Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Ringvägen 139
Arvid Sjöqvist 1925
Södermalm - Sofo
SOCIAL OCH MYSIG 1920-TALSLÄGENHET MED STIL
TEXT: MURÉN STYLIST: COPPARSTAD FOTOGRAF: SPINNELL

Välkommen till en inspirerande lägenhet med ljus och rymd. Här har ytorna tagits omhand på bästa sätt såväl utrymmesmässigt som estetiskt. På de flexibla rumsytorna finns kök och vardagsrum i öppen planlösning och intill detta ett stort sovrum som idag är delat i två. Dessutom har du ett extra rum i en möblerbar inre hall, ett rymligt badrum, gott om förvaringsutrymmen och egen tvättmaskin och torktumlare. Alltsammans skapat med känsla för färg och form och i enhetliga och harmoniska nyanser. Här bor du i ett vackert 1920-talshus med röd tegelfasad och med både SoFo och Skanstull i omedelbar närhet.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Victoria Dexback
Reg. fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Katarina Ljung
Grundare & Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Ringvägen 139
Område:
Södermalm - Sofo
arkitekt:
Arvid Sjöqvist 1925
Våning:
1 av 5, hiss finns
Rum:
3 rum och kök
Area:
55 m²
Avgift:
2 463 kr inkl vatten och bredband

Allmänt om fastigheten

El:
3 500 kr/år
Försäkring:
3 000 kr/år
Övrigt:
3 500 kr/år
Total driftskostnad:
10 000 kr/år
Beräknat antal pers:
3
Kommentar:
2 vuxna 1 barn Under övrigt (avser gas)

Allmänt

En mycket fin och trivsam lägenhet med både rum i fil och runtgående planlösning. Här finns både sociala ytor och avskildhet. Rummen har ljust målade väggar och bevarade trägolv – fiskbensparkett av ek och furutiljor. Tre stora och spröjsade originalfönster ger dig utsikt mot allén och gatulivet utanför. Fönsternischerna är djupa och snickerierna gedigna med bland annat spegeldörrar och profilerade lister.

Kök och vardagsrum

Mellan kök och vardagsrum har väggen öppnats upp vilket skapat ett härligt och inbjudande sällskapsrum med ljus och volym. Köket ligger längst till höger i bostaden och är byggt i vinkel mot resten av rummet. Köksinredningen har ljusgrå släta fronter med guldknoppar och dessa matchas med snygga tunna vita bänkskivor. Den generösa takhöjden utnyttjas med överskåp i dubbla rader. Såväl förvaringsutrymmen som arbetsytor är mycket goda. Kyl, frys och diskmaskin är integrerade i skåpinredningen. I köket finns även gasspis med ugn och fläkt. Väggarna vid arbetsytorna är helkaklade i vitt klassiskt 15x15-kakel satt med tunn svart fog. Närmast fönstret sitter platsbyggda öppna hyllor som ett fint komplement till övrig stängd förvaring. På golvet i köket ligger mjuka originalfurutiljor. Intill matlagningsdelen finns rum för en rymlig matplats. Vardagsrummet ligger bredvid och har en mysig hörndel som är perfekt för soffa, soffbord och tv. Här finns dörrar till både sovrummet och den inre hallen. På golvet ligger fiskbensparkett av ek.

Sovrum

Lägenhetens stora sovrum har på ett smart sätt delats av och fungerar idag som två sovrum, ett för föräldrarna och ett för barnet. Den yttre delen med fönster ut mot gatan använd som föräldrasovrum. Här finns gott om plats för dubbelsäng och även för förvaringsmöbler. Väggarna är målade i ljusgrått till strax över övre fönsterhöjd där vit färg tar vid, och på golvet ligger fiskbensparkett av ek. I väggen som ligger mot barnrummet sitter ett innerfönster som leder dagsljuset vidare till nästa rum. Barnrummet är ett mysigt och lugnt rum som nås både från föräldrasovrummet och den inre hallen. Väggarna är målade i två olika grå nyanser, en mörkare nedtill och en ljusare ovan detta, och mot och i taket är det vitmålat. I detta rum finns också en lång garderobsvägg. Detta rum kan till exempel även bli ett utmärkt arbetsrum. För den som önskar ett stort sovrum går väggen enkelt att ta bort. Båda rummen har fiskbensparkett på golven.

Badrum

Badrummet är ett rymligt rum med en tak- och handdusch längst in, samt wc, handfat med kommod, badrumsskåp och en stor integrerad spegel. Väggarna är helkaklade i vitt och på golvet ligger mörkt grå klinker.

Klädkammare/förråd/tvättstuga

Vid hallen finns ett generöst förråd/klädkammare som är inrett med hyllor ända upp till takhöjd och som är ett grymt bra förvaringsutrymme i lägenheten. Här finns dessutom bostadens egen tvättstuga med både tvättmaskin och torktumlare.

Hall

Hallen består av en entrédel och en inre hall. Innanför dörren finns gott om utrymme för klädavhängning och skor. Snyggt är att som nuvarande ägare utnyttja takhöjden för kläderna. På golvet i entrén ligger tålig klinker. Ytterdörren är den ursprungliga, men på senare år isolerad, och har spröjsat glas högst upp. Därefter välkomnas du av en inre hall och i detta fall en platsbyggd bokhylla som gör rummet till ett bibliotek. Väggarna är liksom barnrummet målade i två olika grå nyanser som skiftar vid brösthöjd, vilket gör att dessa rum knyts ihop.

Brf Harvpinnen 8

Antal lägenheter och lokaler:

Föreningen äger fastigheten föreningen Harvpinnen 8. Fastigheten består av 39 lägenheter, varav alla 39 är bostadsrätter. Föreningen har även 1 lokal med hyresrätt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1925 av arkitekt Arvid Sjöqvist.

År föreningen övertog fastigheten:

Föreningen ombildades år 1977. Huset är numera K-märkt (grön K-märkning), vilket betyder att fasader och trapphus är särskilt skyddade mot förändringar.

Mark:

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjd.

Förvaltare:

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen.

Renovering:

Köks- och badrumsstammar byttes under senare hälften av 90-talet. 2003 Trapphusen renoverades tidsenligt och lägenhetsdörrarna isolerades för bättre säkerhet. 2007 Stambyte elstigar. 2009-2010 OVK. 2015 Fönsterrenovering. 2016 Radonmätning.

Kommande renoveringar:

Underhållsplan fram till 2027 finns, inga större renoveringar planerade.

Ekonomi:

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2017 till 7,6 milj kr, vilket ger cirka 3400 kr/kvm boyta. Kassa om ca 1,5 milj kr.

Avgifter:

Det finns inga planerade avgiftshöjningar i dagsläget och inte heller några större renoveringar.

Gemensamma utrymmen:

Det finns tvättstuga, hobbyrum, cykelförråd, barnvagnsförråd samt en fin innergård.

Bredband och tv:

ComHem.

Delat ägande

Delat ägande godkänns (exvis mellan förälder och barn).

Juridisk person:

Juridiska personer accepteras inte.

Kontroll:

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du nära både SoFo och Skanstull och behöver inte sakna något. Mitt i smeten men också med flera lugna oaser i närheten, som Lilla Blecktornsparken, Vita Bergen, Eriksdalsområdet och den lite dolda oasen Bjurholmsplan. Till vattnet och kajerna vid Hammarby sjö är det dessutom bara två kvarter. I de närmaste kvarteren på Ringvägen finns många trevliga matställen som till exempel Falloumi, Shaka Shaka och Reggev Hummus.