Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Katarina Bangata 61
Rolf Hagstrand 1934
Södermalm - Sofo
LJUS OCH LUFTIG FUNKISETTA MED MYCKET ORIGINALCHARM
TEXT: MURÉN FOTO: SPINNELL STYLING: LINDHOLM

FAST PRIS. Högt upp i ett stilfullt funkishus vid Katarina Bangatas gröna allé ligger dessa mysiga, ljusa och välplanerade ett rum och kök. Att boytan är 32 kvadratmeter förundrar de flesta besökare, då lägenheten upplevs som än större. Detta är också i sann funkisanda ett väldisponerat och yteffektivt boende med luftiga lättmöblerade ytor. Här finns ett fint kök med hög originalcharm och plats för matbord, ett stort och ljust allrum med två fönster och gott om utrymme för såväl soffgrupp som sängplats. Dessutom har du ett bra extrarum i en stor och möblerbar hall. Detta är ett hem med hög trivsel på trevlig adress i en lugn del och trivsam del av Söder. Här bor du precis intill SoFo och omgiven av parker - Lilla Blecktornsparken, Stora Blecktornsparken och Vitabergsparken.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

KOMMANDE VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Katarina Ljung
VD / Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Katarina Bangata 61, 5 tr
Område:
Södermalm - Sofo
arkitekt:
Rolf Hagstrand 1934
Våning:
5 av 6, hiss finns
Rum:
1 rum och kök
Area:
32 m²
Avgift:
1 946 kr inkl värme, v/a och tv. (obligatoriskt tillägg om 91 kr för bredband tillkommer)
Pris:
2 950 000 kr Fast pris

Allmänt om fastigheten

El:
2 000 kr/år
Försäkring:
1 582 kr/år
Övrigt:
2 600 kr/år
Total driftskostnad:
6 182 kr/år
Beräknat antal pers:
2
Kommentar:
Övrigt innebär gas

Allmänt

Detta är ett charmigt hem med bevarad funkisanda i bland annat platsbyggda skåp i kök och hall, fönster med spanjoletter, djupa fönsterbrädor av marmor och originalgolv i form av fiskbensparkett av ek i vardagsrum och hall samt trätiljor i kök. Planlösningen är välkomponerad med ett stort allrum och flexibel yta i en stor hall. Tre stora fönster och generös takhöjd ger ljus och rymd till hela bostaden.

Kök

Köket är ett rymligt och väldisponerat rum med mycket goda förvaringsutrymmen. Köksskåp, skafferi och städskåp är i originalutförande, liksom diskbänk i rostfritt stål och gasklocka på vägg som en fin och tidstypisk detalj. Vid arbetsytorna sitter som sig bör ett par rader klassiskt 15x15-kakel. I köket finns gasspis, och kylskåp med frysfack. Väggarna är målade i ljust gråblått och på golvet ligger mjuka trätiljor. Även köket har ett stort fönster och fint ljusinsläpp. Rummet har plats för ett litet matbord, utmärkt för två, men finns det hjärterum så kan fyra personer som inte har något emot att sitta lite tight äta samtidigt.

Allrum

Lägenhetens rum är ett generöst och lättmöblerat rum med gott om plats för alla funktioner du behöver. Här kan du ha både en generös soffgrupp, säng och förvaringsmöbler. Väggarna i rummet är målade i vitt och på golvet ligger fiskbensparkett av ek i original från byggåret. Rummet två stora fönster ger ett härligt ljusinsläpp som räcker ända ut i hallen. Från soffan syns Katarina Bangatas allé genom fönstren och du kan följa årstidernas växlingar i träden. Åt andra hållet kan du hålla koll på tiden via tornet på Sofia kyrka.

Hall

Hallen är stor och rymlig. Den börjar i en entrédel som har bra förvaringsutrymmen i dels en platsbyggd originalhatthylla, dels i en inbyggd garderob med överskåp, som även den är bevarad sedan byggåret. Därefter ligger en inre hall som är ett möblerbart rum att inreda utifrån behov, till exempel med skrivbord som idag. En vägg är tapetserad med Josef Franks mönster Vårklockor på svart botten och på golvet ligger fiskbensparkett precis som i rummet intill.

