Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Garvargatan 22
Ture Sellman 1931
Kungsholmen
FIN OCH VÄLPLANERAD FUNKISETTA MED SNYGGT KÖK
TEXT: MURÉN FOTO: JOHANSSON STYLING: LINDHOLM

I ett stilfullt funkishus på Nedre Kungsholmen ligger denna trevliga och välkomponerade etta i en mycket bra Brf (avgiftssänkn oing om hela 25% från 1 januari nya avgiften blir cirka 1 239 kr). Det är en mysig lägenhet som rymmer alla funktioner och som har optimerats med mycket förvaring. Den matlagningsintresserade har ett både välutrustat och välplanerat kök och intill detta ligger ett rymligt och charmfullt rum som kan möbleras på olika sätt. Rummet har ett elegant och nyrenoverat stort fönster med utsikt mot Landstingsparken. Här bor du på en lugn gata i trivsamma kvarter nära både Kungsholmstorg och Norr Mälarstrand.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Lantto
Reg. fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Anna Cardell
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Garvargatan 22
Område:
Kungsholmen
arkitekt:
Ture Sellman 1931
Våning:
1.5 av 7, hiss finns
Rum:
1 rum och kök
Area:
29 m²
Avgift:
1 652 kr Inkl VV, kabelTV, bredband

Allmänt om fastigheten

El:
3 000 kr/år
Försäkring:
3 071 kr/år
Övrigt:
250 kr/år
Total driftskostnad:
6 321 kr/år
Beräknat antal pers:
1
Kommentar:
Gas 250 kr/år

Kök

Köket renoverades under 2016. Placeringen i lägenheten behölls men dispositionen omfördelades för att optimera arbetsyta och förvaring. Här finns en matlagningsdel, byggd i vinkel och en del med högskåp och förvaring. Köksinredningen har fronter från Picky Living, mörkgrå i matlagningsdelen och vita i förvaringsdelen. Högskåpen integrerar även kyl och frys. I köket finns också glaskeramikhäll, en kombinerad varmluftsugn och mikrovågsugn, fläktkåpa med kolfilter och diskmaskin. Bänkskivorna är av ljus stenkomposit som även går upp på väggen vid arbetsytorna. Väggarna i köket är målade i ljusare grått och på golvet i matlagningsdelen ligger ett plankgolv som vitpigmenterats och hårdvaxoljats. I övriga köket ligger fiskbensparkett precis som i resten av lägenheten.

Allrum

Lägenhetens allrum är ett rymligt rum som ger plats åt alla funktioner du behöver – soffa, matbord, säng och förvaring, där flera inredningsvarianter är möjliga. Sängen är nu uppbyggd på förvaringsskåp med luckor från Picky Living, samma sort som i köket. Tidigare ägare har haft sovloft, så detta är en av möjligheterna då takhöjden är generös. Rummet har ett snyggt fönsterparti med ett stort originalfönster med fyra lufter, spanjoletter, djup nisch och fönsterbräda av sten. Det höga läget ger ingen insyn från gatan och trevlig utsikt mot Landstingshuset och Landstingsparken. Väggarna i rummet är målade i ljusgrått till en bit under takhöjd. Taket är lätt kälat. På golvet ligger fiskbensparkett av ek som är bevarad sedan byggåret.

Badrum

Badrummet har väggar kaklade i vitt 15x15-kakel med ljusblå bård samt ljusblått klinkergolv, som härrör från en tidigare stamrenovering. Badrummet uppdaterades under 2016 med nytt handfat, kommod och skåp, samt att taket målades. I badrummet finns dusch, handfat, handdukstork och wc. För den som vill sätta in badkar eller tvättmaskin finns utrymme till detta.

Hall

Lägenheten har en liten entrédel med bra förvaringsutrymmen. På ena sidan finns en nisch med klädstång och krokar för ytterkläder, och på motsatt sida finns en inbyggd originalgarderob. Lägenheten är försedd med säkerhetsdörr.

Brf Bergamotträdet 15

Antal lägenheter och lokaler:

Föreningen äger fastigheten Bergamotträdet 15. Fastigheten bebyggdes 1931 och består av ett flerbostadshus. Föreningen upplåter 53 lägenheter med bostadsrätt samt en lägenhet och två lokaler med hyresrätt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset byggdes 1931 och ritades av arkitekt Ture Sellman.

Föreningen övertog fastigheten:

Brf Bergamotträdet 15 förvärvade fastigheten 1999.

Mark:

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Renovering

Rörstammar i badrum 1996. Byte av elstigare och elcentral 2001. Tvättstuga 2001. Rörstambyten i kök och allmänna utrymmen 2001. Hissombyggnad 2002. Fjärrvärmepanna 2007. Renovering av innergård 2015. Nedmontering av pannskorsten 2015. Renovering av fastighetens hiss 2016. Ombyggnad och nya källarförråd 2016. Vindsbyggnation 2016-2017. Stamspolning 2017. Fönsterrenovering 2017. Renovering av tak 2017.

Kommande renoveringar

Inga större underhåll är planerade de närmaste åren.

Förvaltare:

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC och den tekniska av Åkerlunds fastighetsservice.

Ekonomi:

De långfristiga skulderna uppkom enligt Årsredovisningen 2017 till ca 12,8 miljoner kr vilket ger ca 5 090 kr per kvm bostadsrättsyta. Underhållsplan fram till 2030 finns.

Avgifter:

Årsavgiften sänktes med hela 25% från och med 1 januari 2019. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband. Överlåtelseavgift utgår med 2,5 % av gällande prisbasbelopp och betalas av köparen. Pantsättningsavgift utgår med 1 % av gällande prisbasbelopp och betalas av pantsättaren.

Förråd:

källarförråd hör till lägenheten.

Gemensamma utrymmen:

Cykelförråd under tak och sopsortering. Förråd och tvättstuga i källaren.

Bredband och tv:

Bredband som ingår är Ownit med 1000/1000 Mbit. Anslutning till COM HEM och deras analoga basutbud.

Juridisk person:

Juridiska personer accepteras inte.

Kontroll:

Ovanstående grundas på information från föreningens Årsredovisning, stadgar samt styrelsen. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du på en enkelriktad liten lugn gata mellan Landstingshuset och Kungsholmstorg, endast ett kvarter från Norr Mälarstrand. I kvarteren runt Kungsholmstorg är det lätt att trivas och på torget finns torghandel i trevlig atmosfär. Därtill har du nära till både Fridhemsplan som Rålambshovsparken. I området finns många bra restauranger och caféer, både i de närmaste kvarteren och nere vid vattnet, och det är också lätt att ta med sig picknickfilten till någon park. I kvarteren runt Hantverkargatan finns många trevliga och unika butiker, och Fridhemsplan och Västermalmsgallerian bjuder på varuhus och galleriashopping. Dessutom har du ett mycket bra pendlarläge med endast 15 minuters promenad till centralstationen. Till närmaste tunnelbanestation Rådhuset är det bara ett par minuter. På Hantverkargatan trafikerar ett flertal busslinjer, bland annat stombuss 3.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här