Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Södra Agnegatan 26 A
OSCAR ERIKSON 1884
Kungsholmen
VACKER OCH NYRENOVERAD TVÅA MED STOR UTEPLATS
TEXT: MURÈN FOTO: SPINELL STYLING: RYDMANSHEM

Denna oemotståndliga tvårummare på trevliga Södra Agnegatan har en superb planlösning, helt nyrenoverade rum och en solig stor terrass. I lägenheten finns både öppna sällskapsytor och ett avskilt lugnt sovrum där två skilda sekel möts på ett synnerligen trivsamt och elegant sätt. Du kan njuta av såväl vackra originaldetaljer som stilfulla moderna materialval. Djupa speglade nischer, höga profilerade golvlister och fyllnadsdörrar från 1880-talet möter nya mjuka trägolv, marmor och sober kök- och badrumsinredning. Som om detta inte vore nog har du dessutom en nästan 20 kvadratmeter stor privat uteplats precis utanför, en fantastisk extra yta till bostaden som du kan inreda med både loungemöbler och matbord - en oas för både odlingar och grillpartyn. Stambytt förening med låga avgifter.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Öhman
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Södra Agnegatan 26 A
Område:
Kungsholmen
arkitekt:
OSCAR ERIKSON 1884
Rum:
2 rum och kök
Area:
49 m²
Avgift:
2 134 kr inkl VA, kabel-TV basutbud, BB tillkommer med 165 kr/mån (obligatoriskt)

Allmänt om fastigheten

El:
8 400 kr/år
Försäkring:
2 215 kr/år
Total driftskostnad:
10 615 kr/år

Allmänt

En både väl omhändertagen och välplanerad lägenhet med genuin karaktär uppdaterad i toppmodern standard. Väggarna är målade i ljusa nyanser som kontrasterar mjukt mot de vita snickerierna. Högt i tak och djupa nischer. I alla rum ligger ett nylagt massivt och vackert trägolv. Mycket bra förvaringsutrymmen i hela lägenheten, och dessutom finns ett cirka 8 kvm stort källarförråd tillgängligt en trappa ner i huset.

Kök och vardagsrum

Kök och vardagsrum ligger med öppen planlösning och är ett härligt socialt och ljust sällskapsrum. Köket renoverades och stambyttes 2017-18. Luckorna är släta och vita. Överskåpen utnyttjar takhöjden och sitter i dubbla rader, vilket ger gott om förvaringsutrymmen. Bänkskivan och väggen vid arbetsytorna är av marmor. I köket finns induktionshäll, inbyggnadsugn och fläkt. Kyl, frys och diskmaskin är integrerade i skåpinredningen. I övriga rummet placerar du med lätthet både ett rymligt matbord och en soffgrupp. Väggarna är målade i ljust grått. Från rummet leder helglasade pardörrar ut till den stora terrassen.

Sovrum

Sovrummet är ett lugnt och mysigt rum med gott om plats för dubbelsäng. Längs hela den inre väggen finns garderober - gott om förvaringsutrymmen även här alltså. Väggarna är målade i grått.

Terrass

Uteplatsen som hör till lägenheten är 19 kvm stor och uppbyggd två trappsteg från gården. Den ligger i vinkel mot innergårdsväggarna och de omgärdande murarna ger härliga medelhavsvibbar. Här är det lätt att tänka morgonkaffe och grillmiddag omgiven av citroner och fikon, men även ljusslingor och lyktor under mörkare tider.

Badrum

Det fina och rymliga badrummet är helt nyrenoverat och just stambytt. Här är väggarna kaklade i vitt 15x15-kakel satt i halvförband med mörk fog. På golvet ligger mörkt grå klinker. Längst in finns tak- och handdusch i en egen nisch. I rummet finns även handfat med kommod, badrumsskåp med spegeldörrar, wc och handdukstork.

Hall

Vackra pardörrar välkomnar dig in i bostaden. Innanför dessa finns plats för hatthylla/krokar och därefter bra förvaringsutrymmen i tre stycken garderober, varav en är av bevarad äldre art.

Brf Valnöten

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen består av ett gathus och ett gårdshus med beteckningen Valnöten 3. Husen är uppförda under 1880-talets början. Föreningen består av 33 lägenheter och 1 lokal med hyresrätt.

År föreningen övertog fastigheter

Föreningen bildades 1998.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Ekonomisk förvaltare är Botema Fastighets AB.

Renoveringar i urval

2018 Stambyte gårdshus färdigställt. 2016 OVK-besiktning har genomförts. 2014 Maskinpark i tvättstugan utbytt. 2013/2014 Renovering av innergård och byggnation av källarförråd. 2010 Stamspolning i gathus. 2004 Renoverades fasad och stuprör. 2003 Målades fönster utvändigt. 2000 Elstambyte. 2000 Stamspolning i gårdshus. 1998 Renoverades trappuppgångar. 1998 Renoverades tak. 1990 Målning trapphus och lägenhetsdörrar. 1990 - 1995 byttes VA-stammarna i gathuset. För mer information se föreningens hemsida.

Ekonomi

Föreningens ekonomi är god med låg belåningsgrad på 3882 kr/kvm/boyta (något högre nu när stambytet slutbetalas). Föreningen planerar att sälja av vindarna i gathus och gårdshus samt en lokal (nuvarande hyresgäst är uppsagd) för att få in kapital och stärka sin ekonomi. Olika scenarion diskuteras där eventuell hiss också kommer byggs men inga beslut är tagna. Inga avgiftshöjningar finns planerade. Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift. Överlåtelseavgift om ca 1100 kronor tas ut av köparen.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Brandkontoret.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. Lätt att få tvättid. Föreningen har nyligen renoverat innergården som är möblerad med flera sittgrupper och vackra planteringar. Cykelförvaring finns på gården.

Förråd

Till lägenheten hör ett rymligt källarförråd om ca 8 kvm (säljarens uppgift).

Bredband och Kabel-TV:

Kabel TV från ComHem, grundutbud, ingår i avgiften. Utöver månadsavgiften tillkommer en obligatorisk avgift för bredband på 165kr/mån från Bredbandsbolaget.

Ägande

Föreningen tillåter delat ägande. Juridisk person godkänns ej som medlem i föreningen.

Kontroll

Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du centralt på Kungsholmen, mellan Polishusparken och Landstingshuset, nära Norrmälarstrand, och i ett kluster av trevliga restauranger och caféer; Restaurang Bergamott, Mäster Anders, Wijnjas ost- och vinkällare och Il Caffé för att nämna några. Här är det är också lätt att ta med sig picknickfilten till någon park, Kronobergsparken ligger närmast, och det är heller inte långt till Rålambshovsparken. På Hantverkargatan och i kringliggande kvarter finns många trevliga och unika butiker, och Fridhemsplan och Västermalmsgallerian bjuder på varuhus och galleriashopping. Rådhusets tunnelbana finns precis vid huset, och ett flertal busslinjer trafikerar längs Hantverkargatan.