Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Kyrkogårdsvägen 49
Gustaf Pettersson - 1919
Gamla Enskede
LJUS GAVELLÄGENHET I VACKERT 1920-TALSKVARTER
TEXT: MURÈN STYLING: COPPARSTAD FOTO: BOUKARI

***** FAST PRIS***** Ring för visning! I ett pampigt klassicistiskt kvarter i lugna och mysiga Enskededalen ligger denna fina och välplanerade tvåa. Här bor du högst upp i huset i ett fritt och insynsskyddat läge med fönster i tre väderstreck som ger fint ljusinsläpp från morgon till kväll och vackra vyer över grannskapet. I bostaden finns ett trivsamt kök, ett rymligt vardagsrum och ett rofyllt sovrum. Dessutom har du ett smart inrett badrum med tvättmaskin, en generös klädkammare och en välkomnande hall. En stor tillgång är föreningens stora parkliknande innergård, en omtyckt plats med flera sittgrupper, grillar, odlingslådor och rabatter. I Enskededalen njuter du villaidyll samtidigt som du har alla bekvämligheter i området och staden på kort avstånd.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Marie Holmerson
Reg. Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Adam Smith
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Kyrkogårdsvägen 49
Område:
Gamla Enskede
arkitekt:
Gustaf Pettersson - 1919
Våning:
3 av 3
Rum:
2 rum och kök
Area:
59 m²
Avgift:
3 322 kr inkl värme, VA bredband

Allmänt om fastigheten

El:
5 000 kr/år
Försäkring:
2 670 kr/år
Total driftskostnad:
7 670 kr/år
Beräknat antal pers:
2

Allmänt

En mycket trivsam och charmfull lägenhet där det genomgående och höga gavelläget ger stor frihetskänsla och utsikt i tre olika riktningar. Fönsternischerna är djupa och mysiga med plats för mycket blommor. Rummen är lättmöblerade och bra disponerade. Lägenheten har genomgående vitmålade trägolv. En stor klädkammare finns i lägenheten och dessutom hör ett vindsförråd om cirka 6 kvm till.

Kök

Köket är en trevlig kombination av äldre och mer modern stil med skåp- och lådfronter dels i cremefärgad pärlspont, dels i slätt rostfritt. Väggarna vid arbetsytorna är helkaklade i vitt och bänkskivorna är av mörkmålat massivt trä med stor dubbel diskho i vitt porslin och riktbar kran. Kyl, frys och diskmaskin är integrerade i skåpinredningen. Snygg spis från Gorenje med fläktkåpa ovanför. Du har i köket plats för ett rymligt matbord. Rummet har ett fönster med utsikt mot Kyrkogårdsvägen och den fina Sandsborgskyrkogården.

Vardagsrum

Vardagsrummet är ett stort och ljust hörnrum med fönster i två väderstreck. Det ena fönstret har utsikt mot den gröna innergården och det andra mot mysiga Magnebergsvägen och intilliggande villor. Rummet är rymligt och lättmöblerat med gott om plats för en stor soffa, fåtöljer och bord, och förvaringsmöbler dessutom.

Sovrum

Även sovrummet är ett rymligt och ljust hörnrum. Här sover du lugnt och tyst och har gott om yta för dubbelsäng och andra möbler. Rummet har ett fönster som vetter mot Magnebergsvägen och ett med utsikt mot Kyrkogårdsvägen och kyrkogården. Från sovrummet har du en dörr till en stor anslutande klädkammare, som du även når från hallen. Klädkammaren är inredd med en skön heltäckningsmatta och har ett bra hyllsystem. Här finns även ett torkskåp.

Badrum

Det fina badrummet har vissa väggar kaklade i vitt samt viss vägg är vitmålat. På golvet ligger vit småmönstrad mosaikklinker. Wc, handfat och blandare går i äldre stil. Dusch och tvättmaskin ligger bakom en transparent skjutvägg - en både smart och snygg lösning. I rummet finns även handdukstork, golvvärme och förvaring i två vägghängda skåp och på hyllor ovanför tvättmaskin.

Hall

Hallen välkomnar dig mitt i lägenheten, härifrån når du samtliga rum. Väggarna är målade i dovt blågrått och mellan hall och vardagsrum sitter glasmosaik som förmedlar fint ljus in i rummet. Lägenheten är försedd med säkerhetsdörr.

Brf Tröskverket

Antal lägenheter och lokaler

Den äkta bostadsrättsföreningen Tröskverket (org. nr 769606-3549) innehar en fastighet med ett bostadshus beläget i Enskedalen. Huset uppfördes 1921. Föreningen upplåter 63st lägenheter med bostadsrätt och har 3st hyresrätt samt 1st hyres lokaler. Den byggs nu om till två bostadsrätter.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen bildades och har innehaft fastigheten sedan 2001.

