Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Tellusborgsvägen 98
Per Benson 1917
Telefonplan - Midsommarkransen
UNIK LOFTLÄGENHET MED NY-KÄNSLA OCH EGEN UTEPLATS
TEXT: MURÉN STYLING: LINDHOLM FOTOGRAFI: BOUKARI

Ring för privat visning! I den gamla pianofabriken vid Telefonplan, med k-märkt tegelfasad och grönmålade spröjsade fönster, finns denna magnifika loftlägenhet som också har en egen uteplats. Rymden och atmosfären i detta hem är slående med en takhöjd på 4,5 meter och tre meter höga stora spröjsade fönster som ger ett fantastiskt ljusinsläpp. Här bor du i den bästa kombon, där hundraårig historia och industriarkitektur förenas med modern estetik och bekvämlighet, och fina bevarade detaljer matchas med stilfulla nutida tillägg. Lägenheten har stora sociala sällskapsytor i kök och vardagsrum och ett rymligt sovrum med utgång till uteplats. Dessutom har den mäktiga takhöjden utnyttjats till ett loft där det idag finns ett sovrum och ett extra vardagsrum. I detta hem finns även ett stort och praktiskt badrum med tvättmaskin samt goda förvaringsutrymmen. Det är ett boende som klippt och skuret för umgänge och härliga sociala middagar med plats för många, samtidigt som du också har avskilda rum att söka lugnet i. Välkommen till en bostad utöver det vanliga, som det inte finns många av i Stockholm.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Marie Holmerson
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Tellusborgsvägen 98
Område:
Telefonplan - Midsommarkransen
arkitekt:
Per Benson 1917
Rum:
3 rum och kök
Area:
90 m²
Avgift:
4 069 kr inkl. värme, kallvatten, k-tv och bredband basutbud.

Allmänt om fastigheten

El:
6 000 kr/år
VA:
2 400 kr/år
Försäkring:
2 000 kr/år
Total driftskostnad:
10 400 kr/år
Beräknat antal pers:
2
Kommentar:
* VA= Kallt vatten ingår i avgiften. Varmt vatten tillkommer.

Allmänt

En smått makalös lägenhet som det inte finns många i sitt slag av i Stockholm. Tegelbyggnaden och dess takhöjd, fönster, loft och bjälkar för tankarna till New York och direktutgången till egen uteplats ger även radhuskänsla. Den gamla industribyggnaden gjordes om till bostäder 2010-2011 och därefter har nuvarande ägare gjort tillägg de senaste åren. 2015 målades väggar och tak samt att golven (ekparkett från Kährs) slipades och pigmenterades svart och året därpå delades loftet av och en vägg med glasdörrar sattes in. 2017 gjordes köket om - luckorna lackades om och fick nya beslag, en rostfri diskbänk och ny blandare sattes in och väggen vid arbetsytorna helkaklades. Även kolfilterfläkten byttes ut. De stora spröjsade fönstren släpper in ljus på ett fantastiskt sätt och har djupa nischer som du kan krypa upp i. I taket sitter bevarade bjälkar. Till lägenheten hör även ett källarförråd.

Kök och vardagsrum

Köket är tillsammans med vardagsrummet ett inbjudande och storslaget sällskapsrum där de stora spröjsade fönstren sätter stor prägel. Det snygga köket kommer från Marbodal och uppdaterades förra året. Fronterna lackades om i en mörkgrön nyans och beslagen byttes. Detta kompletterades med en måttbeställd rostfri diskbänk med dubbel diskho och blandare i industristil. Väggarna vid arbetsytorna är helkaklade i vitt klassiskt 15x15-kakel. Köket är utrustat med induktionshäll, ugn, kolfilterfläkt, diskmaskin, kyl och frys, samtliga i rostfritt utförande. I anslutning till köket har du plats för ett stort matbord. Intill detta ligger vardagsrumsdelen som ett rum i rummet, där du får plats med en stor soffgrupp och annat möblemang. Härifrån leder en maffig trappa upp till lägenhetens loft.

Sovrum

Även i lägenhetens största sovrum har du 4,5 meter i takhöjd, vilket ger en mäktig känsla och härlig luftighet i rummet. Här finns gott om plats för både dubbelsäng och förvaringsmöbler. I sovrummet finns även utgången till lägenhetens uteplats som är cirka tio kvadratmeter stor och har gott om plats för utemöbler, grill och växter. Sol har du både mitt på dagen och delvis även under kvällen. Uteplatsen avgränsas av avskiljare i trä och bambu och av buskar.

Loft och sovrum

På loftet ligger lägenhetens andra sovrum, som idag används som barnrum. Det är ett mysigt och lugnt rum som får dagsljusinsläpp via dubbla fönsterdörrar till intilliggande rum. Övriga delar av loftet används idag som ett extra vardagsrum med bibliotek, läshörna och arbetsplats. Ytan är cirka 24 kvm stor med en takhöjd på 2 meter. Rummen går enkelt att disponera om efter behov och kan göras om till t ex vuxensovrum, tv-rum, kontor eller studio. Möjlighet att bygga ut loftet ytterligare i rummet finns också i och med den enorma volymen.

