Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Gotlandsgatan 60
Hans Adrian 1935
Södermalm - Sofo
FIN OCH VÄLPLANERAD FUNKISTVÅA MED BALKONG I VÄST
TEXT: MURÉN STYLING: RYDMAN FOTOGRAFI: OZOLLAPA

I ett elegant funkishus från 1935 ligger denna trivsamma tvåa med balkong. Här bor du med högt och lugnt läge, och med både SoFo och Skanstull på ett par minuters gångavstånd. Lägenheten är ljus och fin med välplanerade ytor. Här finns ett praktiskt kök, ett mysigt sovrum, ett trivsamt och lättmöblerat vardagsrum och en hall med goda förvaringsmöjligheter. Dessutom har den ett fint ljusflöde mellan rummen och en härlig balkong i högt och fritt läge.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Katarina Ljung
Grundare & Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Gotlandsgatan 60, 4 tr
Område:
Södermalm - Sofo
arkitekt:
Hans Adrian 1935
Våning:
4 av 5, hiss finns
Rum:
2 rum och kök
Area:
38 m²
Avgift:
2 023 kr inkl värme, vatten samt kabel-tv

Allmänt om fastigheten

El:
871 kr/år
Försäkring:
2 074 kr/år
Övrigt:
2 600 kr/år
Total driftskostnad:
5 545 kr/år
Beräknat antal pers:
2
Kommentar:
Övrigt: Gas

Kök

Köket är ett praktiskt parallellkök med vita högblanka fronter och väggskåp på båda sidor. Bänkskivorna är av svart laminat och vid arbetsytorna sitter lila kakel. Den maskinella utrustningen består av gashäll, elugn, fläkt, inbyggd mikrovågsugn, kyl och frys i rostfritt. Plats för att sätta in diskmaskin finns. I väggen till det intilliggande sovrummet sitter ett innerfönster som ger ett härligt dagsljusinsläpp till köket. Spotlights under köksskåpen lyser upp arbetsytor och kombineras med spotlightramp även i taket för god belysning.

Vardagsrum

Vardagsrummet är ett generöst och lättmöblerat rum där du har plats för både en soffgrupp och matbord och till exempel förvaringsmöbler eller bokhyllor. Rummet har ett mycket snyggt fönsterparti med fyra lufter som upptar större delen av ytterväggen, här når solen ända in i hallen under sommaren. På golvet ligger en fin fiskbensparkett i original från byggåret. Väggarna är vitmålade och adderar till det ljusa välkomnande intrycket.

Sovrum

Sovrummet är ett mysigt och ljust rum med vita väggar och vitt klickgolv. Väggen mot köket har ett fönster högst upp och väggen mot vardagsrum är delvis öppen för härligt ljusinsläpp. Ingången till vardagsrummet är öppen men går att sätta upp draperi eller sätta in skjutdörr. Här finns plats för sängbord eller mindre förvaring. Från sovrummet har du utgång till lägenhetens balkong som ligger med högt och fritt sydvästläge. Balkongen är lägenhetens juvel - här har du solsken från 12 till 19 under sommarmånaderna och helt vindstilla läge. Balkongdörren är helglasad för en härlig morgonutsikt så fort du drar undan gardinen. På balkongen har du plats för både utemöbler och blomster och trevligt utsikt mot takåsarna intill. Balkonggolvet är belagt med trätrall.

Badrum

Det stambytta (2010) badrummet är sobert och snyggt i ljust grått och vitt med helkaklade väggar och klinkergolv. Bakom glasade välvda dörrar finns tak- och handdusch (takdusch installerad 2016) . I rummet finns wc, handfat, handduksvärmare och plats för fristående förvaring.

Hall

Hallen är rymlig och välkomnande och består av en större entrédel och en mindre inre hall. Här finns en fin bevarad hatthylla och bra förvaringsutrymmen i dels en dubbelgarderob med spegelskjutdörrar, dels i en bevarad inbyggd garderob. Även i hallen ligger fin fiskbensparkett. I den lilla inre hallen ligger klickgolv, och här är väggarna målade i grått.

Brf Harven 53

Antal lägenheter och lokaler

Fastigheten Harven 53 består av 48 bostadslägenheter. 40 lägenheter är upplåtna med bostadsrätt och 8 st är upplåtna med hyresrätt. Utöver detta finns 5 lokaler med hyresrätt. Föreningen är äkta och ritades av arkitekt Hans Adrian 1935.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten 2008 och är en äkta förening.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Föreningens förvaltning sköts av SBC.

Renovering

2016 - Dränering av innergård, besiktning av balkonger utförd, nytt förbättrat avtal med bredband är tecknat, ny dörr till tvättstuga, ny hyresgäst i lokal mot Bjurholmsplan. 2015 - Fönsterrenovering. 2014 - Ventilationsrenovering. 2014 - Upprättande av en långtidsbudget som sträcker sig fram till 2034. 2013 - Installation av ny hiss. 2013 - Renovering av cykelrum för att få plats med fler cyklar. 2011 - Trapphusrenovering, byte till säkerhetsdörrar, byte av elstammar. 2010 - Stambyte av kök och badrum.

Ekonomi

Föreningens långfristiga skulder uppgår enligt årsredovisningen 2016 till ca 22 milj kr (dvs ca 13.000 kr/kvm och lån). Det ligger något högre än i området men föreningen har gott om dolda tillgångar genom hyresrätter samt intäkt från lokalerna om ca 650.000 kr/år.

Avgift

Inga planerade avgiftshöjningar.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Bredband/Tv

TV från ComHem (basutbud ingår, övrigt betalas av bostadsinnehavaren) och bredband Stockholms Stadsnät (fast kostnad om 109 kr/mån för 1000/1000 mbit). Diverse tillägg 100 kr/månad.

Försäkring

Föreningen är försäkrad hos Brandkontoret.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en härlig innergård med eftermiddagssol. Här finns utemöbler och grillmöjligheter.

Delat ägande

Minsta andel 10%.

Ägande:

Juridisk person godkänns ej.

OMRÅDET

Gotlandsgatan är en lugn och trevlig gata perfekt belägen mitt emellan Nytorget och Skanstull. Här har du ett stort utbud av restauranger, barer, caféer, butiker och kommunikationsmedel av olika slag i din omedelbara närhet. Snett över gatan ligger dessutom en stor välsorterad Coop-butik. Du bor granne med fina Bryggartäppan och har Vitabergsparken, Nytorget och Blecktornsparkerna på kort promenadavstånd, liksom vattnet och kajerna med fina motionsstråk vid Årstaviken.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här