester är det lugnt och mysigt med en fin småstadskänsla där det är lätt att bli stammis i butiker och caféer. Åt andra hållet är citypulsen högre, med Götgatan, Skrapan, Ringen och Medborgarplatsen på kort gångavstånd.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här