Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Roslagsgatan 51
Sven Wallander 1929
Vasastan - Sibirien
FIN VÄLPLANERAD TVÅA MED BALKONG I SYDVÄST.
TEXT: MURÉN FOTOGRAF: BOUKARI STYLIST: LINDHOLM

Vackert belägen med fri utsikt mot fina Blåkråkanparken och Vanadislunden ligger denna trivsamma och välplanerade lägenhet. Här bor du med stora sociala ytor i kök och vardagsrum och har ett lugnt och mysigt sovrum intill. Dessutom har lägenheten balkong i härligt soligt sydvästläge. Bostaden får även karaktär av tjusiga fönsterpartier, bevarade trägolv, speglade dörrar och gedigna snickerier. I närområdet finns många grönområden och du bor bara ett par minuter från Brunnsviken, samtidigt som du har närhet till stadens puls och ett stort utbud av caféer och restauranger. Du behöver inte ens lämna kvarteret för att äta Michelinbelönat.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Sophia Heurlin
Reg. Fastighetsmäklare

BOSTADSFAKTA

Bostadstyp:
Bostadsrätt
arkitekt:
Sven Wallander 1929
Våning:
1.5 av 5
Rum:
2 rum och kök
Area:
45 m²
Avgift:
2 749 kr
Pris:
4 200 000 kr

Allmänt om fastigheten

El:
2 350 kr/år
Försäkring:
1 556 kr/år
Total driftskostnad:
3 906 kr/år
Beräknat antal pers:
2
Kommentar:
Grundavgiften är 2225 kr men sen tillkommer tillägg för gas, balkong så det man betalar per månad är: 2749 kr

Allmänt

En mycket trivsam och fin lägenhet där ytorna tagits tillvara på bästa sätt och vackra bevarade detaljer har kombinerats med modernare tillägg. Lägenheten har stilfulla originalfönster med spanjoletter, vred och marmorfönsterbrädor. Golven i alla rum är ursprungliga; fiskbensparkett av ek i vardagsrummet och trätiljor i kök, sovrum och hall. Ett rymligt källarförråd hör också till lägenheten.

Kök

Köket är byggt i vinkel och har dessutom en köksö i anslutning, vilket ger generösa arbetsytor och gott om förvaring. Inredningen har vita släta fronter och bänkskivor av massiv ek. Som stänkskydd sitter vitmålad mosaik. Diskmaskin är integrerad i skåpinredningen. Gasspis med ugn, fläktkåpa, kyl och frys är alla i rostfritt utförande. Köket får dagsljus både via fönster in mot sovrummet och via vardagsrummets stora fönster. Infällda spotlights i taket ger också bra arbetsljus.

Vardagsrum

Vardagsrummet ansluter till köket och är ett rymligt och ljust rum med ett vackert fönsterparti med ett stort originalfönster med fyra lufter som vetter mot parken utanför och Vanadislundens grönska. Här finns gott om plats för både soffgrupp och matbord samt till exempel förvaringsmöbler. Väggarna har vid renovering skrapats från gamla tapeter och målats ljusa. I taket sitter ett fint valv och på golvet ligger bevarad fiskbensparkett i ek.

Sovrum

Sovrummet är ett lugnt och rofyllt rum med plats för både dubbelsäng och andra möbler. Här finns också goda förvaringsutrymmen i en garderobsvägg. Väggarna är ljusa med en fondvägg målad i en snygg matt mörkblå nyans. Från sovrummet leder dubbla balkongdörrar till lägenhetens balkong, som även den har trevlig utsikt över Blåkråkanparken och Vanadislunden.

Badrum

I badrummet finns ett inbyggt badkar, wc och handfat, samt bra förvaring i flera väggskåp. Väggarna är kaklade i beige och på golvet ligger klinker i samma nyans.

Hall

Innanför dörren finns en utmärkt plats för hatthylla/krokar. Väggarna är målade i ljusgrått och på golvet ligger, precis som i kök och sovrum, originaltiljor av furu.

Brf Blåkråkan

Antalet lägenheter och lokaler

HSB Brf Blåkråkan är en äkta förenings som förvärvade fastigheten 1935 och består av 178 lägenheter samt 4 lokaler med hyresrätt.

Mark

Föreningen äger marken och påverkas således inte av höjda markhyror.

Gemensamma utrymmen

Här finns en trivsam grön innergård med utemöbler och grillmöjlighet. I byggnaden finns tre bokningsbara tvättstugor och en obokningsbar. Varje lägenhet har en låskolv med sitt lägenhetsnummer som man använder vid bokning. Cykelställ finns på gården och cykelrum finns i källaren. I månadsavgiften ingår värme, vatten, källarförråd, tvättstuga samt kabel-tv.

Förråd

Förråd finns till samtliga lägenheter. De flesta ligger i källaren men några få har ingång från gatan.

Ekonomi

Skuld per kvadrat är 2897 kr (2016/2015). Föreningens långfristiga skulder var per 2016-08-31: 21 590 648 kr.

Förvaltning

Ekonomisk förvaltning - HSB Stockholm. Administrativ förvaltning: Delagott AB. Fastighetsskötsel och trappstädning - Interbranch Fastighetsteknik AB.

Avfall

Sopnedkast finns i trapphusen och rum för enklare källsortering finns i källaren.

Övrigt

Varje vår har föreningen en gemensam städdag som avslutas med korvgrillning.

OMRÅDET

Roslagsgatan är en cirka 900 meter långa gata som går från Jarlaplan till Roslagstull. Det är en lite av en huvudgata i Sibirien som kantas av en mängd trevliga butiker och den brukar hamna på topplistan då Stockholms populäraste gator rankas. Gatan är bland annat känd för att vara hemvist åt många antikaffärer. Här bor du bara ett par minuter från Brunnsviken och kan enkelt ta picknickfilten till vågornas skvalp, och promenera eller ta en löprunda i till exempel Bellevueparken eller Hagaparken. Här bor du även granne med Vanadislunden och Vanadisbadet, men grönskan finns redan utanför dörren, i Blåkråkanparken. Läget för den studerande är också helt perfekt med Stockholms universitet, KTH och flera andra lärosäten på nära avstånd. I området finns också flera bra restauranger, bland annat Agrikultur i samma kvarter som nyligen fick en stjärna i Guide Michelin.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - HÖSTEN 2018

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här