Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Rutger Fuchsgatan 4
Bocander & Cronvall 1928
Södermalm
TOTALRENOVERAD TVÅA NÄRA NYTORGETS PULS OCH ÅRSTAVIKENS LUGN
TEXT: BERTHELS FOTO: SPINNELL STYLING: RYDMAN

Välkommen till denna stilrena lägenhet som bjuder på det lilla extra i form av en rymlig walk in closet, stilrena materialval och ett lyxigt badrum. Här bor du på en lugn gata på Södermalm, med närhet till både natur, shopping och caféer.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Caroline Klasson
Reg. fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Katarina Ljung
Grundare & Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Rutger Fuchsgatan 4, 5 tr
Område:
Södermalm
arkitekt:
Bocander & Cronvall 1928
Våning:
5 av 6, hiss finns
Rum:
2 rum
Area:
49 m²
Avgift:
2 143 kr inkl. värme och vatten

Allmänt

Lägenheten totalrenoverades under 2017. Man gjorde då om planlösningen och förvandlade den dåvarande ettan till en tvåa, med genomgående vita golv och gråa väggar. I föreningen finns gemensam innergård och tvättstuga. Kök/vardagsrum I det kombinerade köket och vardagsrummet finns plats för både matplats och soffa. Rummet avdelas av en köksö med spis. Bakom diskbänken sitter kakel i marmorimitation, bänkskivorna är svarta och fronterna är mattsvarta utan handtag.

Sovrum

Från vardagsrummet når man sovrummet, med plats för dubbelsäng. Bakom spegelskjutdörrar finns en lyxig walk in closet med utmärkta förvaringsmöjligheter; hängande samt i lådor och öppna hyllor.

Badrum

Det stilrena badrummet har grå kakel på väggarna och golvklinkers i samma ton. Här finns dusch med inkaklad sittbänk och infällning för förvaring av duschprodukter, samt tvättmaskin och golvvärme.

Hall

Innanför dörren finns avhängningsmöjligheter i form av hatthylla med krokar. I den inre hallen hittar vi en platsbyggd arbetsplats och bokhylla.

Brf Kroken 9

Föreningen

Föreningen äger fastigheten Kroken 9. Föreningen upplåter 52 lägenheter med bostadsrätt samt tre lägenheter och tre lokaler med hyresrätt och är en äkta förening. Huset ritades av arkitekterna Bocander & Cronvall och uppfördes 1928-29.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten 2008.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Restate Bjurfors Isaksson Brolin och den tekniska förvaltningen sköts av Driftia Förvaltning AB.

Renovering

Huset genomgick en större renovering 2002-2006 med stambyte, dragning av nya elledningar samt renovering av tak, fasad, trapphus och tvättstuga. Under 2016 utfördes ytterligare en trapphusrenovering. Under 2017 utfördes underhållsåtgärder på entréportarna och i trapphus. Då målades det, belysningen sågs över och golven slipades. Säkerhetsdörrar installerades.

Kommande renoveringar

Föreningen har upprättat en underhållsplan som sträcker sig 30 år framåt. Fastigheten anses var gott tekniskt skick. En översyn av fönster kommer ske framöver.

Ekonomi

De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet på ca 18 mkr, vilket ger cirka 8 876 kr per kvm bostadsrättsyta. Avgift/kvm ca 557 kr. Föreningen har 3 lokaler och 3 hyresrätter vilket är både en tillgång och en inkomstkälla.

Avgifter

Avgifterna höjdes i maj 2018 med 2 %. Inga fler beslut om avgiftshöjningar finns.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring

Fastigheten är försäkrad hos Trygg-Hansa Försäkrings AB.

Gemensamma utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd. På den gemensamma innergården finns cykelställ och i gatuhuset finns ett grovsoprum med sopsortering. Två tvättstugor finns i föreningen, en för drop-in och en bokningsbar.

Bredband och Kabel-TV

Comhem.

Medlemskap

Juridisk person godkänns inte som medlem i föreningen. Minsta godkända ägarandel vid delat ägande är 10 %. En överlåtelseavgift om 2,5 % av prisbasbeloppet debiteras köparen.

Kontroll

Ovanstående uppgifter kontrollerades med representant för föreningen 2018-06-08. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

För den som uppskattar god mat är läget perfekt och strax utanför husets portar återfinns några av stans bästa kinesiska och indiska restauranger. I grannskapet hittar man också populära krogar såsom Restaurang Bleck, Teatern och Katarina Ölkafé. Runt Årstaviken, ett stenkast söderut, finns det utomhusgym, badplatser samt vacker natur. Kring Nytorget, en kort promenad norrut, myllrar det av butiker, kaféer och barer. Kommunikationerna är utmärkta och Skanstull, bara hundra meter från huset, trafikeras av flera buss- och tunnelbanelinjer.