Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Gyllenborgsgatan 22
Sven Wallander - 1926
Kungsholmen - Thorildsplan
VÄLPLANERAD HÖRNLÄGENHET MED NYRENOVERAT KÖK
TEXT: NYSTEDT FOTO: BOUKARI STYLING: LINDHOLM

Vid Thorildsplan ett stenkast från Kungsholmens gröna promenadstråk, hittar du den här ljusa tvårummaren med öppen planlösning, välbevarade originaldetaljer från 1926 samt nylagt massivt plankgolv av furu. Köket renoverades under 2017 och uppmärksammades nyligen i ett fyrsidigt bildreportage i inredningsmagasinet Plaza Interiör. Specialbeställda och dekorativa pelare i svart plåt för gasledning pryder köket som också har ångugn och gasspis, samt inbyggda vitvaror. Fönster i två väderstreck gör matplatsen funktionell, modern och inbjudande. Sovrummet har rymliga garderober längs en hel vägg och hallen en praktisk klädkammare.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Lantto
Reg. fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Pontus Hederstedt
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Gyllenborgsgatan 22
Område:
Kungsholmen - Thorildsplan
arkitekt:
Sven Wallander - 1926
Våning:
1 av 4
Rum:
2 rum och kök
Area:
64 m²
Avgift:
3 616 kr inkl värme, vatten samt kabel-tv

Allmänt

En fin och ljus lägenhet belägen på bottenvåningen med öppen planlösning och tidstypiska detaljer såsom spröjs och handtag i fönstren, dörrar, dörrkarmar, socklar och radiatorer i samtliga rum. Tre stora fönster i vardagsrummet i två väderstreck och ett fullt renoverat kök som nyligen uppmärksammats med ett bildreportage i inredningsmagasinet Plaza Interiör (nr 4 2018). Under renoveringen byttes alla golv, med undantag för plankgolvet i sovrummet som fortfarande är original. Till lägenheten hör också ett vindsförråd om ca 10 kvm samt två källarförråd.

Kök

Köket som renoverades under 2017 har nylagt furugolv i äldre stil, ljusgrå väggar, bänkskivor i kompositsten av märket Ceasarstone och måttbeställda matchande lådfronter och skåp i mörkgrå ton från Picky Living, med handtag i naturläder. De svarta specialbeställda plåtpelarna för gasledning och avlopp ger en industriell känsla. Kyl, frys och diskmaskin är alla nyinköpta från Ikea liksom ångugn och gasspis som tillsammans med de stora arbetsytorna gör köket till en dröm för den matlagningsintresserade. Den öppna planlösningen ger gott om utrymme för matplats och samvaro.

Allrum

Det lättmöblerade vardagsrummet har ljusgrå väggar och samma massiva plankgolv som köket. Tre vackert spröjsade fönster med sex rutor och handtag i original ger rummet ljus, rymd och charm.

Sovrum

Sovrummet går i blått och bjuder på god och rymlig förvaring med vita garderober längs ena väggen. Golvet som stammar från 1926 är slipat, lutat och hårdvaxat. i samma ton som övriga golv i lägenheten. Även här fönster med originaldetaljer och sirligt utformad takrosett.

Badrum

Badrummet är klätt i vitt kakel, har gråmelerat klinkergolv och är utrustat med dusch samt ljudsystem inbyggt i taket. Gott om förvaring med ett vitt skåp ovanför toaletten samt ett dekorativt vägghängt skåp under handfatet.

Hall

Rymlig hall med samma ljusa furugolv som kök och vardagsrum. Grå väggar med flera klädhängare för ytterkläder och en klädkammare för ytterligare förvaring. Det finns också en säkerhetsdörr, installerad 2017, med tillhörande 10 års inbrottsgaranti.

Brf Kalkonen

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheter i kvarteret Kalkonen, Påfågeln och Silverfasanen. Föreningen upplåter 550 lägenheter varav samtliga är bostadsrätter samt 41 hyresrättslokaler.

Mark

Eftersom föreningen äger marken påverkas man inte av eventuella tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska och den tekniska förvaltningen sköts av HSB.

Renovering

Vindsbelysningen har bytts till LED. 2016 tvättstugans maskiner har löpande bytts ut. 2016 gästlägenheterna renoverades 2015 balkonger, fasad och takunderhåll 2014 genomfördes en OVK 2013 genomfördes balkongrenovering för att säkerställa skicket på samtliga av föreningens balkonger. 2012 har trapphus renoverats. 2010 gjordes rostskyddsmålning på halva kv. Påfågeln, mot Creutzgatan/Kristinebergsvägen. Renovering av tvättstugan på Geijersvägen 10. Föreningens trädgårdar rustades upp. 2009-2010 renoverades föreningens fönster och energiglas sattes in i majoriteten av fönstren. Rensning av stockholmsventilation genomförd och nya frånluftsdon installerades. 2009 uppgraderades taksäkerheten i kvarteren Påfågeln och silverfasanen för att motsvara nya skärpta krav. 2008 bytte föreningen fjärrvärmecentral. Föreningen gjorde även injustering av hela värmesystemet. 2007 Samtliga avloppsstammar har spolats. 1997 Kodlås installerades i föreningens samtliga portar. 1995-1996 renoverades föreningens sju tvättstugor. 1990-1993 byttes fastigheternas vertikala stammar i badrum, samtliga bad- och duschrum renoverades och elkablar byttes ut. 1974-1975 genomfördes byte av stammar för vatten och avlopp i kök.

Kommande renoveringar

Styrelsen kommer de närmsta åren undersöka fasaderna på kalkonen 3 och 4 för att skaffa sig en bild av underhållsbehovet.

Ekonomi

De långfristiga skulderna är ca 38,9 mkr, vilket ger cirka 1 530 kr per kvm boyta (snitt är ca 6 000 kr/kvm). Avgift/kvm ca 650 kr (enligt ÅR- 17/18).

Andrahandsuthyrning

Varje medlem får under en tid av 12 månader upplåta sin bostadsrätt i andra hand oavsett skäl. Därutöver ges tillstånd vid studier eller arbete på annan ort, eller andra beaktansvärda skäl.

Städdagar

Föreningen anordnar en städdag på hösten respektive våren.

Tvättstuga

I föreningen finns totalt sju tvättstugor. Utanför tvättstugorna finns bokningsterminaler. Bokning sker via nätet www.kalkonen.se.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns ett hobbyrum och en gemensam festlokal som kan bokas avgiftsfritt. Föreningen har också två gästlägenheter som kan bokas av föreningens medlemmar mot kostnad.

Vad ingår i månadsavgiften

I avgiften ingår värme, vatten och analogt samt digitalt basutbud på kabel-tv från Com Hem.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Köpare betalar överlåtelseavgift.

Juridisk person

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Parkering:

Boendeparkering råder på gatan.

Bredband och TV

Föreningen är ansluten till TV via Com Hem och till bredband via Com Hem samt Bredbandsbolaget (fiber).

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida samt årsredovisning: 2018-04-05. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor man med närhet till svalkande bad vid Fredhällsklipporna, Hornsbergs strand med sitt dignande utbud av restauranger och caféer. Om vintern spänner man gärna på sig skidorna vid Kristinebergs IP med längdskidspår. För daglivaruhandeln finns Lindhagen med ICA Maxi, Systembolag, apotek m.m. Nära tunnelbanestationen Thorildsplan.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här