Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Tjurbergsgatan 32
Paul Hedqvist 1925
Södermalm
STORSLAGEN VINDSETAGE MED ELDSTAD OCH SOLIG TERRASS
FOTO: BOUKARI OCH JOHANSSON STYLING: COPPARSTAD

Den här ljusa och påkostade etagevåningen mitt på Södermalm bjuder verkligen på extra allt. På entréplan hittar vi ett exklusivt badrum, ett platsbyggt kök i 20-talsstil och en rymlig matsalsdel med härligt ljusinsläpp från tre stora fönster i fil. En spiraltrappa i ek tar dig upp till vindsetaget, med synliga takbjälkar, eldstad, luftkonditionering, takkupa och takfönster. Här finns också ett mysigt sovloft för övernattande gäster samt en insynsskyddad takterrass i sydväst, med infravärme och eldriven markis. Lägg därtill genomgående ekparkett, smarta platsbyggda lösningar, fri utsikt över Sofia kyrka och en prunkande innergård så förstår du att det här är ett boende utöver det vanliga. I dina nya kvarter invid Allhelgonakyrkan råder dessutom lugnet. Här slipper du både genomfartstrafik och störande grannar, men har allt du kan önska i form av nöjen, shopping, restauranger, service och kommunikationer alldeles runt hörnet.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Katarina Ljung
Grundare & Reg. fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Tjurbergsgatan 32, 4+5
Område:
Södermalm
arkitekt:
Paul Hedqvist 1925
Våning:
4 av 4, hiss finns
Rum:
2 rum och kök
Area:
70 m²
Avgift:
3 478 kr inkl värme, vatten, takterrass

Allmänt

Lägenheten färdigställdes av föreningen 2015 och består av två etage som förbinds med spiraltrappa i ek. Båda planen har genomgående ekparkett och öppen planlösning, med kök och badrum på nedre plan och vardagsrum samt sovrum på övre. Den som önskar ytterligare ett sovrum kan med enkelhet dela av det nedre planet (se alternativ planskiss). Det påkostade köket i 1920-talsstil platsbyggdes av Byggfabriken hösten 2017. I föreningen finns en välutrustad tvättstuga samt en prunkande innergård som är något utöver det vanliga; med rosor, pioner, krusbär, lavendel, vinbär och fläder. Det är lätt att hitta parkering i området och det finns även ett parkeringsgarage under skolan på andra sidan gatan.

Kök/Matsal

Det massiva träköket i 1920-talsstil platsbyggdes av Byggfabriken hösten 2017 och är handmålat med linoljefärg i en varmt grå nyans. Även knopparna är inmålade i samma nyans på lådor och enkeldörrar, medan dubbeldörrarna är försedda med tidstypiska skåpvred. De extra djupa bänkskivorna i röd kalksten kommer från Kinnekulle, diskhon i vitt porslin från Shaws och blandaren från Tapwell. Ovanför spisen sitter vitt vintagekakel från Byggfabriken. I köket finns kyl/frys och diskmaskin från AEG (2015) induktionshäll och varmluftsugn från Electrolux (2015) samt fläkt från Electrolux (2017). Väggarna är målade i en äggskalsvit nyans (Myland, Limehouse). Köket ligger öppet mot resten av entréplanet, där det finns gott om plats för både ett större matbord och övrigt möblemang. Här sitter en mönstrad tapet på väggarna (Alice in Wonderland/House of Hackney).

Sovrum/Vardagsrum

Vindsplanet används idag som kombinerat sovrum och vardagsrum och bjuder på en härlig atmosfär med takbjälkar i trä, nära fyra meter upp till nock och en vacker, grafitgrå eldstad med mysigt sovloft bakom (rymmer madrass om 80 cm). Här finns dessutom ett öppningsbart takfönster som stängs automatiskt vid regn, luftkonditionering samt smart inbyggd förvaring och belysning. Väggarna är målade i en matt gulbeige nyans (Farrow & Ball Savage Ground no.213). Från vindsetaget når man även via skjutdörrar i glas den 7 kvadratmeter stora, insynsskyddade takterrassen med mörkt skiffergolv, infravärme och eldriven markis. Här kan man njuta av en storslagen utsikt över kvarteret och sol från lunch till solnedgång.

