Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Wenströmsvägen 6
Hakon Ahlberg 1937
Hjorthagen
MYSIG, LJUS OCH VÄLPLANERAD FUNKISTVÅA I IDYLLISKA HJORTHAGEN
TEXT: MURÉN FOTOGRAFI: OZOLLAPA STYLING: RYDMAN

I ett stilfullt funkishus från 1937 i ett av stadens första smalhusområden ligger denna trevliga och välplanerade tvåa. I denna bostad märks verkligen finessen med smalhus – husets ringa djup gör så ljuset når ända in i alla rum och planlösningen är genomtänkt och mycket väldisponerad. Då husen byggdes placerades de i öst-västlig riktning för att få de bästa solförhållandena. Här finns ett ytsmart kök med matplats, ett stort och inbjudande vardagsrum och ett lugnt och rymligt sovrum. Hjorthagen är ett lugnt och familjärt område, nära både stan och naturen. På en kvart når du city på cykel och på ett par minuter kommer du till ekbackar och ängsmarker på Norra Djurgården. Öster om huset ligger ligger ett grönområde med fina hällmarker, mycket sol och utsikt över stan och norra djurgårdsstaden.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Anna Cardell
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Wenströmsvägen 6
Område:
Hjorthagen
arkitekt:
Hakon Ahlberg 1937
Våning:
1 av 3
Rum:
2 rum och kök
Area:
44.2 m²
Avgift:
2 943 kr inkl VV, kabel-TV

Allmänt om fastigheten

El:
2 976 kr/år
Försäkring:
2 815 kr/år
Övrigt:
2 136 kr/år
Total driftskostnad:
7 927 kr/år
Beräknat antal pers:
1
Kommentar:
Gas 2 136 kr per år

Allmänt

Detta är ett mysigt och trivsamt hem med genomgående planlösning och trevlig utsikt i två väderstreck. Fönstren är ursprungliga, många och stora. Takhöjden på 2,70 meter ökar känslan av rymd. Lägenheten har ljust målade väggar och ekparkett på golven, förutom köket som har ett laminatgolv i grå-svart. I lägenheten finns goda inbyggda förvaringsutrymmen och dessutom här du två externa förråd, ett större förråd som är ca 2,3 x 1,3 meter och en mindre som är en f d matkällare.

Kök

Köket är ett trevligt och yteffektivt parallellkök som får en varm ton av köksinredningen och är utrustat med gasspis, fläkt, mikrovågsugn, diskmaskin, kyl och frys. Bänkskivorna är mörka och som stänkskydd sitter vitt mindre kakel. I köket finns även plats för ett mindre matbord. Mycket trevligt är att rummet har två fönster, så du har dagsljus både vid köksbänken och matbordet. In till rummet leder en fin köksdörr med glas i övre spegeln.

Vardagsrum

Vardagsrummet är ett generöst och inbjudande rum som ligger i anslutning till köket. Här får du plats med både ett större matbord och en soffgrupp samt till exempel bokhyllor och skåp. Rummet får karaktär av, och mycket ljus genom, ett stort fönster med fyra lufter och marmorfönsterbräde.

Sovrum

Sovrummet är även det ett välplanerat rum med gott om plats för både dubbelsäng och förvaring. Här finns en rymlig garderobsvägg med spegelskjutdörrar som går från golv till tak.

Badrum

Badrummet har kaklade väggar i vitt klassiskt 15x15-kakel. På golvet ligger en rosa våtrumsmatta. I rummet finns dusch, handfat med kommod, ett väggskåp och wc. Rummet har också ett större fönster som ger dagsljusinsläpp och friskluft. För den som önskar egen tvättmaskin är rummet förberett för detta.

Hall

Innanför ytterdörren finns det gott om plats för hatthylla och skoförvaring. Här finns också en bevarad garderobsvägg med överskåp som sväljer mycket förvaring.

Brf Hjorthagshöjden

Antal lägenheter och lokaler

Brf Hjorthagshöjden äger fastigheten Ringleden 1. Fastigheten bebyggdes 1937 och består av sex flerbostadshus Föreningen upplåter 129 lägenheter med bostadsrätt samt 12 lokaler med hyresrätt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och husen ritades av arkitekt Hakon Ahlberg och byggdes 1937. Bostadsrättsföreningen registrerades 1937.

Förvaltare:

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC och den tekniska av Adfingo fastighetsservice.

Renoveringar

2017 byte av stamventiler fjärrvärmesystem, 2017-2018 installation av termostatventiler, 2015 sttamspolning, 2014 renovering av tvätttstuga, 2012-2013 rapphusrenovering, 2011 ny fjärrvärmeväxlare, 2010, byte av hängrännor och stuprör, 2010 omputsning av fasader, 2010 renovering av balkonger, 2010 ommålning av fönster, 1997 byte av elstigare, 1992-1994 stambyten, 1985-1986 omläggning av tak

Kommande renoveringar

fönsterrenovering

Ekonomi

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2017 till 18 061 786 kr, vilket ger 3 111 kr lån/kvm bostadsrättsyta och år. Intäkter av hyror/m2 hyresrättsyta uppgår till 783 000 kr per år.

Avgifter:

I avgiften ingår vatten och värme och kabel-TV. Överlåtelseavgiften uppgår till 1 162,50 kr och betalas av köparen. Pantsättningsavgiften uppgår till 465 kr och betalas av pantsättaren.prisbasbelopp.

Förråd:

Ett källarförråd samt ett litet förråd fd matkällare hör till lägenheten.

Gemensamma utrymmen:

Hobbyrum, barnvagnsrum, tvättstuga, cykelförråd

Bredband och tv:

Föreningen är ansluten till Comhem som erbjuder bredband, TV och telefoni.

Juridisk person

Juridiska personer accepteras inte

Kontroll:

Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning, styrelsen (2019-04-05, Carl Hansson) samt Fastighetskalendern. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Hjorthagen är en lugn idyll på bekvämt nära avstånd från centrala staden och med naturen inpå knuten. I och med att en ny stadsdel byggs i Norra Djurgårdsstaden knyts Hjorthagen nu samman med omkringliggande områden och kan ta del av det nya utbud som kommer med detta. För den idrotts- och naturintresserade är läget suveränt med ett stort urval och löp- och promenadvägar, idrottsanläggningar och loppisfyndaren har en oas i Myrornas stora och välsorterade butik. Hjorthagen trafikeras både av tunnelbanan (station Ropsten) som ligger mycket nära och av buss 55 som tar dig bland annat till Norrmalmstorg, Slussen och vidare upp på Söder.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här