Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Frejgatan 6A
N. Persson 1904
Vasastan - Sibirien
LJUS LJUV JUGENDTVÅA MED BALKONG & TVÅ KAKELUGNAR
TEXT: MURÉN FOTOGRAFI: JOHANSSON STYLING: HÅÅG

Allt vad du kan önska dig av en tvåa i stan, ja det har denna jugendpärla på Frejgatan. Den ligger på tredje våningen i ett lugnt gårdshus ritat 1904, har balkong i söderläge, rum i fil och genomgående planlösning med fönster i två väderstreck och två fungerande kakelugnar. Dessutom har du här en mycket väldisponerad planlösning där ett socialt och härligt vardagsrum utgör hemmets hjärta. Ett lika trevligt kök och ett lugnt och mysigt sovrum ligger på dess sidor. Här kan du njuta alla tider på året. Balkong- och gårdsliv under sommarhalvåret och värmande brasor under kyligare årstider.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Katarina Ljung
Grundare & Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Frejgatan 6A, 3 tr
Område:
Vasastan - Sibirien
arkitekt:
N. Persson 1904
Våning:
3 av 3
Rum:
2 rum och kök
Area:
44 m²
Avgift:
2 360 kr Inkl värme, vatten, kabel tv

Allmänt

En mycket charmfull, ljus och luftig lägenhet med mycket karaktär och fina bevarade detaljer i till exempel kakelugnarna, mjuka trägolv, spegeldörrar, stuckaturer och profilerade listverk. Rummen är väldisponerade och vackra med generös takhöjd. Lägenheten ger bra förvaringsmöjligheter och förutom detta har du även bra förvaringsutrymmen externt med både ett vinds- och ett källarförråd.

Kök

Köket är ett rum med charmiga vinklar som ansluter öppet mot hallen. Köksinredningen är stilren och sober i vitt, grått och metall. Skåp och lådor har vita släta fronter med knoppar och handtag i silverfärg. Som stänkskydd sitter en skiva av borstad rostfri metall. Köket är utrustat med spis, fläkt, diskmaskin, kyl och frys. På golvet ligger svart klinker. Rummet rymmer en generös matplats och har ett fönster mot innergården. Den djupa fönsternischen är en bra extra ställyta.

Vardagsrum

I vardagsrummet har du ett mysigt häng alla tider på året, antingen på balkongen eller framför brasan. Rummet har fönster i två väderstreck och är det centrala rummet för umgänge i lägenheten. Här tröttnar du aldrig på att vara. Väggarna är målade i en ljusbeige mjuk ton och på golvet ligger bevarade furutiljor som är ljuspigmenterade. Pardörrar leder ut till lägenhetens balkong som ligger med lugnt gårdsläge och mot söder. Här kan du ha både utemöbler och växter. Den fullt fungerande kakelugnen ligger på andra sidan rummet är vit med en fin grön bård.

Sovrum

Längst in i lägenheten ligger det lugna sovrummet. Det är ett vilsamt ljust lavendelgråblått rum med kontrasterande vita snickerier, behagligt och rogivande och med mycket rymd. På golvet ligger även här mjuka ljusa trätiljor. Här finns plats för såväl dubbelsäng som förvaringsmöbler. I rummet finns även en rymlig garderob med skjutdörrar samt bostadens andra kakelugn som gör att du kan vakna till spraket av en brasa.

Badrum

Badrummet har väggar kaklade i vitt samt en fondvägg i grå mosaik. På golvet ligger grå smårutig klinker försett med golvvärme. I rummet finns dusch, wc, handfat, handdukstork, väggskåp, spegel med inbyggd belysning och eluttag.

Hall

Hallens avlånga och vinklade form välkomnar dig in i lägenheten och ger gott om plats för förvaring. Innanför dörren finns plats för hatthylla och skor och längre in kan du till exempel möblera med en byrå, hyllor eller garderob.

Brf Beckasinen 16

Antal lägenheter och lokaler:

Föreningen äger fastigheten Beckasinen 16. Fastigheten består av 20 med bostadsrätter och 2 lokaler med hyresrätt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1905 av arkitekt N. Persson.

År föreningen övertog fastigheter:

Brf Beckasinen 16 övertog fastigheten 1981.

Mark:

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare:

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Fastighetsägarna.

Renovering

Alla renoveringar är noga uppräknade i årsredovisning, här kommer dock de vanligaste.

1982 Stambyte

2016 Relaining

2013 Målning av fönster 2007 Renovering av fasad

Kommande renoveringar:

Löpande underhåll. Se årsredovisning.

Ekonomi:

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2017 till 9,7 milj kr, vilket ger cirka 6300 kr/kvm boyta.

Avgifter:

Det finns inga planerade höjningar av avgifterna. I avgiften ingår vatten, värme, basutbudet i kabel-tv.

Förråd:

Till lägenheten hör ett rymligt källarförråd och ett rymligt vindsförråd.

Gemensamma utrymmen:

Föreningen har en gemensam gården som erbjuder sittgrupp, matbord och grill. I huset finns även tvättstuga, litet gym, bastu, cykelförvaring och förrådsutrymmen.

Bredband och tv:

Tv leverantör är Comhem. Bredband från Stokab.

Juridisk person:

Juridiska personer accepteras inte.

Kontroll:

Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning samt ordförande. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du lugnt och grönt men med staden nära inpå. Du bor med direkt närhet till natur och rekreation i Lill-Jansskogen, på Norra Djurgården och kring Brunnsviken och Hagaparken. Det nyrenoverade Vanadisbadet ligger också endast ett par kvarter bort. Området ger dig ett stort urval trevliga restauranger, till exempel bor du alldeles nära ramenrestaurangen Ramen Ki-Mama och italienaren Due Fratelli. Läget är också det allra bästa för studerande både vid Stockholms Universitet och Tekniska Högskolan.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här