Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Rindögatan 38
Anton Wallby 1938
Gärdet
HÖRNLÄGENHET MED BURSPRÅK, BALKONG OCH ÖPPEN SPIS
TEXT: PETTERSSON FOTO: BOUKARI STYLING: RYDMANSHEM

I kullerstensbacken på Rindögatan finner du denna sällsynt välbevarade funkisperfektion. Här slipper du välja mellan originalkök, balkong, burspråk och öppen spis. Allt finns nämligen på plats sedan 1938. Det i kombination med stora sociala ytor, två sovrum och badrum med badkar skapar en tilltalande helhet. Genomgående originalförvaring, fiskbensparkett och fönsterbänkar i marmor bidrar ytterligare till helhetskänslan. Till lägenheten hör ett vindsförråd. Allt detta i välskött, i praktiken skuldfri förening.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Björn Schumacher
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Rindögatan 38
Område:
Gärdet
arkitekt:
Anton Wallby 1938
Våning:
2.5 av 4, hiss finns
Rum:
3 rum och kök
Area:
61 m²
Avgift:
3 516 kr inkl. värme och vatten

Vardagsrum

Vardagsrummet är ett stort och ljust rum med fönster och balkongdörr i österläge. Balkongen om hela 5 kvm har sol från kl 08 till ca kl 13 på sommaren och då fastigheten ligger i en sluttning så befinner vi oss nu i praktiken på 4 tr. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger fiskbensparkett av ek. Den fungerande öppna spisen är vackert stiliserat avrundad i ena hörnet med avlastningsyta i marmor. Under Josef Franks tyg Mat fönsterbelysning. Via glasdörr nås hallen och via skjutdörr det stora sovrummet, som ursprungligen använts som matsal. Möjligheten att öppna upp skjutdörren bidrar till ytterligare till ljusinsläppet. Generöst med utrymme för såväl soffgrupp som matplats och bokhylla.

Kök

En trettiotalsdröm med skåpinteriör och kakel i original, redahylla med glasskeppor, gasspis, kallskafferi, värmeskåp och ett ringsystem mellan lägenhetens olika rum. På golvet ligger klinker, väggarna är vitmålade och från ett stort fönster blickar du ut över Rindögatan och ankommande gäster. Intilliggande serveringsgång har också bevarad förvaring i original samt tapeter med Josef Franks Paradiset. Under laminatgolvet ligger bevarat undergolv i furu (vilket även gäller köket).

Det stora sovrummet

Ett härligt hörnrum med burspråk med morgonsol, fiskbensparkett och väggarna klädda i vacker tapet från Sanderson. Det rymliga sovrummet användes tidigare som en matsal och kan om önskan finns tjäna som ett sådant även idag.

Det mindre sovrummet

Även i det mindre sovrummet finns ett funkisburspråk genom vilket den tidiga morgonsolen strålar in. Väggarna är vita förutom en som är tapetserad Ralph Laurens New York Postcard.

Badrum

Badrummet renoverades 2010 och med dess svartvita kakel och klinker, badkar och infällt badrumsskåp i original från 1938 så harmoniserar det väl med lägenheten i övrigt.

Hall

Via entrédörr i teak når du en vacker hall med god förvaring i form av infälld originalgarderob och hatthylla. På väggarna sitter Josefs Franks tapet Vårklockor och golvet är i form av små originalplattor av sten eller marmor.

Planlösning

Lägenheten är en trea med två större rum, ett mindre sovrum samt ett kök. Möjligheten finns att ändra planlösningen efter egna önskemål, exempelvis till en fyra vilket en granne gjort.

Brf Verkstadsklubben 23

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Verkstadsklubben 23. Föreningen består av 24 lägenheter med bostadsrätt och 2 lokaler med hyresrätt.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten 1984.

Tomträtt

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Teknisk förvaltning sköts av Hansson & Hööglund Fastighetsförvaltning AB och ekonomisk förvaltning av SBC.

Renoveringar

Välrenoverad fastighet, vänligen se sid 3 i årsredovisning där bland annat rör- och elstambyte år 2003 nämns. Föreningen har inga större planerade renoveringar.

Förråd

Till lägenheten hör ett vindsförråd om ca 2 kvm.

Ekonomi

Föreningen är i det närmaste skuldfri med långfristiga skulder på ca 0,5 mkr, dvs 464 kr/kvm/bostadsrättsyta. Man har dock vid utgången av 2017 ett ungefär lika stort belopp i sin kassa. Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad inkl. styrelseförsäkring hos Länsförsäkringar.

Trappstädning

Trappstädningen sköts av städföretag så det är inget de boende själva behöver ombesörja.

Städdagar

En gemensam städdag vår respektive höst.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga, torkrum, cykelrum, verktygsrum och takterrass.

Bredband och kabel-tv

Bredband (obligatorisk avgift 131 kr/mån) och basutbud kabel-tv via Comhem.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2018-05-02, föreningens hemsida och årsredovisning 2017. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Rindögatan och Gärdet är ett riktigt eldorado för den som tycker om funkis. När området var nybyggt var det mycket uppmärksammat för sina moderna och påkostade lägenheter. Många av dåtidens kändisar flyttade till "Gärdets lyxkaserner" som de ibland blev kallade. Till exempel bodde Josef Frank på Rindögatan 52. Gärdet är en grön lunga i staden med direkt närhet till Östermalm och Djurgården. Du bor nära trevliga Tessinparken och Fältöversten vid Karlaplan med ett stort utbud av butiker, restauranger och service och når både Gärdets tunnelbanestation och busslinje 1 på ett par minuter. Möjligheterna till motion och rekreation är många, då du även bor nära bland annat Kungliga Tennishallen, Stadion, Östermalms idrottsplats och GIH-badet. Många institutioner är också belägna i området som Svenska Filminstitutet med sin brutalistiska byggnad, Dramatiska Institutet vid gamla Konstfacksskolan, Krigsarkivet och den nybyggda Kungliga Musikhögskolan.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här