Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Mjölnarvägen 16
1915 J B Jensen
Nacka - Kvarnholmen
INDUSTRIELL FYRA MED HAVSUTSIKT OCH ÖPPEN SPIS
TEXT: NYSTED STYLING: LINDHOLM DESIGN FOTO: BOUCARI

Belägen i ett av de äldre husen på populära Kvarnholmen, med fönster i två väderstreck och storartad utsikt över Stockholms sköna skärgård, finner du den här fantastiska fyran; med tre sovrum, stilrent kök och två badrum, liksom ett spatiöst vardagsrum med öppen spis. Här landar du i en helt ny stadsdel, med unika, välbevarade detaljer som andas både funktionalism och havsstänk. Med en tidstypisk tegelfasad, och närliggande byggnader som Qvarnen Tre Kronor, minner fastigheten och det anrika området om en tid när kvarnindustrin dominerade halvön. En naturskön oas, i full utveckling, med omedelbar närhet till Stockholms innerstad och färdmöjligheter i alla riktningar. Slussen och Södermalm på cykelavstånd, båtbuss till Nybrokajen direkt utanför huset, eller busshållplats ett stenkast från lägenheten.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

KOMMANDE VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Robert Heidenfors
Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Mjölnarvägen 16, vån 6
Område:
Nacka - Kvarnholmen
arkitekt:
1915 J B Jensen
Våning:
6 av 11, hiss finns
Rum:
4 rum och kök
Area:
108 m²
Avgift:
5 808 kr
Pris:
7 495 000 kr /bud

Allmänt om fastigheten

El:
5 000 kr/år
Försäkring:
1 750 kr/år
Total driftskostnad:
6 750 kr/år
Beräknat antal pers:
3

Allmänt

Lyxigt luftig fyra om 108 kvm med öppen planlösning och en härlig öppen spis. Belägen på sjätte våningen, med fönster i två väderstreck och storartad utsikt över Stockholms sköna skärgård, har den här lägenheten allt man kan önska sig. Toppmodernt kök i vitt, med dekorativa takbjälkar ut mot det ljusa vardagsrummet. Tre härliga sovrum, samtliga med fönster ut mot vattnet, två rymliga badrum - det ena med badkar, tvättmaskin och torktumlare, det andra med dusch. Praktisk klädkammare i hallen. På elfte våningen finner du en gemensam takterrass, med enastående utsikt över Djurgården, liksom en anslutande gemensamhetslokal med kök och toalett, bastu och tillhörande relaxavdelning. I föreningen finns också lediga garageplatser, mot en månadsavgift och goda parkeringsmöjligheter framför huset, utan kostnad. Här bor du i direkt anslutning till en rad fina grönområden, trevliga promenadstråk, familjevänliga caféer och badplatser. Längst bort mot Kvarnholmens östra udde, vid Kvarnholmsparken, finns nu också ett utegym för den träningssugne, med Stockholms häftigaste utsiktsplats.

Kök

Välplanerat och socialt Vedumkök med fräsch skåpinteriör i vitt. Generös förvaring med över- och underskåp, inbyggd ugn och micro, spis med induktionshäll och integrerad diskmaskin. Matchande kyl och frys i fullhöjd. Goda arbetsytor med svart bänkskiva och stänkskydd i granit. Vackert trägolv och tidstypiska takbjälkar.

Vardagsrum

Luftiga, sociala ytor med en stor portion charm, som inbjuder till samvaro. Här avnjuter du frukost, lunch och middag med skärgårdsliv och båttrafik utanför fönstret. Gott om utrymme för en större matplats med flera stolar, såväl som soffgrupp, fåtöljer, tevemöbel och bokhylla. Här hittar du också den öppna spisen, med väl avvägda detaljer och glasinsats. Genomgående bjälkar i taket och ljust trägolv.

Sovrum 1 +2

Här vaknar du upp varje morgon, med en hel övärld utanför. Två riktigt rymliga sovrum i ljusa toner. Samma stilenliga bjälklag i taket som i övriga rum och ljusa trägolv. Här finns gott om plats för såväl dubbelsäng som nattduksbord och gängse sovrumsmöbler.

Sovrum 3

Ytterligare ett sovrum, perfekt lämpat som barnkammare, gästrum eller kontor. Även här generösa ytor att disponera och fönster ut mot vattnet. Vita väggar och ljust trägolv.

Badrum 1+2

Här kan du unna dig den vardagliga lyxen med två badrum. Det ena fullutrustat och helkaklat i vitt, med mörkgrå klinkers och tillhörande golvvärme. Enhetligt badkar och vägghängd toalett. Badrumsskåp med spegel över handfatet och en fin kommod i vitt, med två stora lådor undertill. Tvättmaskin och tumlare från Cylinda, med en praktisk arbetsbänk ovanpå, liksom två större skåp ovanför, för smidig vardagsförvaring. Infällda spotlights. I det andra, angränsande badrummet, finner du samma kakel och klinkers, liksom en dusch med tillhörande glasvägg. Toalett, handfat, badrumsskåp med spegel och en vit kommod undertill.

Brf Hamnmagasinet

Antal lägenheter och lokaler

71 bostadsrättslägenheter fördelade på 2-6 RoK samt 2 lokaler om 5 835 kvm.

År föreningen övertog fastigheter

2013.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB.

Garage och parkering

Garage finns i området för 60 garageplatser och 2 MC platser, för övrig parkering gäller parkering på gatan.

Renovering

Då huset övertogs i början av 2010 finns underhållsplan för denna fastighet. Föråddsutrymmet på plan ett har byggts om till mindre förråd.

Ekonomi

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2017 till 103 miljoner. Ekonomin är stabil och har en långsiktig plan för amortering.

Avgifter

Inga planer att förändra avgiften.

Förråd

Förråd om cirka 5 kvm.

Gemensamma utrymmen

Föreningen erbjuder en härlig takterrass med fantastisk utsikt över Stockholm och skärgården. Här finns även bastu och stor föreningslokal för medlemmarna att nyttja. Det finns vidare ett gemensamt soprum för hushållssopor samt grovsopor, vidare cykel- och barnvagnsrum i huset.

Bredband och tv

Com Hem samt över bredband/fiber via Ownit.

Juridiska person

Nej.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du på gränsen mellan stad och skärgård och du har du aldrig mer än några hundra meter till vattnet, och många grönområden för promenader och löprundor. Runt området kommer en 2,2 km lång strandpromenad att sträcka sig. På Kvarnholmen växer en ny stadsdel nu fram. I direkt anslutning till Bageriet byggs ett nytt närcentrum. Restauranger, caféer, butiker och serviceinrättningar infinner sig en efter en. I området projekteras även för en ny grundskola och det kommer att finnas flera förskolor. Till staden tar du dig smidigt på olika sätt. Härligast är att hoppa på pendelbåtarna som tar dig till Nybrokajen på en kvart. Med buss eller bil är du vid Slussen på tio minuter.