Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Borgargatan 6
Mauritz Pousette - 1924
Södermalm - Högalid
NYRENOVERAD TVÅA MED BALKONG I VÄSTERLÄGE
TEXT: PETTERSSON STYLING: COPPASTAD FOTOGRAF: OZZOLAPA

Intill grönskande Högalidsparken, ett stenkast från Hornstulls shopping och endast två kvarter från Söder Mälarstrands vackra promenadstråk finns en rymlig och smakfullt renoverad tjugotalstvåa i lugnt läge. Mängder av vackra originaldetaljer, bra planlösning och balkong med eftermiddagssol. Bostadens kök och badrum renoverades 2015 med mycket smakfulla färg- och materialval. Här sitter trivseln i väggarna och allt är så genuint och mysigt som det kan bli. Kök, vardagsrum och sovrum är tre rymliga och charmiga rum som ligger i fil med fönster mot en klassisk innergård, väggarna är tjocka och fönsternischerna djupa och sittvänliga. På golven ligger mjuka vitmålat trägolv som det är en fröjd att gå barfota på. På lugna Borgargatan är det lätt att glömma bort att du befinner dig mitt i Hornstull. Invid denna trivsamma innergård råder lugnet och det är tyst och stilla.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Katarina Ljung
Grundare & Reg. fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Borgargatan 6
Område:
Södermalm - Högalid
arkitekt:
Mauritz Pousette - 1924
Våning:
1.5 av 6, hiss finns
Rum:
2 rum och kök
Area:
57 m²
Avgift:
3 168 kr inkl värme, VA och Bredband

Allmänt om fastigheten

El:
3 000 kr/år
Försäkring:
1 000 kr/år
Total driftskostnad:
4 000 kr/år
Beräknat antal pers:
2

Kök

Köket är ljust, rymligt och parallellt, så när som på en större öppning mellan vardagsrum och kök. På den delade ytan får du plats med ett köksbord för upp till sex personer. Köket har genomgått en renovering 2015, och resultatet är det bästa av två världar: 20-talets strama skönhet kombinerat med moderna bekvämligheter. Släta luckor i grått med knoppar i mässing. Här finns blandare i mässing och bänkskiva i Carrera marmor adderats till köket. På golvet ligger vitmålade originalgolv och det går även att hitta fler tidsmarkörer, som spröjsade fönster med sex rutor och en radiator.

Vardagsrum

Vardagsrummet ligger i fil med köket och nås även från hallen. Det är ett luftigt rum där du får plats med både soffgrupp och matbord, om så önskas. Väggarna är målade i en ljus gråblå nyans. Snickerierna är vitmålade och på golvet ligger vitmålat trägolv.

Sovrum

Sovrummet ligger lugnt beläget längst in i bostaden. Detta är ett lyxigt stort rum med gott om plats för dubbelsäng och annat möblemang. Här finns även en rymlig klädkammare, och ingång till badrummet. Glasade pardörrar leder från sovrummet till lägenhetens balkong. Balkongen vetter mot väster och har plats för både utemöbler och odlingar med utsikt över den fina innergården och intilliggande stilfulla grannhus.

Hall

Hallen välkomnar dig helt nyrenoverad och målad i vitt. Innanför dörren finns plats för hatthylla och skor. Hallen har även gott om plats för förvaringsmöbel.

Badrum och wc

Badrummet ligger längst in i lägenheten. Här är väggarna kaklade med vitt lite vågigt kakel och på golvet ligger svart hexagonformat klinker med golvvärme som renoverades 2015. Här finns handfat med kommod i svart, dusch, handukstork och tvättmaskin. Wc når du från hallen. Här är väggarna kaklade med vitt ligganda kakel och på golvet ligger klinker i svart. Här finns toalett och handfat.

Brf Bulten 14

Antal lägenheter och lokaler

Den äkta bostadsrättsföreningen Bulten 14 innehar fastigheten med samma namn. Huset uppfördes i mitten på 1920- talet. Idag upplåts 29 lägenheter (1 665 kvm) med bostadsrätt och till detta har man fyra kommersiella lokaler samt ett garage med plats för 8 bilar (totalt 535 kvm för garage och lokaler).

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten år 2003.

Mark

Föreningen äger marken och påverkas således ej av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Rådrum AB och den tekniska förvaltningen har skötts av FFS.

Renoveringar

1996 byttes stammar i kök medan badrumsstammarna byttes 2006. Normalt håller stammar mellan 50-60 år. 2006 renoverades fasaden mot gård men även fönster utvändigt. 2008 Byttes elstigarna och 2011 byggdes garaget om och även innergården. 2014 renoverades trapphuset.

Kommande renoveringar:

Inga stora underhåll planerade som påverkar avgiften.

Ekonomi

Föreningens lån per kvm är cirka 5 400 kr per kvm.

Andrahandsuthyrning

Bostadsrättshavaren får upplåta sin lägenhet i andra hand med styrelsens skriftliga samtycke, eller med ett godkännande från Hyresnämnden.

Tvättstuga

Föreningen har en tvättstuga som är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt en mangel.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en Gemensam gård med uteplats och stort cykelställ under tak.

Parkering

Eget garage med plats för 8 platser.

Bredband och TV

Som boende i huset har man tillgång till bredbandsnät (fiber med hög prestanda). Bredbandet avser 89 kronor av den totala månadsavgiften.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida och infodokument. Denna fakta intygades som uppdaterad av en styrelsemedlem 2018-05-15. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Missa inte vår sköna film om området runt Högalid.

Borgargatan är en liten, endast 210 meter lång gata som ligger lugnt belägen mellan Långholmsgatan och Högalidsparken. Gatan namngavs 1911 efter ett namnförslag som gick ut på att även borgareståndet skulle få en gata i staden. Du bor här mitt i Hornstullspulsen men på lugna gatan. Här är ytterst lite trafik, endast ett fåtal bostadshus och stora gröna Högalidsparken ligger mittemot. Runt hörnet ligger Hornstulls torg med butiker, restauranger, kommunikationer och service. Du behöver inte promenera långt för att komma till vatten, Långholmen, Reimersholme och Tantolundens strandparti ligger med samma räckvidd.