Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Valborgsmässovägen 22
Ahlberg, Backström & Reinius 1938
Midsommarkransen
51 FINA FUNKISKVADRAT MED HÖGT LJUST LÄGE
TEXT: MURÉN FOTO: SPINNELL STYLING: RYDMANS HEM

Högst upp i huset med fri vid utsikt ligger denna fina funkistvåa. Det är en ljus och trivsam lägenhet med generösa sociala utrymmen i kök och vardagsrum och med ett mysigt sovrum intill dessa. Här finns dessutom en rymlig hall, goda förvaringsutrymmen och ett välutrustat badrum med egen tvättmaskin. Du bor med ett härligt ljusinsläpp och fria vyer i två väderstreck vilket ger en frihetskänsla samtidigt som hemmet är en lugn egen kokong att verkligen koppla av i. Utanför knuten väntar ett kreativt område med flera trevliga caféer och matställen. Föreningen är trevlig, stor och stabil och omgivningarna är grönskande och kuperade.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Lantto
Reg. fastighetsmäklare

Assisterande mäklare

Pontus Hederstedt
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Valborgsmässovägen 22
Område:
Midsommarkransen
arkitekt:
Ahlberg, Backström & Reinius 1938
Våning:
3 av 3
Rum:
2 rum och kök
Area:
51 m²
Avgift:
2 981 kr inkl värme, VA, kabel-TV och Bredband

Allmänt

En mycket fin och ljus funkislägenhet byggt i ett smalhus med djupet åtta meter. En stor fördel med smalhusen är just att det smala husdjupet, vilket gör att ljuset når ända in i bostaden. Takhöjden på 270 cm bidrar också till ljus och rymd. Detta är ett yteffektivt boende helt enligt byggtidens anda. Tidigare har köket varit uppdelat i ett arbetskök och en matplatsdel, för den som vill går det att återuppbygga denna planlösning och göra om bostaden till en minitrea. Matplats kan placeras i det rymliga vardagsrummet och matrummet kan bli ännu ett sovrum för den som så önskar. Till lägenheten hör även ett stort förråd (cirka 7 kvm) i entréplan som har fönster och separat matkällardel med hyllor.

Kök

Köksinredningen har vita fronter och bänkskivor av massiv ek. Köket är byggt i U-form och utrustat med glaskeramikhäll, fläkt, ugn, mikrovågsugn, diskmaskin, kyl och frys. Djup diskho i vitt porslin som är trevligt placerad framför det ena av rummets fönster - här har du både trevlig utsikt och fint ljus när du diskar. Väggarna i matlagningsdelen är helkaklade i vitt klassiskt 15x15-kakel med mörk fog. Här finns även några öppna hyllplan, redskapslist, knivlist och glashållare. Övriga väggar är vitmålade, så även rummets trägolv. Vid kökets andra fönster finns matplatsen där du har plats för ett större matbord. Köksfönstren har fina bevarade marmorfönsterbrädor. Mellan köket och vardagsrummet finns en större dörröppning som ger en luftig känsla samtidigt som det finns vägg som skärmar av så du slipper se disk och stök från soffan.

Vardagsrum

Vardagsrummet är ett ljust, rymligt och lättmöblerat rum. Här finns plats för såväl soffgrupp som bord och förvaringsmöbler. Rummet har ett stort tvåluftsfönster som har härlig fri utsikt över omgivningarna och det släpper in mycket ljus i bostaden. Längs rummets inre vägg finns fina platsbyggda bokhyllor som ger gott om förvaring för böcker och annat. Väggar och snickerier är vitmålade precis som parketten på golvet.

Sovrum

Sovrummet är ett mysigt och rogivande rum med matt mörkgröna väggar och med en fond för sängen i blekrosa. Här ryms både dubbelsäng och annat möblemang. I sovrummet finns också en garderobsvägg som sväljer mycket förvaring. Trägolvet är precis som i de andra rummen vitmålade.

Badrum

Badrummet är ett ljust och fint rum med fönster. Väggarna är kaklade med vita lite större plattor och på golvet ligger svart- och vitrutig klinker lagd på diagonalen. I rummet finns ett mindre badkar, wc, handfat med kommod, spegelväggskåp, handdukstork och tvättmaskin. Badrummet renoverades 2012 och tvättmaskinen är från 2016. Badrumsdörren är extra fin med ett glasat frostat fönster i översta spegeln.