Badrum

Det rymliga badrummet från 2015 är helkaklat med vitt rektangulärt kakel och dekorrand av svart kvadratiskt kakel i mindre format. På golvet ligger mörkgrå klinkers med golvvärme. Här finns dusch med glasväggar och en kombinerad tak-/handdusch, wc, handdukstork samt kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Badrummet bjuder dessutom på bra förvaringsmöjligheter i svart kommod och stilrent spegelskåp.

Hall

I hallen finns hatthylla med krokar för avhängning samt plats för en större förvaringsmöbel, pall etc. Väggarna är målade i en matt grågrön nyans (Green Stone No.7.) Från hallen når du köket samt ovanvåningen via den stilrena spiraltrappan i ek.

Brf Tjurberget

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Vågskivan 29. Fastigheten består av 15 lägenheter, varav 14 är bostadsrätter och 1 är hyresrätter (ca 40 kvm). Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1925 av arkitekt Paul Hedqvist.

År föreningen övertog fastigheter

Brf Tjurberget övertog fastigheten 2009. Föreningen är äkta.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Kanold Redovisning AB.

Renovering

Under 1992-94 stambyttes fastighetens. 2011 renoverades tak, fasad balkonger byggdes och föreningen bekostade säkerhetsdörrar till alla medlemmar. 2012 renoverades hissen i samband med renovering av vindslägenheter. Fler renovering är genomförda se lista i årsredovisning.

Kommande renoveringar

Polering av trapphusets golv samt återställa entréport i originalstil. Föreningen diskuterar möjligheten till installation av bergvärme.

Ekonomi

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2017 till 4,9 milj kr, vilket ger cirka 4610 kr/kvm boyta. Föreningen har dessutom av 1,1 milj kr i kassan.

Avgifter

Det finns inga planerade höjningar av avgifterna.

Förråd

Källarförråd om cirka 5 kvm.

Gemensamma utrymmen:

Föreningen har även en fantastisk innergård som är en riktig oas sommartid. Här kan du njuta av ljumma sommarkvällar vid grillen eller bara slå dig ned på en filt i gräset. I trapphuset finns gemensamma balkonger mot gården som kan nyttjas av de boende. I huset finns även tvättstuga, cykelförvaring och förrådsutrymmen.

Städning

Föreningens medlemmar sköter trapphuset tillsammans. Höst och vårstädning.

Bredband och tv

Bredband från Bredbandsbolaget om 100 MBit/s.

Juridisk person

Juridiska personer accepteras inte.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida och bekräftats av föreningens kontaktperson 2019-01-08. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Centralare och attraktivare än så här blir det inte på Söder. Lägenheten ligger i rofyllda och trevliga kvarter vid Allhelgonakyrkan. Här bor du utan genomfartstrafik och med folkmyller, storstadspuls och all tänkbar service bara något kvarter bort. Dessutom har du gångavstånd åt alla håll - till exempel Medborgarplatsen, Götgatan, Mariatorget, SoFo, Skanstull, Södra Station och Skånegläntan, som bjuder på en härlig parklek och bra häng under sommaren. Hela Söders utbud av nöjen ligger för dina fötter och alldeles i närheten finns även flera trevliga kvarterskrogar. Och bättre kommunikationer än i dessa kvarter är svårt att finna. Närmaste tunnelbana hittar du vid Medborgarplatsen, men du kan också gå några steg extra till Mariatorget eller Skanstull. Pendeltåget från Södra Station tar dig till city på ett par minuter och sedan vidare mot till exempel Arlanda. Även buss 4 finns i närheten och går längs Ringvägen.