Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Pontonjärgatan 45
Sam Kjellberg 1915
Kungsholmen
LJUS, LUFTIG, SOCIAL OCH VÄLPLANERAD TVÅA
TEXT: MURÉN FOTO: JOHANSSON STYLING: LINDHOLM

Högt upp i ett pampigt ljusgult hörnhus på nedre Kungsholmen ligger denna generösa och trevliga tvåa. Det är en ljus och genomgående lägenhet, högt i tak med originaldetaljer och rymliga och luftiga rum i bra disposition. Till höger om entrén finns de sociala ytorna i kök och vardagsrum, medan sovrummet ligger på lägenhetens andra sida in mot den lummiga innergården. Dessutom finns här ett snyggt och nyrenoverat badrum, egen tvättmaskin och en möblerbar hall. Här bor du på en lugn gata i trivsamma genuina kvarter nära såväl service som kommunikationer och vackra promenadstråk, grönska och vatten.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Henriette Gerson
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Pontonjärgatan 45, 5 tr
Område:
Kungsholmen
arkitekt:
Sam Kjellberg 1915
Våning:
5 av 6, hiss finns
Rum:
2 rum och kök
Area:
55 m²
Avgift:
3 084 kr inkl värme, v/a

Allmänt om fastigheten

El:
5 600 kr/år
Försäkring:
3 100 kr/år
Total driftskostnad:
8 700 kr/år
Beräknat antal pers:
2

Allmänt

Detta är en mycket fin och charmig bostad med bevarade detaljer som till exempel spröjsade fönster, spegeldörrar och profilerade snickerier. Snedställda väggar ger ytterligare charm. I alla rum ligger fina mjuka originalträtiljor som är ljuspigmenterade och sköna att gå på. Till lägenheten hör även ett förråd om cirka 4 kvm beläget i husets källare.

Kök

Köket är ett rymligt parallellkök med vita släta luckor och lådfronter. Överskåpen utnyttjar den generösa takhöjden och sitter i dubbla rader. Bänkskivorna är av massivt trä och väggarna vid arbetsytorna är kaklade med ett vitt kakel. Köket är utrustat med gasspis, fläktkåpa, diskmaskin, kyl och frys. I köket finns också lägenhetens tvättmaskin. Köket nås från vardagsrummet genom en stor öppning.

Vardagsrum

Vardagsrummet ligger i fil med köket med halvöppen planlösning, vilket både ger fin kontakt mellan rummen och en viss avskildhet. Vardagsrummet är ett generöst, inbjudande och ljust rum med gott om plats för både soffgrupp och matbord. Längs rummets inre vägg finns en stor platsbyggd bokhylla i tidstypisk stil.

Sovrum

Sovrummet är ett ljust och luftigt rum med gott om plats för både dubbelsäng, garderober och för annat möblemang. I anslutning till sovrummet finns också en stor klädkammare som är ett suveränt förvaringsutrymme med plats för kläder och sänglinne, handdukar, skor etc. Sovrummet har ett fint stort spröjsat treluftsfönster som vetter in mot innergården med härlig utsikt över takåsarna.

Badrum

Badrummet helrenoverades 2016 i samband med stambyte i huset, och då utökades även rummets storlek. Här finns tak- och handdusch bakom vikbara glasväggar, samt handfat med kommod, wc och ett högskåp med mycket goda förvaringsmöjligheter. Väggar och golv är klädda i grå plattor av granitkeramik från Bricmate. Golvet är försett med golvvärme. I taket sitter infällda spotlights.

Hall

Hallen välkomnar dig mitt i bostaden. Härifrån når du alla rum. Snedställda väggar sätter här karaktär på bostaden. Här finns en fin platsbyggd hatthylla med ankarkrokar. Bra förvaring finns i ett högt beläget inbyggt skåp. Hallen är även möblerbar med till exempel byrå eller arbetsplats.

Brf Vapensmeden 14

Föreningen

Brf Vapensmeden 14 (org nr 716421-6314) är en äkta, nyligen stambytt förening med god ekonomi som förvärvade fastigheten Vapensmeden 14 år 2001. Föreningen består av en hörnfastighet bestående av Pontonjärgatan 45 och 47, och omfattar 43 lägenheter med bostadsrätt samt en lägenhet och tre lokaler med hyresrätt. I den kvarvarande hyresrätten på 3 rok ligger ett väsentligt orealiserat värde, vilket vid eventuell försäljning skulle stärka föreningens ekonomi ytterligare. Huset har en stor och lummig gård, och marken innehas med äganderätt. Föreningen har fattat beslut om att undersöka möjligheten att bygga balkonger för de lägenheter som i dagsläget saknar balkonger.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC AB. Teknisk förvaltning sköts av styrelsen.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 138 kr av säljaren.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person, men delat ägande accepteras.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på 5 701 kr per kvm boyta. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Avgiften betalas månadsvis i förskott. Utöver månadsavgiften tillkommer per månad avgift för bredband med 145 kr samt för kabel-tv med 59 kr.

Bredband och kabel-tv

Bredband levereras via Ownit, och kabel-tv via ComHem. Internetuppkoppling är bredband resp coaxialkabel.

Gemensamma utrymmen

För medlemmarna i Brf Vapensmeden 14 finns tvättstuga, cykelrum och barnvagnsrum, samt trevlig innergård med grusgångar, ett knotigt träd och blomstrande rabatter.

Förråd

Lägenheten disponerar ett källarförråd.

Renoveringar, i urval

2017 tvättstuga, 2015-16 stambyte, 2010 golvslipning avsatser och entréer i samtliga trapphus, 2009 byte till säkerhetsdörrar och postboxar, 2006 bredband och kabel-tv i samtliga lägenheter, 2005-06 nyinstallation hiss, elstambyte, 2004 dränering och stensättning av innergård, 2003 omputsning fasad, omläggning tak

Planerat underhåll

2018 byte fjärrvärmeväxlare, 2019 renovering av fönster

Städning och städdagar

Trappstädning sköts på entreprenad. Gemensamma städdagar förekommer två gånger per år.

OMRÅDET

Med detta läge behöver du inte sakna någon form av service, ej heller grönska eller vatten. Här bor du precis vid Rålambshovsparken och Norr Mälarstrand, och har Fridhemsplan och även Västermalmsgallerian just intill. Kommunikationerna från denna plats är bland de bästa i staden. Området erbjuder många trevliga restauranger och caféer, och det är också lätt att ta med sig picknickfilten till någon park. Dessutom har du nära till dopp vid Smedsuddsbadet.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här