Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Tomtebogatan 30
Victor Dorph & Anders Höög 1909
Vasastan - Birkastan
SJÄLFULL MYSIG TREA MED TRE KAKELUGNAR & BALKONG
TEXT: MURÉN FOTO: SPINNELL STYLING: RYDMANS HEM

Med bästa läge mitt i Birkastan ligger denna mycket trivsamma och fina jugendtrea. Här bor du med hela tre kakelugnar och balkong i lugnt och mysigt gårdsläge. Detta hem ger dig generösa sociala ytor med både ett stort kök och stort vardagsrum som ansluter till varandra och tillsammans är härliga och inbjudande umgängesrum. Därtill har du två sovrum som ligger mer separat och är båda två rofyllda rum. Här finns även lägenhetens balkong. Denna bostad har en flexibel planlösning och kan byggas om till en fyra för den som önskar ännu ett sovrum. Ritningar för detta finns framtagna, se planskisser.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

BUDGIVNING

Högsta bud: 6 875 000 kr
Bud
Budgivare
Tidpunkt
6 875 000 kr
3
19 Jun 16:57
6 850 000 kr
4
19 Jun 09:57
6 800 000 kr
3
19 Jun 09:54
6 775 000 kr
2
18 Jun 20:39
6 750 000 kr
1
18 Jun 17:22
* = Annullerat bud

KOMMANDE VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Mattias Lantto
Reg. fastighetsmäklare

BOSTADSFAKTA

Bostadstyp:
Bostadsrätt
arkitekt:
Victor Dorph & Anders Höög 1909
Våning:
2 av 4, hiss finns
Rum:
3 rum och kök
Area:
88 m²
Avgift:
3 510 kr inkl värme, VA
Pris:
6 750 000 kr Utgångspris

Allmänt

En vacker och inspirerande lägenhet med mycket charm. Originaldetaljer möter modern komfort på ett synnerligen finstämt sätt. Genomgående bevarade mjuka trägolv, vitoljade i alla rum utom i köket där det är rutmålat. Fönster av korspoststyp med djupa speglade nischer, spegeldörrar, stuckaturlister, takrosetter och, inte minst, tre kakelugnar (två fungerande, en pluggad) sätter ytterligare karaktär. Till lägenheten hör även ett källarförråd om cirka 6 kvm.

Kök

Köket är ett stort och härligt sällskapskök där du kan ha ett stort matbord och ledigt duka för tio till tolv personer. Köksinredningen är sobert snygg med ljust grå släta fronter som har knoppar i mässing. Detta matchas med en kran i samma metall. Som stänkskydd sitter vitt smårutigt kakel. Köket är utrustat med induktionshäll, varmluftsugn, inbyggd mikrovågsugn, fläkt, diskmaskin, kyl och frys. Samtliga vitvaror byttes 2016, samtidigt som köket uppdaterades med nya fronter från Marbodal och nya bänkskivor av carraramarmor. Ny blandare och ny belysning sattes också in. I köket finns en av lägenhetens tre kakelugnar. Den i köket är dock inte i bruk men är ett stilfullt inslag i rummet, precis som det i grå- och vitrutigt dekormålade golvet.

Vardagsrum

Vardagsrummet är generöst och härligt rum med trevligt hörnläge och fönster in mot gården där du kan blicka ut mot ett vackert kastanjeträd. Rummet är lättmöblerat med plats för en stor soffgrupp och en fullt fungerande kakelugn är här juvelen i kronan och höjer mysfaktorn. I vardagsrummet finns även en rymlig bevarad klädkammare.

Sovrum samt balkong

Bostaden har två sovrum, det ena används idag som föräldrasovrum och det andra som barnrum. Rummen ligger i fil med lugnt läge längst in i bostaden och med fönster mot gård. Det större sovrummet inrymmer dubbelsäng och har väggar målade i dovt blågrått. Barnrummet är ett mysigt rum med gott om plats för både säng och annat möblemang. Här finns ett bevarat pärlspontsbeklätt skåp som ger karaktär och goda förvaringsutrymmen. Från detta rum leder helglasade pardörrar till lägenhetens balkong. Den är ditt extrarum under sommarhalvåret med sitt fina innergårdsläge och plats för både möblering och växter. Utanför bägge sovrum ligger inre hallar som är möblerbara med till exempel garderober, byrå eller arbetsplats. Vid föräldrasovrummet finns ännu en kakelugn som även den är i bruk.

