Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Stig Lindbergs gata 19A
Olof Thunström 1930
Gustavsberg
SNYGG TVÅA MED INDUSTRIKARAKTÄR, LOFT OCH EGEN UTEPLATS
TEXT: MUREN STYLING: RYDMAN FOTO: BOUKARI

Accepterat pris! I Brf Fabrikshuset i det förra porslinsfabriksområdet i Gustavsberg ligger denna fina lägenhet om två rum och kök plus ett loft. Det är en luftig bostad där industrikaraktären närvarar i flera olika detaljer, som synliga rör, smidesdetaljer, balk och bultar. Kök och vardagsrum ligger med öppen planlösning centralt i bostaden och här finns även en smidd trappa upp till ett rymligt loft. Intill detta sociala rum ligger ett rofyllt sovrum med mörkt blå väggar. Dessutom har du i detta hem en egen uteplats som löper längs med hela bostadens yttervägg och som är ett härligt extrarum under varmare årstider.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

KOMMANDE VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Stig Lindbergs gata 19A
Område:
Gustavsberg
arkitekt:
Olof Thunström 1930
Våning:
0 av 6, hiss finns
Rum:
2 rum
Area:
41 m²
Avgift:
2 763 kr inkl. värme och kallvatten
Pris:
2 250 000 kr Accepterat pris

Allmänt om fastigheten

El:
1 800 kr/år
Övrigt:
1 664 kr/år
Total driftskostnad:
3 464 kr/år
Beräknat antal pers:
2
Kommentar:
Övrigt avser varmvatten.

Allmänt

Detta är ett trivsamt hem med generös takhöjd som ger rymd och möjlighet att skapa rum på höjden med ett loft. Här finns både sociala ytor och platser att söka lugnet i. Tre stora fönster plus en balkongdörr förser bostaden med ljus. I hela lägenheten ligger parkettgolv av ek, med undantag av hallen som är belagd med ett stengolv.

Kök och vardagsrum

Kök och vardagsrum delar på den del av hemmet som kan kallas dess hjärta, ett härligt sällskapsrum mitt i bostaden med högt i tak och alla förutsättningar för ett trevligt häng. Här finns även dörr ut till bostadens uteplats som under varma årstider blir en extra yta till boendet. Närheten gör det mycket smidigt att inta måltiderna utomhus. Köksinredningen är byggd i vinkel och har grå fronter i underskåpen och vita i överskåpen. Bänkskivorna är av mörkgrå sten och väggarna vid arbetsytorna är klädda med vitt klassiskt kakel satt med mörk fog. Köket är utrustat med induktionshäll, fläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin, kyl och frys. Ett större matbord får plats intill köksinredningen. Vardagsrumsdelen tar vid därefter och här finns utrymme för en soffgrupp och till exempel förvaring och tv. Väggen som gränsar till sovrummet är målad i grått.

Sovrum

Sovrummet är ett lugnt rum placerat innanför de sociala utrymmena. Väggarna är målade i en snygg djupblå kulör, vilket kontrasterat snyggt mot de detaljer av husets fabriksursprung som syns i rummet. Tvärs över gavelväggen sitter en vitmålad utskjutande diagonal balk, och på en annan vägg syns ett antal inmålade bultar. Två garderober medföljer rummet.

Loft

En snygg smidd trappa tar dig från vardagsrummet till lägenhetens loft, ett rum med gott om plats för valfritt utnyttjande. Idag har loftet använts som gästrum och förvaring. Ett snyggt svart smidesräcke skyddar fallhöjden ner till rummet under och blir en elegant detalj i bostaden.

Badrum

Badrummet är både rymligt och välutrustat. Väggarna är kaklade med vitt liggande större kakel och på golvet ligger mörk klinker. I rummet finns tak- och handdusch bakom glasvägg, wc, handfat med kommod, handdukstork, ett vägghängt högskåp och en tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare.

Hall

Innanför ytterdörren finns gott om plats för hatthylla och skohylla. Här finns dessutom mycket bra dold förvaring i en garderobsvägg med tre garderober och ett städskåp. Garderobsdörrarna är försedda med spegeldörrar. På en av hallväggarna är Gustavsbergs välkända logotyp med ankaret målad. I taket sitter infällda spotlights.

Brf Fabrikshuset

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Värmdö Gustavsberg 1:466. Förening består av två hus, det gamla Fabrikshuset och Lanterninhuset, totalt 250 lägenheter. Föreningen har även 476 kvm lokalyta som beräknas ge en hyresintäkt på 648 500kr. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Fabrikshuset byggdes 1930.

År föreningen övertog fastigheten

2014.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Conzignus Hem & Fastighet AB.

Garage och parkering

Föreningen disponerar 98 platser i Porslinsgaraget som man når bl.a. från Fabrikshuset. 4 platser är reserverade för trapphus A och 15 platser är reserverade för Lanterninhuset. Pris är 900kr i månaden.

Renovering

Ej aktuellt – nyproduktion.

Kommande renoveringar

Ej aktuellt – nyproduktion.

Ekonomi

De långfristiga skulderna uppgår enligt Ekonomisk plan, registrerad 2018-01-25 till 170 000 000kr, vilket ger cirka 11 587kr/kvm boyta.

Avgifter

I avgiften ingår värme och kallvatten.

Förråd

Mindre källarförråd till samtliga lägenheter.

Gemensamma utrymmen

Externa förråd, barnvagns- och cykelrum samt tvättstuga.

Bredband och tv

Via fiber med valfri leverantör genom IP-Only. Kostnad enligt beställning.

Juridisk person

Vid förfrågan.

Delat ägande

Föreningen godkänner delat ägande.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens ekonomiska plan samt bostadsrättsföreningens styrelse. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Gustavsberg är centralort i Värmdö kommun med prägel av den skärgårdsmiljö den ligger i. Här bor du havsnära på snabbt pendelavstånd till centrala Stockholm. Det gamla fabriksområdet ligger med bästa läge invid Farstaviken. Här finns flera småbåtshamnar. Området håller nu på att förvandlas till en levande stadsdel med bostadshus, butiker, restauranger, caféer och parkområden. Här ligger redan idag bland annat Iittala outlet, Gustavsbergs fabriksförsäljning och Gustavsbergs museum, men i kommunens plan ingår bland annat att en ny förskola och ett stort kulturhus som byggs samman med Gustavsbergs centrum, dessutom utökade parkområden och utvecklad kajpromenad. Omgivningarna i kommunen bjuder på ett oändligt antal fritidsmöjligheter i vacker natur med havet och skärgården ständigt närvarande.