Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Katarina Bangata 67 A
1965 Arkitekt FRID ARCHIBALD
Södermalm
SNYGG, STOR TVÅA MED HÄRLIG BALKONG I SYDVÄSTLÄGE
TEXT:MURÉN FOTO: OZOLLAPA STYLING: EVENSTEVEN

Längtar du efter solen? När den äntigen kommer kan du njuta på denna härliga balkong, som ligger i sydväst! Det är en lättmöblerad bostad med generösa rum; kök, sovrum och vardagsrum med balkong. Här är det ljusa ytskikt på såväl väggar som golv och snickerier. Du bor både snyggt och praktiskt. Lägenheten ligger i en lugn och vacker miljö och i en förening som har god ekonomi där det finns garage, pingisbord och en fin innergård med grill och odlingslådor.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Marie Holmerson
Reg. Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Konstantin Dallas
Reg fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Katarina Bangata 67 A
Område:
Södermalm
arkitekt:
1965 Arkitekt FRID ARCHIBALD
Våning:
2 av 5, hiss finns
Rum:
2 rum
Area:
57 m²
Avgift:
2 955 kr inkl värme, VA

Kök

Köksinredningen har fronter i ljust lindblomsgrönt och goda arbetsutrymmen på mörka bänkskivor. Väggarna vid arbetsytorna är kaklade med vitt liggande kakel, övriga väggar är också vita. Till kökets maskinella utrustning hör induktionshäll, ugn, fläktkåpa, diskmaskin, kyl och frys, samtliga i rostfritt utförande. I rummet finns även plats för matbord och stolar invid ett stort enluftsfönster.

Vardagsrum

Vardagsrummet är ett stort och lättmöblerat rum med generösa väggar och ett snyggt fönsterparti som går från yttervägg till yttervägg och som förmedlar ett fint ljus in i rummet. Ytorna ger gott om plats för soffgrupp, matbord, förvaringsmöbler, tv och annat. En vägg i vardagsrummet är målad i en ljust gråblå nyans och övriga väggar är vita. En fin vitmålad glasdörr leder till rummet. Vid vardagsrummet ligger också lägenhetens stora balkong, som du kan göra till din egen oas med växter och utemöbler och där njuta av det soliga sydvästläget.

Sovrum

Sovrummet är även det ett generöst rum som ger plats åt både dubbelsäng och annan möblering. Här finns också två inbyggda originalgarderober med överskåp. Sovrummet har liksom vardagsrummet en fondvägg i ljust gråblått.

Badrum:

Badrummet har sandfärgade helkaklade väggar och på golvet ligger terracottafärgat klinker. Här finns en ny och snygg tak- och handdusch bakom glasad vägg, handfat med kommod, handdukstork och wc.

Hall

Hallen ligger mitt i lägenheten och leder till alla rum. Innanför ytterdörren finns fyra garderober och dessutom gott om plats för hatthylla, skoförvaring och till exempel en byrå.

Brf Vitbetan 3

Antal lägenheter och lokaler

212 bostadsrättslägenheter och 16 hyreslägenheter fördelade på 1-4 RoK samt 14 lokaler om 4 510 kvm. 2 st hyresrätter sålde föreningen under 2018 det framgår inte i årsredovisningen för 2017.

År föreningen övertog fastigheter

2001.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Fastum.

Garage och parkering

Garage om 150 platser finns i föreningen, för övrig parkering gäller boendeparkering på gatan. Kostnad för garageplats är 750kr/mån. Kortare kö, för mer info maila till [email protected]

Renovering

Byte från oljeledning till fjärrvärme 2002. Målning av trapphus 2003. Målning av tak 2004. Stambyte 2007. Renovering av balkonger 2008. Målning av fönster 2008. Byte av nyckelsystem 2009. Tätning av fönster 2009. Byggnation av tvättstuga 2011. Hissrenovering 2013-2016. Takrenovering 2017.

Kommande renoveringar:

Reparation av fönster 2019. Diskussioner förs för förbättringar av entre. Byte av hiss hösten 2018.

Ekonomi

Solid

Avgifter

Inga planer att förändra avgiften.

Förråd

Ingår

Gemensamma utrymmen

Gemensam uteplats på innergården. 3st tvättstugor. 2 cykelrum. Barnvagnsrum. Återvinningsrum.

Bredband och tv

Com Hem samt över bredband/fiber via Ownit.

Juridiska person

Nej.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida., föreningens ordförande Kerstin Rohmer årsredovisning för 2017 samt säljaren. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du mitt på Katarina Bangatas allé med äldre bebyggelse runt, bakom huset har du Vitabergsparken som är en härlig oas att vistas i, en av innerstadens största och mest populära parkområden med friluftsteater, sommarcafé, slingrande promenadvägar och klorofyllstinn växtlighet. Eller ta en kort promenad till Nytorget och bli inspirerand av butiker och njut av det stora antalet högklassiga restauranger och caféer. Som boende i dessa kvarter tar du enkelt en frukost på Urban Deli och äter middag på din kvarters krog, Bleck som ligger i lilla Blecktornsparken. Åt andra hållet har du lika nära till vattnet och kajerna med fina promenadstråk runt Årstaviken och du har båtförbindelser som tar dig in till Dramaten/ Djurgården och Hammarbykanalen. Vid Ringvägen går flera busslinjer in mot city.