Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Pingstvägen 6
Ahlberg, Backström & Reinius 1939
Midsommarkransen
SMART MINITREA MED STOR UNIK BALKONG
TEXT: MURÉN FOTO: JOHANSSON STYLING: COPPARSTAD

I kulturminnesmärkta LM-staden ligger denna ljusa och fina trerummare med stor balkong. Just balkongen är speciell då det endast är denna lägenhet samt grannlägenheten som har balkong i området. Dessutom är den ca 11,5 kvm stor och ligger i ett fritt läge med utsikt över träd och gräsmatta. Här har du en fantastisk oas med sol under hela dagen. Balkongen når du både från vardagsrummet och det ena sovrummet, vilket skapar ett härligt flöde i bostaden. Lägenheten har en genomgående planlösning med ljusa och välplanerade rum, varav två är sovrum. Här bor du i ett lugnt och grönt område nära till både Midsommarkransen och Telefonplan.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Pontus Hederstedt
Reg. Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Mattias Lantto
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Pingstvägen 6
Område:
Midsommarkransen
arkitekt:
Ahlberg, Backström & Reinius 1939
Våning:
2 av 3
Rum:
3 rum och kök
Area:
57 m²
Avgift:
3 277 kr I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband.

Allmänt

En mycket fin och yteffektiv lägenhet i smalhus med genomgående planlösning, vilket gör att ljuset når långt in i alla rum. Väggarna är ljust målade - Stockholmsvitt i samtliga rum utom det stora sovrummet som är ljusgrått. Lägenheten har fina originalfönster med vädringsluckor. Till lägenheten hör även ett stort källarförråd.

Kök

Köket är ljust och rymligt med goda arbetsytor. Köksinredningen har vita speglade luckor och lådfronter. Bänkskivorna är av ljust trä och ansluter till en rostfri diskbänk med dubbel diskho. Som stänkskydd sitter vitt kakel. Köket är utrustat med gasspis, kolfilterfläkt, diskmaskin, kyl och frys. På golvet ligger laminat.

Vardagsrum

Vardagsrummet är ett inbjudande och ljust rum som trevligt ansluter till hall och kök. I vardagsrummet finns plats för både soffgrupp och matbord samt ytterligare möblering. På golvet ligger parkett av ek. Rummet har ett fönster och dörr till den stora balkongen.

Sovrum

Lägenheten har ett större och ett mindre sovrum. Det större ligger i fil med vardagsrummet och har plats för dubbelsäng och ytterligare möblemang. Här finns även tre garderober. Väggarna är målade i ljusgrått och på golvet ligger ekparkett. Rummet har ett stort enluftsfönster och dörr ut till balkongen. Det lilla sovrummet ligger bredvid köket och nås från hallen via skjutdörrar. Detta rum passar bra som till exempel barnrum, gästrum eller arbetsrum.

Balkong

Balkongen är både rymlig och vacker och dessutom unik för husen i området. Med två balkongdörrar bildas en trevlig runtgående planlösning. På balkongen finns gott om plats för olika typer av möblering och för blommor och odlingar. Det fina vita räcket ramar in och ger karaktär. På golvet ligger trätrall. Balkongen ligger med fritt läge mot grönytor och träd och det är avstånd till intilliggande hus. Eftersom området är kulturminnesklassat får inga fler balkonger byggas så denna balkong kommer fortsätta att vara unik i sitt slag.

Badrum

Badrummet generöst i storlek och har väggar kaklade i vitt. På golvet ligger mörkgrå klinker. Här finns ett runt handfat med kommod under, väggskåp, wc, dusch och tvättmaskin. Badrummet har även ett fönster, som ger dagsljusinsläpp och frisk luft. En fin dörr med glas i översta spegeln leder mellan hall och badrum.

Hall

Hallen är centralt placerad i lägenheten och ansluter till samtliga rum. Hallen leder direkt ut i vardagsrummet vilket ökar öppenheten och ljuset i rummet. Innanför dörren finns en inbyggd garderob med överskåp och längre in i hallen finns tre ytterligare garderober.

Brf Tele

Antal lägenheter och lokaler

Den äkta bostadsrättsföreningen Tele innehar fem st fastigheter bestående av 30 st bostadshus i Telefonplan, Midsommarkransen. Föreningen upplåter 488 st lägenheter med bostadsrätt, 28 st lägenheter med hyresrätt samt 2 st bostadsrättslokaler och 38 st hyreslokaler.

