Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Grindstuvägen 32
Pehr Danielsson 1929
Bromma - Traneberg
VINDSTREA MED BALKONG ELDSTAD OCH EXTRA LOFT!
TEXT: NYSTED FOTOGRAF: SPINNELL STYLING: RYDMANS HEM

Den här charmiga vindsvåningen i Traneberg har både ljus, rymd och själ. Öppen planlösning med dekorativt snedtak i sovrum och kök, synliga takbjälkar, fiskbensparkett i original och ett mysigt sovloft som nås via en trappa från vardagsrummet. Det finns också en balkong med utsikt över det gröna och lugna bostadsområdet. Närheten till vatten, grönska och promenader såväl som kommunikationer, restauranger och butiker förhöjer både vardag och fritid.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Lantto
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Grindstuvägen 32
Område:
Bromma - Traneberg
arkitekt:
Pehr Danielsson 1929
Våning:
3 av 3
Rum:
3 rum och kök
Area:
59 m² + 2 m² biarea
Avgift:
2 951 kr inkl värme, VA. kabel-TV och bredband.

Allmänt

Ljus trea med hisnande takhöjd på fyrahundratjugo centimeter, två sovrum och ett trevligt sovloft med murstock som gör sig utmärkt som gästrum. Vitmålade väggar och välbevarad fiskbensparkett i vardagsrum och ett av sovrummen. Fräscht och stilrent kök som renoverats i omgångar med vita skåpluckor, vitt Höganäskakel och snyggt golv i carraramarmor som fortsätter ut i den angränsande hallen. Dekorativa takbjälkar i båda sovrummen och en braskamin i allrummet.

Kök

Köket har nyligen utbytta, vita skåpluckor, matchande vitt kakel och ny bänkskiva av kompositsten. Gott om avställningsytor och förvaring, snedtak med fönster och en ljusslinga över kaklet lyser upp vardagsbestyren. Köket har också golvvärme som fortsätter ut i hallen.

Allrum

Den öppna planlösningen, det sneda taket och den vita trätrappan upp till sovloftet gör allrummet både dynamiskt och unikt. Det finns gott om utrymme för matplats, och en svart braskamin från Dovre för mysiga hemmakvällar. Fiskbensparkett, svala, vitmålade väggar och en djup fönsternisch blir pricken över i:et. Från allrummet når man också balkongen med utsikt över närområdet.

Sovrum

Lägenheten har två sovrum, varav det mindre av dem har samma fiskbensparkett som allrummet. Båda går i vitt, har snedtak med takfönster i öst och synliga bjälkar av mörkt trä i taket. En stor garderobsvägg med skjutdörrar och bokhylla löser förvaringen.

Sovloft

Ett extra sovrum, om 12 kvm, med murstock och dekorativa takbjälkar. Ingång från allrummet. Perfekt för övernattande gäster.

Badrum

Badrummet har grå klinkers med golvvärme och vitt kakel. En kommod från Ballingslöv och ett matchande träskåp med hyllor liksom duschutrymme med glasdörr, handdukstork och tvättmaskin.

Hall

Vita väggar och samma marmorgolv som i köket med tillhörande golvvärme. En rymlig garderob för ytterkläder och förvaring.

Brf Bergklacken 9

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Bergklacken 9. Fastigheten uppfördes 1929, om/tillbyggdes 2014, och består av 14 bostadsrätter, två garage samt sju parkeringsplatser.

År föreningen övertog fastigheterna

Föreningen förvärvade fastigheten år 2014.

Tomträtt

Marken ägs av föreningen så någon tomträttsavgäld utgår ej.

Förvaltare

Föreningen är självförvaltande.

Renovering

Den ursprungliga delen av fastigheten har genomgått i det närmaste en totalrenovering och tillbyggnationen är nyuppförd 2014. Bland de större renoveringarna kan nämnas omlagt tak (2014), omputsning av fasaden (2014), byte till treglasfönster (2014). Stambyte skedde i slutet på 1990-talet med undantag för delar av två stammar, där en del byttes 2016. Samtidigt genomfördes filmning av samtliga stammar där det konstaterades att dessa är i gott skick och inget åtgärdsbehov föreligger.

Kommande renoveringar

Föreningens fastighet är i mycket gott skick och inga större renoveringsarbeten är planerade.

Ekonomi

Föreningen har god ekonomi då styrelsen under 2015 och 2016 vidtagit en mängd åtgärder för att hålla nere kostnadsmassan. Bland annat har avtal rörande el, bredband/tv, sophämtning samt även fastighetsförsäkringen omförhandlats. Vidare sköter styrelsen förvaltningen själva vilket innebär att anlitandet av externa leverantörer hålls till ett minimum. Byggnaden värms upp med bergvärme med låga driftskostnader som följd. Överskottet från den löpande verksamheten används som buffert för ev oförutsedda utgifter, till att förbättra gemensamma utrymmen genom lämpliga investeringar samt att skapa utrymme för framtida amortering på föreningens lån. Belåningen är cirka 20% lägre än snittföreningen i Bromma per kvm boyta (5 200 kr/m2 boyta mot snittet strax över 6 000 kr/m2 boyta). Det bundna lånet (om 3,7 MSEK där räntan för närvarande är 3,48%) löper ut 2018-07-31 vilket innebär att föreningens räntekostnad kommer att minska när lånet omförhandlas. Årsavgifterna har sedan ombildningen till BRF hållits oförändrade och ingen avgiftshöjning planeras.

Andrahandsuthyrning

Föreningens policy för andrahandsuthyrning är att den ska godkännas av styrelsen. I ansökan ska skälet till uthyrningen uppges, vilken tid den ska pågå samt till vem lägenheten ska uthyras.

Tvättstuga:

Gemensam tvättstuga med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare och goda torkmöjligheter. Lätt att få tid då föreningen är mindre och då flertalet lägenheter har egen tvättmaskin.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Moderna försäkringar. Bostadsrättstillägg infår för samtliga bostäder.

Trappstädning

Städning av trapphus och tvättstuga sköts av extern aktör och således ingenting de boende behöver sköta.

Städdagar

Föreningen genomför två gemensamma städdagar per år, en på våren och en på hösten, där de boende hjälps åt att snygga till huset och tomten. Dessa brukar avslutas med korvgrillning i den gemensamma trädgården.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns gemensam uteplats samt ett cykelrum.

Bredband och Kabel-TV

För ett obligatoriskt tillägg om 200 kr/mån ges Bredband 100/10 samt Digital-TV bas till de boende genom ComHem.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem men delat ägande medges om det delas av makar, registrerade partner eller sambos.

Kontroll:

Uppgifterna är kontrollerade med föreningens kontaktperson 2017-05-15. Uppgifter som är av särskild vikt bör kontrolleras med styrelsen.

OMRÅDET

Här bor du i trivsamma kvarter där bebyggelsen består av både villor och mindre flerfamiljshus från olika tidsepoker. I öster gränsar fastigheten till en allmänning vilket ökar känslan av frihet. I Traneberg med omgivning finns många trevliga promenadvägar och närhet till vatten i Mälaren, Ulvsundasjön och Lillsjön. I närliggande Alvik finns både tunnelbana, tvärbanan och Nockebybanan samt ett flertal bussar. Där finns även flera trevliga restauranger och caféer som Sjöpaviljongen och Brioche. Dessutom bor du här nära Bromma Blocks, med bra shopping, och Bromma flygplats.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här