Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Pilgrimsvägen 70
Albin Brag - 1910
Aspudden
LJUS OCH STOR JUGENDTVÅA I GAVELLÄGE
TEXT: MURÉN FOTO: BOUKARI STYLING: LINDHOLM

Högst upp i ett jugendhus i centrala Aspudden ligger denna ljusa gavellägenhet med fönster i tre väderstreck. Det är en fin och välplanerad bostad med generösa rum och en bevarad kakelugn i vardagsrummet (dock ej i bruk). Här finns ett trivsamt nyrenoverat kök med rymlig matplats, ett stort vardagsrum med härligt hörnläge och ett mysigt sovrum. Det höga läget i huset är insynsskyddat och du har utsikt över lummiga omgivningar. På föreningens gård finns utemöbler och grill bland grönska och blommor. Aspuddens mysiga småstadsmiljöer med trevliga restauranger och butiker finns runt knuten, och du promenerar även snabbt över till Midsommarkransen eller till Vinterviken med bland annat badmöjligheter och trädgårdar med sommarcafé.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Lantto
Reg. fastighetsmäklare

Assisterande mäklare

Pontus Hederstedt
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Pilgrimsvägen 70
Område:
Aspudden
arkitekt:
Albin Brag - 1910
Våning:
3 av 3
Rum:
2 rum och kök
Area:
57 m²
Avgift:
3 511 kr inkl värme, VA

Allmänt

En mycket trevlig lägenhet med högt gavelläge. Fönstren har djupa nischer där du kan krypa upp och sitta, eller få plats med många växter i. Rummen har genomgående ljusa målade väggar och ekgolv som är slipade och ljuspigmenterade. Enligt tidigare säljare ska originalgolv finnas under dessa golv. Lägenheten är lite av en skattgömma, då även takhöjden är reglerad och det troligtvis går att höja. Lägenheten går även att bygga om till en minitrea, vilket grannar i huset gjort.

Kök

Det fina och rymliga köket renoverades i slutet av 2015. Köksinredningen har grå speglade fronter och bänkskivor av vit laminat. Väggarna vid arbetsytorna är klädda i vitt klassiskt 15x15-kakel satt i halvförband med mörkare fog. Köket är utrustat med spis, fläkt, diskmaskin, kyl och frys. Vid fönstret med den mysiga djupa nischen kan du möblera med ett stort matbord där du kan duka till minst sex personer.

Vardagsrum

Lägenhetens vardagsrum är ett generöst och ljust hörnrum med fönster i två väderstreck. Här har du gott om plats för en stor soffgrupp och för annat möblemang. En fin vit kakelugn finns bevarad i rummet. Att kakelugnar är kvar är inte helt vanligt i Aspuddens äldre bostäder. Denna ugn är idag inte i bruk, men bidrar med karaktär till rummet och är mysig även att elda ljus i. Mellan hall och vardagsrum finns ett valv.

Sovrum

Sovrummet är ett rofyllt rum med plats både för dubbelsäng och andra möbler som byrå/garderober. Väggarna är målade i ljusgrått.

Badrum

Badrummet har väggar kaklade i vitt 15x15-kakel med en svart bård. På golvet ligger en grå våtrumsmatta. I rummet finns badkar, handfat, ett rymligt spegelväggskåp, wc och handdukstork. Rummet har även plats för ytterligare förvaring.

Hall

Hallen är centralt belägen i lägenheten och leder till alla rum. Här finns två inbyggda garderober/städskåp och även plats för ytterligare garderober. Innanför dörren sitter en hatthylla.

Brf Vandraren 1

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheterna Vandraren 1. Föreningen upplåter 25 lägenheter varav 3 upplåts med hyresrätt och 21 med bostadsrätt.

Mark

Eftersom föreningen äger marken påverkas man inte av eventuella tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Conzignus Hem och Fastighet AB.

Renovering

1992 genomfördes en omfattande renovering av byggnaden där man bland annat bytte V/A-stammar, tak, fasad, fönster samt el-stigar. 2010 ommålning av tak, byte av tvättmaskiner. 2011 renoverades trapphuset. 2012 fönsterrenovering. 2013 ommålning av entrédörrar. 2016 genomfördes en OVK och renovering av hissen.

Kommande renoveringar

Man avser att under 2018 sälja råvinden. Man planerar även att rusta upp innergården genom ett arkitektritat förslag.

Ekonomi

De långfristiga skulderna är ca 12,1 mkr och man har senaste året amorterat 1 mkr. I kassan finns ca 1,3 mkr. Föreningens 4 hyresrätter innebär ett dolt kapital för ev. framtida ombildning till bostadsrätter. Man har även utrett att sälja råvinden.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd och rättiga skäl från styrelsen.

Städdagar

Föreningen anordnar en städdag på hösten respektive våren.

Tvättstuga

Föreningens tvättstuga är utrustad med tre tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt mangel.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns det cykelrum.

Vad ingår i månadsavgiften

I avgiften ingår värme och vatten.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Köpare betalar överlåtelseavgift.

Juridisk person

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Parkering:

Boendeparkering råder på gatan.

Bredband och TV

Bredband och kabel-TV levereras av ComHem.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning: 2018-05-15. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Missa inte vår härliga film om Aspudden ovan.

Aspudden är en grön stadsdel med flera små parker, och den äldre bebyggelsen ger känslan av en mysig småstad utanför staden. Aspuddens centrala kärna har många trevliga restauranger, caféer och butiker, och stadsdelen kan även stoltsera med en oberoende bokhandel. Här anordnas bland annat studiecirklar, författaraftnar och filmvisningar. Du bor också nära populära Aspuddsparken med 4H-verksamhet, ponnyridning och korvgrillning, och du har även nära till Vinterviken med dess koloniträdgårdar, trädgårdscafé, restaurang, promenadvägar och Mälarens vågor. Från lägenheten tar det bara ett par minuter att gå till tunnelbanan som snabbt tar dig till Söder och city.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här