Förvärv av fastigheterna

Föreningen har ägt fastigheterna sedan de byggdes.

Mark

Föreningen innehar fastigheten genom tomträtt som upplåts av Stockholms stad. Omförhandling sker 2019.

Förvaltare

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Fastighetsägarna. Teknisk förvaltning ombesörjs av föreningen i egen regi, föreningen har avtal med 2 olika företag för fastighetsskötseln.

Renoveringar

Stambyte och renoveringar av elledningar (med jordade uttag) samt fasadrenovering genomfördes åren 1993–1996. Fjärrvärme drogs in 1997. Alla tak lades om mellan 2004–2009. Under åren har löpande underhåll skett och fortsätter att ske. Exempelvis pågår fönstermålning sedan 2017. Trapphusen har nyligen målats. Tvättstugan är helrenoverad 2016 med en ny maskinpark. OVK sker i 7–9 års intervaller, de sista åtgärderna kommer att göras 2019. Se föreningens årsredovisning för mer information!

Kommande renoveringar:

Löpande underhåll, inget större.

Ekonomi

Föreningens långfristiga skulder uppgår till cirka 49 mkr per bokslutet 2017 medan de årliga intäkterna uppgår till nästan 18 mkr. Skuldkvoten är cirka 2,200 kr/kvm boyta, snittet i Hägersten uppgår till 6.000 kr/kvm. Föreningen har en trygg ekonomi, även om avgifterna höjdes oktober 2018 p.g.a. tomträttsändringar och att styrelsen bedömde höjningen som skälig efter 8 års tid. Föreningen har många hyresrätter kvar, vilka kan utgöra stora tillgångar när de upplåts till bostadsrätter och säljs av föreningen.

Avgifter

Inga uppgifter om ytterligare avgiftsändringar. Avgiften höjdes som nämnt oktober 2018.

Andrahandsuthyrning

Bostadsrättshavaren får upplåta sin lägenhet i andra hand med styrelsens skriftliga samtycke, i andra hand ett godkännande från Hyresnämnden.

Städning och städdagar

Gemensamma städdagar förekommer två gånger per år, anlitade företag ombesörjer trappstädningen och skötsel av föreningens tomtmark.

Gemensamma utrymmen

Som boende har man tillgång till 2,6 hektar grönytor med planteringar, sittplatser med mera. Varje hus har ett eget cykelrum/barnvagnsrum. Det finns tre gästlägenheter, festlokal, hobbyrum, bastu med mera. Tvättstugan finns i hus 16, Pingstvägen 34. Nio tvättmaskinsgrupper med vardera två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp, vilket ger inalles arton tvättmaskiner, nio torktumlare och nio torkskåp. Samt två kallmanglar. Utöver detta även en grovtvättmaskin med tillhörande torkrum. Disponeras mot årsavgift 300 kr. Engångskostnad för passerbricka: 200 kr.

Parkering

Avgiftsbelagd parkering på gatorna i området. Den som är folkbokförd inom området kan ansöka om boendeparkeringstillstånd hos kommunen. Boende i föreningen kan ställa sig i kö till föreningens garageplatser och parkeringsplatser. Hyrorna är för närvarande 725 kr / 675 kr per månad för garage, 375 kr per månad för p-plats under tak och 150 kr per månad för p-plats utan tak.

Bredband och TV

ComHems grundutbud ingår i årsavgiften. Digital-TV-box och extra kanaler bekostas av den boende. Alla lägenheter är utrustade med sk multimediauttag, och kan anslutas till Internet Cable från ComHem. 50 Mbit/s bredband ingår i avgiften till föreningen. Den som så önskar kan uppgradera till högre hastighet genom att betala ett tillägg till ComHem.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och webbsida (avläst 11/1 2019). Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET


Här bor du perfekt mittemellan Midsommarkransen och Telefonplan. I Midsommarkransen finns den mysiga småstadskänslan med många unika butiker, caféer och restauranger, och den anrika biografen Tellus från 1920-talet. Du bor dessutom nära den populära Svandammsparken där det är trevligt att ha picknick. Vid Telefonplan där bland annat Konstfack ligger, är miljön mer urban. Här ligger bland annat restaurangerna Landet och Koloni. Du når tunnelbanan på fem minuter såväl vid Telefonplan som i Aspudden och Kransen. Efter sex minuters resa är du vid Hornstull och på femton minuter kommer du till T-centralen.