Mark

Föreningen innehas med tomträtt. Avtalet för tomträtten löper till år 2022-12-31.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av MBF (Mälardalens Bostadsrättsförvaltning ek för) Västerås. Teknisk förvaltning sköts av Aseka Hiss & Fastighet AB gällande fastighetsskötsel. ISS svarar för lokalvården. Olsson Städ & Konsult svarar för städning av tvättstugan en gång per månad.

Renoveringar

2016 har man förstärkt källarventil för att sänka tidigare för höga radonvärden. Inga förhöjda värden enl. mätning från 2015 i berörd lägenhet. Föreningen har röstat nej till att förändra föreningens vindar, enl. beslut från mars 2018. Föreningen har tecknat kollektivavtal för bredband till samtliga lägenheter samt förhandlat om avtalet med ComHem. Föreningen har installerat en tvättstugebokning digitalt och skärmar i tvättstugan. Föreningen har en ny hemsida https://brftroskverket.se/ 2015 Stamrenovering ( se nedan). 2014 OVK. 2013 Filmning och spolning av stammar, inköp och installation av två tvättmaskiner. 2012 Målning av plåttak. Renovering av tvättstugorna. 2011 Installation av nya el-stigar. 2010 Dränering. 2009 Fönsterrenovering (samtliga fönster byttes ut), Renovering och omputsning av fasader. 2004 OVK. 1960 Klassiskt stambyte.

Förtydligande ang stamrenoveringen 2015

Stambesiktningen genomförd och en fysikalisk metod (jonisering) tillämpades för att få bort avlagringar i stammarna. Denna metod har resulterat i ökad livslängd. Några få stammar som bedömdes vara i sämre skick (främst i källarplan) fick bytas ut. Stammarna anses nu vara i gott skick och nästa underhåll planeras om 5-10 år. Något omfattande stambyte är inte aktuellt i nuläget.

Kommande renoveringar:

Föreningen planerar för att renovera trapphusen.

Ekonomi

Föreningens långfristiga skulder uppgår till ca 5 mkr och årliga intäkter uppgår till ca 2,5 mkr. Föreningen totala bostadsyta är 3284kvm. Skuldkvoten per kvadratmeterbostadsyta uppgår till cirka 1522 kr.

Avgifter

Föreningen höjde avgiften 2017 med 3% för att möta ett långsiktigt underhåll. Inga fler avgiftsändringar är kända eller planerade.

Andrahandsuthyrning

Bostadsrättshavaren får upplåta sin lägenhet i andra hand till annan för självständigt brukande endast om styrelsen ger sitt skriftliga samtycke.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Trygg Hansa Försäkring AB med styrelseansvar. Bostadsrättstillägg ingår i föreningen försäkring.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts av den tekniska förvaltaren, så det är inget medlemmarna själva behöver sköta. Gemensamma städdagar förekommer en gång per år.

Tvättstuga

Föreningen har en tvättstuga i källarplanet utrustad med två tvättmaskiner och ett torkskåp samt en torktumlare och mangel. Tvättstugorna är belägna på Kyrkogårdsvägen 43 samt Gamla Tyresövägen 308.

Gemensamma utrymmen

Till de gemensamma utrymmena hör tvättstugorna samt cykelställ på gården. Cykel och barnvagnsrum finns i entréplan på Dalgårdsvägen 4 och 8. Fantastiskt fin gemensam gård med fler sittgrupper och grill.

Parkering

Föreningen har inga egna bilplatser. Med ett boendeparkeringstillstånd från Stockholms kommun kan du parkera på närliggande gator enligt skyltbestämmelser.

Bredband och TV

Bredband och kabel-tv levereras av Comhem. Basutbudet för kabel-tv ingår ej i avgiften medans bredband ingår i avgiften.

Förråd

Till bostadsrätten följer ett vindsförråd.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2018-05-15. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Enskededalen ger dig lugnet och småskaligheten i omedelbar närhet till staden. Du cyklar till Södermalm på tio minuter. Till tunnelbanan och Dalens centrum är det bara tre minuters promenad. Här finns bland annat en bra Ica-butik, torghandel, bibliotek, gym, simhall, apotek med mera. På andra sidan Nynäsvägen finns flera trevliga små butiker, en mycket bra kvartersrestaurang med uteservering på sommaren och ett populärt bageri och café. Här bor du som med en egen park, men söker du mer än så finns här flera stora grön- och naturområden som Sandsborgskyrkogården, Skogskyrkogården, Nytorpsgärde och Nackareservatet.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här