Hall

Hallen är ett rymligt rum som har en stor klädkammare med fina originaldörrar och beslag och med belysning. Innanför dörren finns en platsbyggd hatthylla med klassiska krokar. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett tåligt mörkgrått klinkergolv.

Brf Tellusborgshus

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger och förvaltar 22 stycken bostadshus med 349 stycken lägenheter (samtliga bortsett en med bostadsrätt). Till detta finns 13 bostadsrättslokaler samt 17 hyresrättslokaler. Föreningen förfogar även över 63 garageplatser för uthyrning. Hyra garageplats 800 kr/månad. Hyra fastighetsgarage 900 kr/månad. Det finns även fyra st parkeringsplatser à 650 kr/månad.

År föreningen övertog fastigheterna

Föreningen innehar med tomträtt fastigheterna sedan år 1939.

Ekonomi

Föreningen har sedan husen uppfördes ägt och förvaltat husen, detta tillsammans med en skuldsättning på under 500 kr per kvm boyta (snittet inom tull 6 000 kr per kvm boyta, söder närförort drygt 7 000kr per kvm boyta). Finns inga beslut om avgiftsförändringar.

Mark

Tomträtt, bundet till och med 2020.

Förvaltare

Den ekonomiska samt tekniska förvaltningen sköts av fastighetsägarna.

Renovering

Byte avloppsrör i mark & källargolv 2017. Installation av kodlås 2016. Omläggning av tak 2016. Byggnation gästlägenhet 2015. Nya tvättmaskiner (Valborgsmässovägen) 2013. Ventilationskontroll OVK 2013. Elektroniska bokningstavlor tvättstugor 2008. Totalrenovering tvättstuga (Trettondagsvägen) 2007. Radonmätning (under gränsvärdena) 2006. Löpande underhåll fönster 2001-2004. Löpande renovering fasadbeläggning from 1994. Löpande renovering takbeläggning from 1994. Löpande fasadrenovering, 1991 och framåt). Byte elstammar under 80-talet. Stamrenovering 1977.

Kommande renoveringar

Inga större renoveringar planerade. Dock kommer ett stambyte behöva göras längre fram.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring

Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar.

Städdagar

Föreningen har en gemensam höst och vårstädning under trevliga former.

Tvättstuga

I föreningen finns två stora tvättstugor (digitalt bokningssystem via hemsidan). Tvättstuga ett; Trettondagsvägen - fyra stycken tvättmaskinsgrupper med totalt åtta tvättmaskiner samt en grovtvättmaskin. Här finns även centrifug, fyra torktumlare, tre torkskåp, tre torkrum samt en mangel. Den andra tvättstugan ligger tre minuter bort bredvid Valborgsmässovägen 4. Denna är utrustad med tre st tvättmaskinsgrupper med totalt 6 st tvättmaskiner, tre torktumlare, tre torkskåp, två torkrum, tre centrifuger och en mangel.

Gemensamma utrymmen

Vädringsbalkong finns i varje trapphus. Föreningen disponerar över härligt prunkande gårdar med både sittgrupper och grillar. Föreningen har en nybyggd gästlägenhet med fyra sängplatser på Valborgsmässovägen som kan hyras av medlemmarna (400 kr per natt). Föreningen har även en hobbylokal (Valborgsmässovägen 11), festlokal (Trettondagsvägen 6-8). Föreningen har även grovsoprum på Trettondagsvägen 12. För medlemmarna finns flertalet cykel/ barnvagnsrum.

Bredband och Kabel-TV

Kabel-TV comhem ingår i avgiften, bredband genom StockholmsStadsnät, ingår i avgiften.

Juridisk person

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida 2018-04-09. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Missa inte vår härliga film ovan om kransen!

Här bor du perfekt mittemellan Midsommarkransen och Telefonplan. I Midsommarkransen finns den mysiga småstadskänslan med många unika butiker, caféer och restauranger, och dessutom den anrika biografen Tellus från 1920-talet. Vid Telefonplan där bland annat Konstfack ligger, är miljön mer urban. Här ligger bland annat restaurangerna Landet och Koloni. I grannhuset på Valborgsmässovägen ligger fiket AB Café och i kvarteret intill ligger Söderbergs bageri så gott fika och färskt frukostbröd är aldrig långt borta här. För att vara utanför tullarna är området ovanligt rikt på matställen och har ett härligt folkliv. Vill du åka kollektivt någon annanstans har du Telefonplans tunnelbana på tre-fyra minuters promenadavstånd från hemmet. Efter sex minuter når du Hornstull och femton t-centralen.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här