Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Midsommarvägen 46
Sven Wallander 1944
Midsommarkransen
LJUS GAVELLÄGENHET MED BALKONG OCH NYRENOVERAT KÖK
TEXT: MURÉN FOTO: JOHANSSON STYLING: LINDHOLM

Denna ljusa och trivsamma tvåa ligger i ett välbevarat funkissmalhus mitt i Midsommarkransen. Här bor du med ett högt gavelläge och fönster i tre väderstreck. Såväl planlösning som inredning är mycket välkomponerad. Köket är nyrenoverat med snygga stilrena fronter av i askmönster som fångar ögat direkt. Vardagsrummet är ett ljust hörnrum som öppnats upp mot köket. Intill detta ligger ett mysigt och rofyllt sovrum. Hallen är rymlig och möblerbar. Lägenheten är stilfullt färgsatt i en sober färgskala och bevarade originaldetaljer harmonierar elegant med senare tillval. Här har du dessutom balkong och bor i en lugn och grön omgivning centralt i Kransen.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Midsommarvägen 46
Område:
Midsommarkransen
arkitekt:
Sven Wallander 1944
Våning:
2 av 3
Rum:
2 rum och kök
Area:
56 m²
Avgift:
3 969 kr I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband.

Allmänt om fastigheten

El:
2 219 kr/år
Övrigt:
3 128 kr/år
Total driftskostnad:
5 347 kr/år
Beräknat antal pers:
2
Kommentar:
Övrigt avser gas

Allmänt

Detta är en välplanerad och klädsamt renoverad lägenhet med inbjudande sociala ytor och ett rogivande sovrum. Gavelläget och det smala djupet på huset gör att ljuset når in i hela bostaden. Lägenheten har kvar sina originalfönster med spanjoletter, fönsterbrädor av sten och radiatorer. Även trägolven är bevarade sedan byggåret, ekparkett i hall och vardagsrum och brädgolv i kök och sovrum. Strömbrytare och eluttag har bytts mot mer tidstypiska varianter. Goda förvaringsutrymmen finns i både lägenheten och i två källarförråd.

Kök

Det fina köket renoverades 2017. Köksinredningen har släta askmönstrade fronter och bänkskiva av vit stenkomposit. Tre rader klassiskt 15x15-kakel utgör stänkskydd. På väggen ovanför köksbänken sitter enklar socklar för nakna glödlampor. Köket är utrustat med gasspis, fläktkåpa, integrerad diskmaskin och integrerad kyl och frys. Köket kan möbleras med ett större matbord och stolar. Väggen mot vardagsrummet har öppnats upp, vilket bildar ett härligt socialt rum.

Vardagsrum

Vardagsrummet ligger i vinkel mot köket. Det är ett ljust hörnrum med utgång till balkong. Rummet har fina fönster i två väderstreck, ett burspråksfönster och ett fönster med balkongdörr. Planlösningen mot kök och hall är runtgående. Balkongen ligger med högt läge och utsikt över trädtoppar och omgivningar. Här kan man även njuta av eftermiddags- och kvällssol. Den är ett härligt extrarum under varmare årstider och under årets mörkare period kan ljusslingor lysa upp utanför.

Sovrum

Sovrummet ligger bredvid vardagsrummet. Det är ett rymligt och mysigt rum med väggar målade i betonggrått. Rummet har gott om plats för dubbelsäng och ytterligare möblering och här finns en garderobsvägg med skåp och lådor.

Badrum

Badrummet omfamnar dig i härligt blått. Väggarna är helkaklade och på golvet ligger ljus klinker. I rummet finns badkar, handfat, handdukstork och wc. Här har du dessutom den stora tillgången att ha dagsljusinsläpp och friskluftsintag genom ett insynsfritt fönster.

Hall

Hallen ligger mitt i lägenheten och leder till alla rum. Den består av en entrédel, målad i en dovt gråblå kulör, Krickelin kustgrå, och en inre del som är tapetserad med Emma von Brömssens vackra tapet Dancing Cranes. Här finns två inbyggda originalgarderober. Innanför ytterdörren sitter en fin tidstypisk hatthylla med hattknoppar.

HSB Brf Martallen

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen innehar tomträtten till fastigheterna Martallen 29, 32 och 38 i Stockholms kommun. Fastigheten består av 65 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Föreningen har även några små förrådslokaler som hyrs ut till medlemmar. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1944 av arkitekt Sven Wallander.

Tomträtt

Marken upplåts med tomträtt från Stockholms kommun. Avtalet löper 2024-03-31, senaste omförhandlingen var innan dess år 2014.

Förvaltare

Föreningen är ansluten till HSB som sköter den ekonomiska och tekniska förvaltningen.

Garage och parkering

Föreningen har en parkeringsplats som hyrs ut för 1000 kr/mån. För närvarande står en person i kö.

Renovering

Huset byggdes 1944, för fullständig lista på renoveringar sedan 80-talet, se årsredovisning. Byte av badrumsfönster och montering av isoleringsruta på alla lägenhetsfönster, 2017 - Injustering av värmesystem, byte av vissa maskiner i tvättstugorna, 2016 - Byte av två torkskåp, fönstermålning och tätningslister i trapphus och renovering av samtliga portar, 2015 - Stamspolning, 2014 - Målning av fönster, 2009 - Fjärrvärmeinstallation, 2004 - Installation bredband, 2001 - Stambyte, 1999 - Byte av elstigar, 1993 - Omläggning tak och fasadrenovering, 1992.

Kommande renoveringar

Trapphusen kommer att renoveras i funkis-stil den kommande månaden. Installation av gårdsbelysning och omläggning av tak planeras ske framöver, tidpunkt är inte bestämt.

Ekonomi

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2017 till drygt 11 mkr, vilket innebär 3 864 kr/kvm bostadsrättsyta.

Avgifter

I avgiften ingår värme, vatten och bredband. Inga planerade avgiftsförändringar finns.

Förråd

Två källarförråd hör till varje lägenhet.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har ett cykelförråd i varje huskropp och separat förråd för förvaring av vinter- och sommardäck finns ett separat förråd i port 44. I port 56 finns en bastu med intilliggande dusch som får lånas kostnadsfritt av medlemmarna. Ett gästrum finns att hyra för långväga gäster och ett hobbyrum med diverse verktyg finns att låna vid behov. För den som siktar på att bli nästa J-O Waldner finns ett pingisrum i port 52! Tvättar gör du i de två tvättstugorna mellan port 50 & 52 som vardera är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Sopsortering finns i form av soprum med sorteringskärl samt kompost för organiskt avfall. Grovsopor slängs i container i samband med vår- och höststädningarna och samtidigt samlas elavfall ihop.

Städning

Trapphusen städas av en firma. Varje år anordnas höst- och vårstädning och de gemensamma utrymmena städas av de boende.

Bredband och tv

Kabel-tv och bredband levereras av Bredbandsbolaget.

Medlemskap

Juridiska personer accepteras inte som medlemmar i föreningen. Delat ägande godkänns.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida samt kontakt med styrelsen i april 2019. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Midsommarkransen är ett mycket charmfullt och levande område med en fin blandning av byggnader från olika decennier. Här är det svårt att inte trivas. Miljön är kreativ och dynamisk med bland annat ett stort utbud av unika butiker med design och vintage. Här finns även kvartersbion Tellus med film, föredrag, konserter, café och annat. Du bor dessutom nära den fina och populära Svandammsparken som är en riktig oas med plaskdamm och grönytor.