Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Fridhemsgatan 39
VICTOR BODIN 1901
Kungsholmen
STOR, VACKER OCH NYRENOVERAD SEKELSKIFTESFYRA MED GRÖN GÅRD
TEXT: MURÉN FOTO: BOUKARI STYLING: COPPARSTAD

Nyp dig i armen och välkommen in i en riktig drömlägenhet, en elegant sekelskiftesfyra med imponerande takhöjd om 3,10 – 3,20 meter. Rummen smyckas av höga golvsocklar, stuckaturer, takrosetter, dörr- och fönsterspeglar, djupa nischer och trägolv. Hela lägenheten totalrenoverades 2016, med kompletteringar under följande år, och är i absolut toppskick. Färger och material är väl utvalda och återkommande. En fin blå hall möter dig mitt i bostaden och på vardera sida om den ligger rummen som består av kök, vardagsrum och tre sovrum. Dessutom finns badrum, tvättstugerum och mycket gott om förvaringsutrymme i bostaden. Planlösningen är genomgående med nära anslutning till en mysig innergård. Detta är ett centralt boende där en familj med barn inte behöver sakna några bekvämligheter.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Öhman
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Fridhemsgatan 39
Område:
Kungsholmen
arkitekt:
VICTOR BODIN 1901
Våning:
0.5 av 6, hiss finns
Rum:
4 rum och kök
Area:
94 m²
Avgift:
4 461 kr inkl värme, VA, kabel-TV och Bredband

Allmänt om fastigheten

El:
8 000 kr/år
Försäkring:
2 300 kr/år
Total driftskostnad:
10 300 kr/år

Allmänt

Denna lägenhet totalrenoverades 2016 med helt nytt kök och helt nytt och större badrum, nya ytskikt och nya funktioner som till exempel en liten tvättstuga. Ett sovrum har delats av till två med ett spröjsat munblåst innerfönster. Hela lägenheten har ljusa trägolv. I vardagsrum och två av sovrummen ligger originalgolv som slipats och vitlaserats. I kök, hall och barnrum ligger nyinlagda (2016) golv som slipades och vitlaserades 2018. Elen i hela bostaden är omdragen, infräst i väggarna och eluttag och strömbrytare är bytta till vita varianter från Renova. Takrosetter och stuckaturer är utbytta då de gamla var slitna. Det finns mycket bra förvaringsutrymmen i bostaden och ett källarförråd om cirka 2,2 kvm tillkommer också. 2019 bytte föreningen fönster till mer tidsanpassade med fina spanjoletter.

Kök

Det snygga köket är byggt i vinkel och har inredning med ljusgrå fronter från Picky Living och bänk- och stänkskivor av carraramarmor. Kyl, frys och diskmaskin är integrerade i skåpinredningen. Den matlagningsintresserade kan glädja sig åt en 90 cm bred spis med dubbla ugnar i svart med mässingsdetaljer samt matchande fläktkåpa från italienska Lofra. I rummet finns plats för köksbord och stolar. Köket ligger in mot den mysiga innergården och med den närheten kan du skicka ut grejer genom köksfönstret och duka upp till middag utomhus precis utanför lägenheten.

Vardagsrum

Vardagsrummet är ett stort och vackert rum med två höga fönster med djupa nischer. I rummet finns gott om plats för både soffgrupp och ett större matbord, dessutom ytterligare möblering som till exempel arbetsplats och förvaring.

Sovrum

Lägenheten har tre sovrum, i nuläget fördelade på ett föräldrasovrum och två barnrum. Föräldrasovrummet ligger längst in till vänster i bostaden. Rummet kan möbleras med både dubbelsäng och ytterligare möbler. Här finns även bra förvaringsutrymmen i en vägg av platsbyggda garderober med dörrar från Picky Living i samma grå kulör som köket. Mellan detta rum och det intilliggande barnsovrummet sitter ett vackert spröjsat innerfönster från Överjärva byggnadsvård. I detta barnrum finns platsbyggda garderober och en platsbyggd sittdel vid fönstret. Det andra barnsovrummet ligger tvärs över hallen. Här finns en inbyggd garderob inmålad i samma färg som väggen. Fönstret har utsikt mot gården och ett vackert magnolieträd. Båda sovrummen har ljust grå målade väggar.

