Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Pingstvägen 6
Ahlberg, Backström & Reinius 1939
Midsommarkransen
SMART MINITREA MED STOR UNIK BALKONG
TEXT: MURÉN FOTO: JOHANSSON STYLING: COPPARSTAD

I kulturminnesmärkta LM-staden ligger denna ljusa och fina trerummare med stor balkong. Just balkongen är speciell då det endast är denna lägenhet samt grannlägenheten som har balkong i området. Dessutom är den ca 11,5 kvm stor och ligger i ett fritt läge med utsikt över träd och gräsmatta. Här har du en fantastisk oas med sol under hela dagen. Balkongen når du både från vardagsrummet och det ena sovrummet, vilket skapar ett härligt flöde i bostaden. Lägenheten har en genomgående planlösning med ljusa och välplanerade rum, varav två är sovrum. Här bor du i ett lugnt och grönt område nära till både Midsommarkransen och Telefonplan.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Pontus Hederstedt
Reg. Fastighetsmäklare

Assisterande mäklare

Mattias Lantto
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Pingstvägen 6
Område:
Midsommarkransen
arkitekt:
Ahlberg, Backström & Reinius 1939
Våning:
2 av 3
Rum:
3 rum och kök
Area:
57 m²
Avgift:
3 277 kr I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband.

Allmänt

En mycket fin och yteffektiv lägenhet i smalhus med genomgående planlösning, vilket gör att ljuset når långt in i alla rum. Väggarna är ljust målade - Stockholmsvitt i samtliga rum utom det stora sovrummet som är ljusgrått. Lägenheten har fina originalfönster med vädringsluckor. Till lägenheten hör även ett stort källarförråd.

Kök

Köket är ljust och rymligt med goda arbetsytor. Köksinredningen har vita speglade luckor och lådfronter. Bänkskivorna är av ljust trä och ansluter till en rostfri diskbänk med dubbel diskho. Som stänkskydd sitter vitt kakel. Köket är utrustat med gasspis, kolfilterfläkt, diskmaskin, kyl och frys. På golvet ligger laminat.

Vardagsrum

Vardagsrummet är ett inbjudande och ljust rum som trevligt ansluter till hall och kök. I vardagsrummet finns plats för både soffgrupp och matbord samt ytterligare möblering. På golvet ligger parkett av ek. Rummet har ett fönster och dörr till den stora balkongen.

Sovrum

Lägenheten har ett större och ett mindre sovrum. Det större ligger i fil med vardagsrummet och har plats för dubbelsäng och ytterligare möblemang. Här finns även tre garderober. Väggarna är målade i ljusgrått och på golvet ligger ekparkett. Rummet har ett stort enluftsfönster och dörr ut till balkongen. Det lilla sovrummet ligger bredvid köket och nås från hallen via skjutdörrar. Detta rum passar bra som till exempel barnrum, gästrum eller arbetsrum.

Balkong

Balkongen är både rymlig och vacker och dessutom unik för husen i området. Med två balkongdörrar bildas en trevlig runtgående planlösning. På balkongen finns gott om plats för olika typer av möblering och för blommor och odlingar. Det fina vita räcket ramar in och ger karaktär. På golvet ligger trätrall. Balkongen ligger med fritt läge mot grönytor och träd och det är avstånd till intilliggande hus. Eftersom området är kulturminnesklassat får inga fler balkonger byggas så denna balkong kommer fortsätta att vara unik i sitt slag.

Badrum

Badrummet generöst i storlek och har väggar kaklade i vitt. På golvet ligger mörkgrå klinker. Här finns ett runt handfat med kommod under, väggskåp, wc, dusch och tvättmaskin. Badrummet har även ett fönster, som ger dagsljusinsläpp och frisk luft. En fin dörr med glas i översta spegeln leder mellan hall och badrum.

Hall

Hallen är centralt placerad i lägenheten och ansluter till samtliga rum. Hallen leder direkt ut i vardagsrummet vilket ökar öppenheten och ljuset i rummet. Innanför dörren finns en inbyggd garderob med överskåp och längre in i hallen finns tre ytterligare garderober.

Brf Tele

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen är en av Stockholms största. Man äger fem fastigheter och på dessa står totalt 30 hus. Föreningen upplåter 487 bostadsrätter. 29 lägenheter med hyrerätt (dold tillgång) 2 bostadsrättslokaler, 38 hyrerättslokaler, samt 43 garageplatser, 31 p-platser, och slutligen 4 garageplatser för MC.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten vid uppförandet 1940. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening.

Mark

Marken innehas med tomträtt, avtalet löper till 2019.

Renovering

Föreningens fastigheter är i gott skick och mycket har renoverats. Bl a har elen, fasader samt stammarna renoverats 1993-1996 (håller normalt ca 50-60 år), föreningen har en mycket bra hemsida med en utförlig lista över de renoveringar som gjorts; https://brftele.se/maklarinfo/underhall/

Kommande renoveringar

Man tittar på att renovera fönster längre fram.

Ekonomi

Föreningen är mycket välskött, med endast cirka 2 200 kr i lån per kvm bostadsyta. Belåningen ligger normalt i Hägersten på cirka 7 000kr i lån per kvm bostadsyta.

Förvaltare

Den ekonomiska såväl som den tekniska förvaltningen sköts av Fastighetsägarna.

Andrahandsuthyrning

Om skriftlig ansökan lämnas in till styrelsen, kan uthyrning i andra hand beviljas för begränsad period. Gängse regler för vad som anses vara beaktansvärda skäl tillämpas.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Tvättstuga

Belägen i hus 16, Pingstvägen 34. Nio tvättmaskinsgrupper med vardera två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp, vilket ger inalles arton tvättmaskiner, nio torktumlare och nio torkskåp. Samt två kallmanglar. Utöver detta även en grovtvättmaskin med tillhörande torkrum. Disponeras mot årsavgift 300 kr. Engångskostnad för passerbricka: 100 kr.

Gemensamma utrymmen

Som boende har man tillgång till 2,6 hektar grönytor med planteringar, sittplatser med mera. Varje hus har ett eget cykelrum/barnvagnsrum. Det finns tre gästlägenheter, festlokal, hobbyrum med mera.

Bredband och Kabel-TV

ComHems grundutbud ingår i årsavgiften. Digital-TV-box och extra kanaler bekostas av den boende. Alla lägenheter är utrustade med sk multimediauttag, och kan anslutas till Internet Cable från ComHem. Från och med 1 juli 2013 ingår 50 Mbit/s bredband i avgiften till föreningen. Den som så önskar kan uppgradera till högre hastighet genom att betala ett tillägg till ComHem. Förutsättningar finns också för uppkoppling via telefonjack (ADSL/VDSL).

Juridisk person

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida samt årsredovisning. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET


Här bor du perfekt mittemellan Midsommarkransen och Telefonplan. I Midsommarkransen finns den mysiga småstadskänslan med många unika butiker, caféer och restauranger, och den anrika biografen Tellus från 1920-talet. Du bor dessutom nära den populära Svandammsparken där det är trevligt att ha picknick. Vid Telefonplan där bland annat Konstfack ligger, är miljön mer urban. Här ligger bland annat restaurangerna Landet och Koloni. Du når tunnelbanan på fem minuter såväl vid Telefonplan som i Aspudden och Kransen. Efter sex minuters resa är du vid Hornstull och på femton minuter kommer du till T-centralen.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här