Badrum

Badrummet är stort och rymligt med påkostade materialval. Väggarna är kaklade i vitt kakel i storlek 20x20 och på golvet ligger mörkgrå klinker i storlek 10x10. Duschen finns bakom en inglasade väggar. Handfatet har förvaring under i en svart kommod. Toaletten är vägghängd och placerad intill. Ovanför detta finns en lång inbyggd hylla med granitskiva och en integrerad spegel. Till vänster finns en mycket praktisk tvättstugeyta med arbetsbänk ovan tvättmaskin, och rymliga förvaringsskåp på väggen ovanför. Badrummet har dessutom handdukstork och golvvärme.

Förråd

I lägenheten finns ett rymligt förråd om cirka 3-4 kvm. Här finns även föreningens eget fläktsystem. Alla lägenheter har en egen kanal som kan styras efter egen smak. Så inomhusklimat och ventilation är av högsta klass.

Hall

Innanför entrén finns gott om förvaring med en platsbyggd förvaringsbänk samt klädhängare och hatthylla. Hallen är därefter byggd i vinkel och leder dig till nedervåningens alla rum. Bostaden är försedd med en säkerhetsdörr.

HSB Brf Pianofabriken

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Tvålflingan 10 i Sthlm kommun. Föreningen upplåter 45 lägenheter med bostadsrätt samt 10st parkeringsplatser med hyresrätt, dvs 2st p-platser (300kr/mån) och 8 st garageplatser (900kr/mån). Husen ritades av arkitekt Per Benson. Fastigheten uppfördes 1917. Lägenheterna blev inflyttningsklara mellan 2006-2012 och lägenheterna ritades av arkitekt Joachin Billing.

År föreningen övertog fastigheten

Byggnaden uppfördes 1917. Föreningen bildades och förvärvade fastigheten 2006 genom HSB Future. Lägenheterna byggdes om och den sista lägenheten färdigställdes 2012. Föreningen har en egen hemsida http://pianofabriken.se/

Tomträtt

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB och den tekniska förvaltningen sköts av HSB.

Renovering

2016 Har föreningen arbetat med marken, staketet samt planteringar på Tellusborgsvägen. 2017 Föreningen genomförde den obligatoriska OVK kontrollen.

Kommande renoveringar

Inga kända. Följer planerad underhållsplan.

Ekonomi

De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet på ca 25 535 200 Mkr, vilket ger cirka 8572 kr per kvm boyta. Avgift/kvm ca 590 kr. Inga avgiftsförändringar är kända enligt ordförande 14:e Maj 2019.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Folksam. I försäkringen ingår bostadsrättstillägg för alla bostadsrätter samt styrelseansvarsförsäkring.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Städdagar

Föreningen har en gemensam städdag.

Tvättstuga

Alla lägenheter är utrustade med egna tvättmaskiner. Ingen gemensam tvättstuga finns.

Gemensamma utrymmen

Föreningen är delaktig i samfälligheten med Brf Tvålflingan. Samfälligheten omfattar innergården, trappan på gården ner till Tellusborgsvägen 100, gången mellan föreningarna på Tellusborgsvägen 100/102 samt ca 50cm på taket mellan fastigheterna. Föreningen har 10st egna parkeringsplatser. Det finns ingen ledig plats nu, kö råder. Tillgång till övernattnings lgh finnsr, delas med Brf Tvålflingan. Stor gemensam bilfrigård innergård med lekplats. 1st källarförråd hör till lägenheten (ca 7kvm). Cykelrum och barnvagnsrum finns i husets källare.

Vad ingår i månadsavgiften

I månadsavgiften ingår värme och kallvatten. Varmvatten tillkommer. Obligatorisk avgift för kabel-tv grundutbid, bredband och IP-telfoni tillkommer med 209kr mån.

Överlåtelseavgift och medlemskap avgifter

Säljaren betalar överlåtelseavgift och köparen pantsättningsavgift. För att bli medlem i föreningen måste köparen bli medlem i HSB, se länk http://www.hsb.se/medlemskap för mer information eller registrera dig som medlem.

Juridisk person:

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2018-06-25. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET


Med läget mellan Telefonplan och Midsommarkransen får du tillgång till olika typer av miljöer. Telefonplan är ett kreativt och urbant område där Ericssons gamla fabriksbyggnad nu bland annat inhyser Konstfack, och flera av de gamla industribyggnaderna har byggts om till bostäder och andra typer av lokaler. Restaurangutbudet i området är också mycket gott, här finns till exempel Landet, AB Café, Svenska Hamburgerköket och Svenska Sushiköket. Dessutom kan du köpa färskt frukostbröd på anrika Söderbergs Bageri & Kafferosteri ett stenkast bort. I Midsommarkransen finns en mysig småstadskänsla med många unika butiker som Mimmi Staaf och 2 Little Spoons, och trevliga caféer och restauranger, till exempel Scandwich som serverar supergoda mackor och hantverksöl. Här finns även den anrika biografen Tellus från 1920-talet och fina Svandammsparken med plaskdamm och gräsytor där det är trevligt att ha picknick. Kommunikationerna i området är utmärkta, med närmaste tunnelbana endast 3-4 minuter bort och många busslinjer som trafikerar närområdet. Dessutom når du även pendeltågen vid Årstaberg via promenad på under kvarten. Närmaste matbutik ligger 200 meter bort och du har flera andra i närområdet. Vill du storhandla har du nära till Västberga handelsplats med bland annat Stora Coop och Systembolaget.