Badrum och tvättstuga

Badrummet har vita helkaklade väggar och på golvet ligger carraramarmor med golvvärme. Här finns tak- och handdusch, vägghängd wc och handfat med kommod från Asplund, målad i samma grå kulör som köksluckor och garderober. Dessutom blandare från Tapwell, handdukstork samt spotlights i tak. Tvättmaskin och torktumlare finns i en inredd före detta garderob i det ena sovrummet, precis intill badrummet. Även här ligger carraramarmor på golvet.

Hall

Hallen är lång och rymlig med gott om avhängningsmöjligheter för en hel familj. Här finns även ett större förråd som rymmer till exempel vinterjackor, skor, städgrejor med mera, inrett med carraramarmor och med förvaring från golv till tak. Väggarna i hallen är målade i en dimblå kulör.

Brf Knoppen 12

Bostadsrättsföreningen

Knoppen 12 huserar på adresserna Fleminggatan 91-93 samt Fridhemsgatan 37-39. Föreningen upplåter idag 39 lägenheter med bostadsrätt samt 1 lägenhet och 4 lokaler med hyresrätt och har funnits sedan 1983.

Renoveringar och underhåll

Fastigheten är välskött och stora renoveringar har sett ut enligt följande: Föreningen utförde många stora renoveringar 1983, då bland annat rörstammar och elstammar byttes. 2019 - Bytte föreningen fönster till mer tidsanpassade med fina spanjoletter. 2016 - Bredband med hastighet 700-1000Mbit/s drogs in i fastigheten. 2015 - Samtliga tre tvättmaskiner samt torktumlaren i tvättstugan byttes. 2014 - Självreglage för termostater har installerats, montering av snörasskydd samt stamspolning. 2013 - Byte av samtliga radiatorventiler, lättare renovering av tak och fasader. 2010 - OVK-besiktning samt renovering av trapphus. 2007 - Ommålning och uppfräschning av vindskorridor, ny belysning och uppfräschning av innergård. 2006 - Renovering av portar, uppgradering av kabel-TV-nät.

Ekonomi

Inga avgiftsförändringar finns planerade i dagsläget. Beslut fattas i december årligen. Föreningen sålde under 2015 en av hyresrätterna vilket resulterade i ett tillskott i kassan. Belåningsgraden är mycket låg med endast 3 292 kr i lån/kvm/bostadsyta och man har mycket låga räntor. Månadsavgiften har inte höjts på 19 år. En överlåtelseavgift tas ut från köparen och likaså en pantsättningsavgift.

Kabel-TV och internet

Kabel-TV levereras via ComHem, där en kostnad om 50kr/mån är inräknat i den angivna avgiften. Höghastighets-bredband med fiber drogs nyligen in i fastigheten via Ownit, Kostnaden ingår i månadsavgiften.

Gemensamma utrymmen

Gemensam tvättstuga ligger belägen på bottenplan med ingång via gården (Fleminggatan 93). Den är utrustad med tre tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. Cykelparkering finns att tillgå på innergården samt i källaren. Barnvagnsförråd ligger på bottenplan på Fleminggatan 91 samt Fridhemsgatan 39. Grovsoprum samt återvinningsrum finns att nå från innergården. Gemensam och välskött grönskande innergård som om sommaren möbleras med utemöbler och grillar. Uteplatsen samt grillarna går att bokas av medlemmarna.

Kontroll

Ovanstående information grundas på föreningens hemsida och årsredovisning 2017. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du centralt på Kungsholmen och behöver inte sakna något. Både Fridhemsplan och Västermalmsgallerian ligger precis intill, med ett stort urval butiker, restauranger och caféer. Tunnelbanan, gröna och blå linjen, ligger endast någon minut bort, samma sak med busstrafiken med bland annat stombussarna 1, 3 och 4 och flygbussarna till både Arlanda och Bromma. Området ger dig även flera gröna oaser som Rålambshovsparken och Kronobergsparken, och du har heller aldrig långt till vattnet från denna adress mitt emellan Karlbergskanalen och Mälaren.