Badrum

Badrummet är rymligt, välutrustat och bjuder på trevliga vinklar. Väggarna är kaklade i vitt större kakel och på golvet ligger grå större klinkerplattor, försedda med golvvärme. Längst in i rummet finns en tak- och handdusch bakom vikbara glasväggar. Rummet har ett snyggt ovalt handfat med gjuten betongbänkskiva och kommod under samt spegel, alltsammans infällt i en fördjupning i väggen. I rummet finns även wc, handdukstork och en tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare. Lägenheten har även en separat gäst-wc med vita kaklade väggar, wc, handfat med kommod, väggskåp och spegel. Badrummen är mycket bra placerade - gäst-wc ligger vid entré, kök och vardagsrum och badrummet ligger i anslutning till sovrummen.

Hall

Hallen är rymlig, ljus och välkomnande. Här har du riktigt tjusig siktlinje in i bostaden med två av kakelugnarna i blickfånget. Att kunna mötas av en levande eld redan innanför dörren är en fantastisk trivselfaktor. Innanför dörren finns gott om plats för hatthylla, krokar och skor. Lägenheten är försedd med säkerhetsdörr.

Brf Kadetten 15

Antal lägenheter och lokaler

Bostadsrättsföreningen äger fastigheten Kadetten 15 och är en äkta bostadsrättsförening med 33 bostäder (samtliga upplåtna med bostadsrätt) samt 4 hyresrättslokaler.

År föreningen övertog fastigheterna

Föreningen förvärvade fastigheten år 1923 och är en av områdets äldre föreningar.

Tomträtt

Marken ägs av föreningen så någon tomträttsavgäld utgår ej.

Förvaltare

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Fastighetsägarna.

Renovering

2015 målades gatuhusets trapphus om. 2014 fönstermålning och fönsterrenovering för samtliga fönster i fastigheten samt gårdsuppgångarnas trapphus målades. Under 2012 Byttes taken på husen samt installation av rörelsesensorer för belysning i trapphusen. 2011 byttes värmecentralen. 2008 så genomfördes en OVK (obligatorisk ventilationskontroll). 1985-1986 byggdes hela fastigheten om och stambyte genomfördes (stammar håller normalt 50-60 år).

Ekonomi

Föreningen har mycket god ekonomi. Inga planer på avgiftsförändringar. Skuldsättning på cirka 4 300 kr per kvm. Snittföreningen inom tullarna ligger på cirka 6 000 kr per kvm.

Tvättstuga:

En tvättstuga (belägen i markplan i gathuset). Två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp, en mangel.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Brandkontoret.

Trappstädning

Städning av trapphus och tvättstuga sköts av extern aktör och således ingenting de boende behöver sköta.

Städdagar

Föreningen genomför två gemensamma städdagar per år, en på våren och en på hösten, där de boende hjälps åt att snygga till huset och tomten. Dessa brukar avslutas med förtäring under trevliga former.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem men delat ägande medges.

Kontroll:

Uppgifterna är kontrollerade med föreningens kontaktperson. Uppgifter som är av särskild vikt bör kontrolleras med styrelsen.

OMRÅDET

Birkastan växte fram i sin nuvarande form efter sekelskiftet 1900 och är en stilig stadsdel med många fina fastigheter. Här är det liv och rörelse, men på ett lugnt och trivsamt sätt. Rörstrandsområdet bebyggdes under ett fåtal år, och 1930, fyra år efter porslinsfabrikens stängning, stod området klart. På Rörstrandsgatan finns många trevliga småbutiker, restauranger och caféer, och under

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - HÖSTEN 2018

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här