Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Finnboda Varvsväg 12 A
OLLE ENKVIST 1940
Nacka - Finnboda
ETAGELÄGENHET MED 5 M TAKHÖJD OCH UTEPLATS
TEXT: MURÈN FOTO: SPINELL STYLING: RYDMANSHEM

Ett stenkast från Saltsjön ligger denna snygga etagelägenhet med egen uteplats. När du öppnar dörren till detta hem möts du genast av den genomgående planlösningen och det stora spröjsade fönsterpartiet som är tongivande i bostaden. I anslutning till hallen ligger det trevliga köket och därefter öppnar lägenheten upp sig i ett häftigt ateljérum med en imponerande takhöjd om 4,94 meter. Här snackar vi ljus och volym. Från vardagsrummet går en trappa upp till bostadens loft där ett rymligt sovrum är placerat. På båda planen finns flera platsbyggda garderober. Utanför den egna entrén ligger bostadens egen uteplats. Här bor du med radhuskänsla i ett härligt sjönära läge med access till både skärgård och storstad.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

KOMMANDE VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Mattias Öhman
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Finnboda Varvsväg 12 A
Område:
Nacka - Finnboda
arkitekt:
OLLE ENKVIST 1940
Våning:
2 av 3, hiss finns
Rum:
2 rum och kök
Area:
55.5 m²
Avgift:
3 268 kr värme, kallvatten, bredband, kabel-tv, förråd
Pris:
3 370 000 kr kr/bud

Allmänt om fastigheten

El:
2 000 kr/år
VA:
156 kr/år
Försäkring:
1 750 kr/år
Total driftskostnad:
3 906 kr/år
Beräknat antal pers:
1

Allmänt

En snygg och luftig lägenhet som stod helt ny 2015. Genomgående och välkomponerad planlösning med stora fönsterpartier och mycket volym och ljus. I hela lägenheten ligger ett ekgolv med breda tiljor och väggarna är vitmålade.

Kök

Precis innanför dörren ligger det trevliga köket. Här lagar du mat med utsikt mot din egen entré och uteplatsen. Köksinredningen kommer från Vedum och har vita släta fronter. Här finns gott om förvaring och bra arbetsytor vid bänkskiva av hårdvaxad ek och diskbänk i rostfritt med dubbel diskho. Köket är välutrustat med spishäll, ugn, mikrovågsugn, diskmaskin, kyl och frys.

Vardagsrum:

Vardagsrummet är ett fantastiskt och imponerande rum med 4,94 meters takhöjd och ett stort spröjsat industrifönster som upptar större delen av ytterväggen, det är ett rum som bör räknas i kubik i stället för kvadrat. Här har du gott om plats för både soffgrupp, matbord och förvaring och har stora väggpartier att bygga med. Från soffan kan du se vattnet glittra och kryssningsfartyg glida förbi. När blicken löper vidare ser du över till Manillaskolan på Djurgården. En spartrappa av ek leder upp till lägenhetens loft och sovavdelning.

Sovrum

Sovrummet ligger en trappa upp, på loftet. Här sover du under snedtak och med två fönster som vetter mot husets framsida. Rummet ger gott om plats för dubbelsäng och andra möbler, till exempel byrå eller skrivbord. På loftet finns även en inbyggd garderob och lägenhetens teknikcentral. En fondvägg är målad i den djupt blågrå nyansen St Pauls Blue.

Badrum

Badrummet är både snyggt och välutrustat. Väggarna är kaklade i vitt klassiskt 15x15-kakel och på golvet ligger svart- och vitrutig klinker, allt från Höganäs. I rummet finns tak- och handdusch bakom en glasad duschvägg, wc med svart sits, handfat med kommod, spegelskåp med belysning, handdukstork och en tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare.

Hall

I hallen finns mycket gott om förvaring i rymliga garderober från försedda med skjutdörrar. För ytterkläder finns avhängning precis innanför dörren med hylla ovan. Direkt innanför entrén ligger mörkgrå klinker från Höganäs.

Uteplats

Mittemot din egen entré ligger din egen uteplats. Den är 4,9 kvm stor och har plats för en stor loungegrupp. Hit är det bara att öppna dörren och ta med sig morgonkaffet ut, eller bjuda in vänner till middag. Uteplatsen omges av ett smidesräcke och plexiglas.

HSB Brf Finnboda Docklands

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Sicklaön 37:74. Föreningen upplåter 40 lägenheter med bostadsrätt.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten 2015.

Tomträtt

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB och den tekniska förvaltningen sköts även den av HSB

Renovering

Föreningens fastighet blev färdigställd 2015.

Kommande renoveringar

Det finns inga planerade renoveringar då fastigheterna byggdes om till bostäder 2015.

Ekonomi

De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet på ca 29,5 Mkr, vilket ger cirka 9351 kr per kvm boyta. Avgift/kvm ca 650 kr. Från årsredovisning 2016. Det finns inga planerade avgiftsändringar.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Folksam. I försäkringen ingår bostadsrättstillägg samt styrelseansvarsförsäkring.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Förråd

Till lägenheten hör ett rymligt källarförråd om ca 6 kvm.

Gemensamma utrymmen

Föreningens har en gemensam innergård som nominerades till ett designpris år 2015. Förutom denna finns även en föreningslokal, rymligt barnvagnsförråd, cykelförråd och hobbyrum med pingisbord. En gemensam tvättstuga finns också i källaren.

Parkering

Möjlighet till att hyra garageplats i Hamngaraget ca 1 050 kr/mån (för närvarande ingen kö) eller utomhusparkering längst Finnboda Varvsväg via Corepark för 600kr/mån.

Bredband och Kabel-TV:

Föreningen har avtal med ComHem. Detta blir ett obligatoriskt tillägg varje månad på 168 kr, här inräknat i månadsavgiften.

Medlemskap

Juridisk person godkänns ej i föreningen. För att beviljas medlemskap i föreningen krävs ett individuellt medlemskap i HSB. En engångskostnad om 500 kr och sen 300 kr/år. Läs mer om medlemskapet på www.hsb.se.

OMRÅDET

Finnboda varv grundades 1878. Läget invid Saltsjön var perfekt, här kunde stora båtar byggas utan att riskera att fastna i Slussen. Varvet blev snabbt en av Sveriges största. Verksamheten pågick till i början av 1990-talet. Platsen blev sedan känd genom raveklubben Docklands som intog den gamla svetshallen med sin verksamhet. Därefter förvärvade HSB området och steg för steg byggdes det om till bostadsområde. Här bor du härligt sjönära i ett modernt område med flera matställen, gym och matbutik inom någon minuts gångavstånd. Här ligger också Fogias konceptbutik med ett trevligt café. Det är dessutom nära till både Sickla köpcentrum och Nacka Forum med butiker, mataffärer, systembolag, bio och restauranger. Längs vattnet finns fina promenadvägar. Bussen tar dig till Slussen på några minuter, och du har även den stora förmånen att kunna båtpendla in till city på cirka tjugo minuter.