Badrum

Badrummet renoverades i samband med stambyte 2002 i klassisk stil som står sig väl i tid. Väggarna är kaklade i vitt 15x15-kakel upp till cirka tre fjärdedelar. På golvet ligger gråsvart klinker. I rummet finns badkar, wc, handfat, badrumsskåp med spegel och elektrisk handdukstork. Rummet är även förberett för tvättmaskin för den som önskar sätta in sådan.

Brf Beda

Antal lägenheter och lokaler:

Föreningen äger fastigheten Vitbetan 33. Föreningen består av 48 lägenheter, varav 46 är upplåtna med bostadsrätt och två med hyresrätt (en är uppsagd och ska säljas). Föreningen har även 3 lokaler med hyresrätt, hyresgästerna är en fotograf, journalist, samt CJ ledsagarservice. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1933 av arkitekt Rolf Hagstrand.

År föreningen övertog fastigheten:

Föreningen ombildades år 2002.

Mark:

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare:

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Votiv.

Renovering:

2018 Stamspolning av samtliga stammar. Komplettering av plattor på innergård. Nybyggnation av balkonger mot gård, 2017 Renovering av en hyreslokal. Sopkärlshus inköpt. Byte av stenplattor på innergård. Renovering av tvättstuga och byte av tvättstugefönster, 2016 OVK av bostadsrätter, Renovering av hörnbalkonger, Målat om taket, Kompletterad taksäkerhet, Nedmonterade handdukstorkar pg.a felaktig inkoppling mot tappvatten, 2015 Nytt ventilationsaggregat i en hyreslokal, Ny tvättmaskin, 2014 Fasadrenovering. Ny torktumlare, 2013 Värmeslinga i stuprör vid entré installerades, Ny elcentral, 2011 Ny undercentral för fjärrvärme installerades, 2010 Fönsterrenovering och renovering av kungsbalkonger, 2002 Byte av lägenhetsdörrar till säkerhetsdörrar (ej alla dörrar) och V/A-stammar byttes enligt följande, Stambyte i kök, badrum och källare. Totalrenovering av badrum med nytt tätskikt och ytskikt av kakel resp klinker. All rör dragning i badrum och kök byttes. Nya eltigare samt centraler i lägenheter. Ny el och belysning i källare.

Kommande renovering

Trapphusrenovering påbörjas inom kort.

Ekonomi:

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2017 till ca 11 milj kr, vilket ger cirka 6000 kr/kvm boyta. Dessutom finns ca 800.000 kr i kassan.

Avgifter:

Inga avgiftsändringar är planerade.

Internet - Bredbandsanslutning:

100/100 Mbit bis Bahnhof, kostnad 91kr/mån. Avgiften är obligatorisk och betalas via hyresavin. Tillval såsom IP-telefoni eller IP-TV kan köpas till av enskild medlem. Kabel-TV - Ansluten till kabelnät via Comhem. Grundutbudet ingår i månadsavgiften. Enskild medlem kan beställa abonnemang via Comhem.

Delat ägande

Delat ägande är okej. Minsta ägarandel är 10 %.

Förråd:

Källarförråd om cirka 6 kvm.

Juridisk person:

Juridiska personer accepteras inte.

Kontroll:

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida och årsredovisning. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du i trivsamma, lugna och lummiga kvarter vid Katarina Bangata pampiga allé och Ringvägens lugna slutpunkt. Du bor mittemot lilla Blecktornsparken och en av stans bästa och mysigaste uteserveringar Bleck. Dessutom har du här mycket nära till Nytorget och SoFo-områdets stora utbud av restauranger, caféer, barer och butiker och Stora Blecktornsparken och Vitabergsparken. Det är också trevligt att ha nära till vattnet i Södra Hammarbyhamnen och alla promenad- och löparstråk längs med Hammarby sjö och Årstaviken. Busshållplats finns precis intill och att hitta parkeringsplats på gatan utanför brukar gå galant.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här