Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Ringvägen 161
Paul Hedqvist 1926
Södermalm - Sofo
RYMLIG, LJUS OCH VÄLPLANERAD HÖRNTVÅA INVID LILLA BLECKAN
TEXT: BERTHELS FOTO: SPINNELL STYLING: LINDHOLM

Där Ringvägen möter Renstiernas gata ligger denna välplanerade hörnlägenhet med utsikt mot lummiga Vitabergsparken. Lägenheten kan genom att flytta köket bli en bra trea. Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum bjuder på gott om plats för socialt umgänge – det har faktiskt hänt att hela 40 personer ätit middag ihop här. Med spröjsade fönster i två väderstreck har lägenheten dessutom ett härligt ljusinsläpp, men utan någon insyn. Utanför dörren ligger den nyligen upprustade Lilla Blecktornsparken, med populära restaurangen Bleck, tennisbana, hängmattor, gräsytor och utegym.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

KOMMANDE VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Katarina Ljung
Grundare & Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Ringvägen 161
Område:
Södermalm - Sofo
arkitekt:
Paul Hedqvist 1926
Våning:
3 av 5, hiss finns
Rum:
2 rum och kök
Area:
74 m²
Avgift:
2 606 kr inkl. värme, vatten, tv, bredband och ip-telefoni
Pris:
5 495 000 kr Utgångspris

Allmänt om fastigheten

El:
4 600 kr/år
Försäkring:
4 428 kr/år
Övrigt:
2 442 kr/år
Total driftskostnad:
11 470 kr/år
Beräknat antal pers:
3
Kommentar:
Övrigt: Gas

Allmänt

Lägenheten fick nytt kök och badrum 2006 och under senare år har bland annat tvättställ, badrumsskåp, kylskåp och diskmaskin bytts ut. Furuplankgolvet i hallen och sovrummet, serveringsskåpet i köket samt klädkamrarnas spegeldörrar är bevarade från byggåret 1928. I föreningen finns en gemensam gård med grillmöjligheter, barnvagnsrum, cykelrum samt tvättstuga med två tvättmaskiner. Till lägenheten hör ett rymligt vindsförråd och det är lätt att hitta parkeringsplats i området.

Kök

Det ljusa köket ligger öppet mot vardagsrummet och är som gjort för större middagssällskap. Här finns gasspis, integrerad diskmaskin samt gott om förvaringsmöjligheter i form av serveringsskåp i original, skåp och lådor med högblanka fronter samt öppen hylla i nisch bakom diskbänken. Bänkskivorna är i oljad ek respektive svart granit och ovanför arbetsytorna sitter vitt kakel. Väggarna är målade i vitt och grått, massivt ekgolv pryder golvet.

Vardagsrum

Med fönster i två väderstreck, mot Renstiernas gata och Ringvägen, får vardagsrummet ett härligt ljusinsläpp. Den öppna planlösningen mot köket gör rummet mycket rymligt – här ryms både en större matplats och soffgrupp. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger en parkett i ek.

Sovrum

Det ljusa sovrummet har fönster mot Renstiernas gata, vitmålade väggar och ett vackert furuplankgolv i original från byggåret. Intill sovrummet finns två klädkammare, en mindre och en större walk-in-closet, båda med bevarade spegeldörrar i original.

Badrum

Innanför hallen ligger badrummet med vitt rektangulärt kakel på väggarna och mörkt klinkergolv med golvvärme. Här finns badkar, tvättmaskin, WC, tvättställ, handduktstork samt förvaringsmöjligheter i form av öppna hyllor samt skåp under tvättstället.

Hall

Den rymliga hallen har vitmålade väggar och bevarat furuplankgolv i original. Innanför dörren finns en nisch för avhängning, med skohylla, hatthylla och krokar i original. I hallen finns även plats för till exempel skrivbord, förvaringsmöbel eller läshörna.

Brf Rovan 9

Antal lägenheter och lokaler:

Föreningen äger fastigheten Rovan 9. Föreningen består av 36 lägenheter, varav alla 36 är bostadsrätter. Föreningen har även 2 lokaler med hyresrätt (ca 450 kvm). Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1926 av arkitekt Paul Hedqvist.

År föreningen övertog fastigheten:

Föreningen ombildades år 1983.

Mark:

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjd.

Förvaltare:

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen.

Renovering (fler renoveringar finns i årsredovisningen)

1989 Byte av vattenstammar i kök och badrum 1992 Nya fasader, renovering av tak 1994 Nya elledningar upp till lägenheterna 2001 Högtrycksspolning av samtliga köksstammar 2004 Taket rostskyddades och målades om 2005 Gårdens ytskikt lades om 2007 Målning av fönstrens utsidor, högtrycksspolning köksstam 2008 Våtrumsbesiktning av samtliga lägenheter och lokaler, OVK 2009 Installation av fiber LAN från Telia (Internet, TV och Telefoni) 2013 Ommålning av tak 2016 Renovering av fönster och dörrar, stamspolning

Kommande renoveringar:

Eventuell ommålning av trapphus och entréer.

Ekonomi:

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2016 till 1,9 milj kr, vilket ger cirka 900 kr/kvm boyta. Kassa om ca 850.000 kr.

Avgifter:

Det finns inga planerade avgiftshöjningar i dagsläget.

Förråd:

Vindsförråd om cirka 8-10 kvm.

Gemensamma utrymmen:

Det finns tvättstuga, hobbyrum, cykelförråd, barnvagnsförråd samt en fin innergård.

Bredband och tv:

Fiber från Telia.

Delat ägande

Delat ägande godkänns (exvis mellan förälder och barn).

Juridisk person:

Juridiska personer prövas av styrelsen.

Kontroll:

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du nära både SoFo och Skanstull och behöver inte sakna något. Mitt i smeten men också med flera lugna oaser i närheten, som Lilla Blecktornsparken, Vita Bergen, Eriksdalsområdet och den lite dolda oasen Bjurholmsplan. Till vattnet och kajerna vid Hammarby sjö är det dessutom bara två kvarter. I de närmaste kvarteren på Ringvägen finns många trevliga matställen som till exempel Falloumi, Shaka Shaka och Reggev Hummus.