Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Katarina västra kyrkogata 10
Johan Fredrik Åbom 1856
Södermalm
HÖGST UPP - LYXIG STUDIOLÄGENHET MED FANTASTISK VY MOT KATARINA KYRKA
TEXT: PETTERSSON FOTO: BOUKARI STYLING: AHLQVIST

Högst upp i före detta Katarina västra skola ligger denna ljusa, exklusiva och luftiga arkitektritade studiolägenhet om 51 kvm med tre fönster i fil. Här bor du i ett kulturhistoriskt minnesmärke från 1850-talet i Södermalms mest trivsamma kvarter, lugnt och avskilt men nära till allt. Lägenheten ligger med utsikt mot Katarina kyrka och har dessutom en trevlig och grönskande innergård där du kan grilla och duka upp till middag i snyggt planerad utemiljö. Till lägenheten hör ett källarförråd.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Björn Schumacher
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Katarina västra kyrkogata 10, 3 tr
Område:
Södermalm
arkitekt:
Johan Fredrik Åbom 1856
Våning:
3 av 3, hiss finns
Rum:
1,5 rum och kök
Area:
51 m²
Avgift:
2 438 kr inkl värme och vatten

Allmänt om fastigheten

El:
2 400 kr/år
Försäkring:
2 600 kr/år
Total driftskostnad:
5 000 kr/år
Beräknat antal pers:
1
Kommentar:
Andelstal kapital 3,83640

Kök och vardagsrum

Kök och vardagsrum ligger i öppen planlösning och är ett fantastiskt sällskapsrum med tre fönster i fil och utsikt mot grönskan på Katarina kyrkogård. På golvet ligger vitpigmenterade furutiljor och väggarna är ljust vita. Under fönstret sitter en platsbyggd bokhylla och via exempelvis stegpall nås brandbalkong med klassiskt räcke i smidesjärn. Köket löper längs den inre långväggen och har stilrena släta vita luckor och bänkskiva i vit corian. Här finns bra arbetsytor, kallskafferi och gott om förvaring. Full maskinell utrustning inklusive diskmaskin och induktionsspis från Smeg. Rummets väggar är målade i en mellangrå nyans som kontrasterar fint mot de vitmålade snickerierna.

Sovalkov

Via två trappsteg nås en upphöjd avskild sovalkov. En dimrosa vägg bryter av mot de annars vita väggarna och det vitpigmenterade furugolvet. Här finns platsbyggda bokhyllor, garderob och plats för 180 cm säng.

Badrum

Badrummet är stort och rymligt med helkaklade väggar i 10x10-kakel. Övre halvan är vit och den undre halvan samt golvet är båda svarta. Duschen ligger bakom en glasvägg och har infälld förvaring. Bredvid finns tvättmaskin och torktumlare (bägge från Siemens). Längs ena långväggen sitter en stor spegel med förvaringsskåp bakom. Under spegeln finns ett rektangulärt handfat och en vägghängd wc. I rummet finns även handdukstork, golvvärme och infällda takspotlights.

Brf Katarina Västra Skola

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Stockholm Sturen Större 1. Föreningen består av 21 lägenheter med bostadsrätt och 1 lokal med hyresrätt. Huset ritades av arkitekten Johan Fredrik Åbom.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten 2006. Föreningen är äkta.

Mark

Föreningen äger marken.

Förvaltare

Ekonomisk förvaltare är Viredo. Den externa revisionen från Nexia Revision Stockholm. Fastighetsskötsel sköts av Tek AB.

Renoveringar

Välskött fastighet. Alla stora renoveringar som tak, stambyte, elstigare osv gjordes i samband med ombyggnationen 2006-2007.

Kommande renoveringar

Inga större planerade renoveringar utan endast mindre löpande underhåll.

Ekonomi

Föreningen är en äkta förening. De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet ca 14,7 mkr. Föreningen har inga planerade avgiftsförändringar. Möjlighet till kapitaltillskott erbjuds då och då. Det låg på aktuell lägenhet på ca 565 000 kr (2015) och skulle sänka avgiften med ca 778 kr/mån.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Dina Försäkringar i Mälardalen AB.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har gemensamma utrymmen i form av tvättstuga, miljörum, cykelrum, cykelställ med tak på gård och stor innergård med blommor, äppelträd, odlingar, grillmöjligheter, två sittgrupper och solstolar.

Förråd

Källarförråd om ca 4-5 kvm.

Bredband och kabel-tv

Bredband via Ownit och kabel-tv.

Juridisk person:

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2018-10-05 och årsredovisning 2017. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du på en lugn liten gata i äkta kulturkvarter invid Katarina kyrka. Här samsas flera århundradens arkitektur med grönska och parkmiljöer på ett alldeles unikt sätt. Att bo här ger en speciell samhörighet med historien. Läget är avskilt men ändå mitt i smeten. Du bor nära såväl Götgatsbacken och Mosebacke som SoFo och Nytorget, och har ett brett och stort urval av restauranger och caféer, och både små unika butiker och större kedjor, inom kort promenadavstånd.