Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Hagagatan 16
Dorph & Höög 1906
Vasastan
SOCIAL STILFULL TREA MED KAKELUGN OCH BALKONG
TEXT: MURÉN FOTO: JOHANSSON STYLING: LINDHOLM

Tre meters takhöjd, genomgående planlösning, trivsamma vinklar och stora fönster mot både gata och gård har denna generösa och inbjudande trea som dessutom stoltserar med både en fungerande vacker kakelugn och en balkong. Här har du ett snyggt kök med en stor matsal i anslutning, ett luftigt och elegant vardagsrum och ett rymligt sovrum. Dessutom har du ett synnerligen tjusigt och ett helt nyrenoverat badrum. De stora ytorna ger möjligheter att skapa ytterligare rum. Här bor du med högt läge på central och trevlig Vasastansadress, på en lugn gata nära både Odenplan och många parker.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Pontus Hederstedt
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Hagagatan 16
Område:
Vasastan
arkitekt:
Dorph & Höög 1906
Våning:
4 av 5, hiss finns
Rum:
3 rum och kök
Area:
84 m²
Avgift:
3 876 kr I avgiften ingår värme, vatten, bredband samt kabel-TV.

Kök och matsal

Köket är stilrent och snyggt med ett Marbodalkök med Stockholmsvita släta luckor och överskåp som går ända upp till tak. Bänkskivan är av vit marmor med dubbel diskho i rostfritt. Väggen vid matlagningsdelen är kaklad i vitt liggande fasat kakel. Köket är utrustat med induktionshäll, ugn, fläkt, kyl och frys i rostfritt samt med diskmaskin och tvättmaskin som båda är integrerade i skåpinredningen. I anslutning till köket finns också ett bevarat serveringsskåp från husets byggår och en städskrubb med överskåp, även det i original. Köket har öppnats upp mot det intilliggande rummet som utgör matsal. Det är ett hela 25 kvm stort rum som inbjuder till middag och fest. Rummet har ledigt plats för 20 sittande gäster. Väggarna målade i en ljus pistagegrön nyans. I rummet finns även utgången till lägenhetens balkong, som gör att ytan känns än större och luftigare.

Balkong:

Balkongen är rymlig, cirka fem kvm, och har gott om plats för både utemöbler och odlingar. Balkongen har ett svart smidesräcke och golv med trätrall. Hit tar du gärna med dig frukosten – läget i öster ger dig morgonsol. Känslan är mysig och trivsam med utsikt över många mysiga välskötta balkonger som delar på samma innergårdskärna.

Vardagsrum

Vardagsrummet är ett stort och flott sällskapsrum om 21 kvm, med två fina fönster ut mot gatan. Här finns också ett stilfullt smycke i form av en vacker kakelugn som går i ton med rummets väggar. Kakelugnen är fullt fungerande och en härlig mysfaktor i bostaden. Bredvid finns en fin nisch där det tidigare suttit en dörr – till exempel en charmig plats att förvara ved på. Väggarna i vardagsrummet är även de målade i en ljus pistagegrön nyans och på golvet ligger ett originalträgolv som vitbetsats.

Sovrum

Sovrummet är ett lugnt och mysigt rum som nås genom dubbeldörrar både från hall och vardagsrum. Här finns gott om plats för både dubbelsäng och förvaringsmöbler. Rummet har också pampiga stuckaturer och en vacker takrosett. Väggarna är målade i gröngrått och furutiljorna på golvet är vitbetsade som i intilliggande rum.

Badrum och wc

I lägenheten finns ett badrum och en wc. Badrummet för tankarna till Paris – det är härligt helt nyrenoverat rum med ett stort fönster och ett vackert, antikt och djupt gjutjärnsbadkar, nyligen restaurerat och reemaljerat. Väggarna, varav en är charmigt rundad, är kaklade i vitt blankt 10x10-kakel, och på golvet ligger ett ljusgrönt hexagonkakel försett med golvvärme. Här finns även ett handfat med kommod, en vit byrå med gröna mässingsbeslag och måttanpassad bänkskiva av vitbetsad ek. Blandarna är tidsenligt anpassade. I rummet finns även en handdukstork. Wc ligger i anslutning till hallen och har vitmålade väggar och svart- och vitrutigt golv. Här finns ett handfat med kommod, wc och en väggspegel.

Hall

Hallen är ett rymligt nav i bostaden. Här finns en förtjusande originalhatthylla med hatthållare och klädstång och en rymlig bevarad garderob med överskåp. Väggarna är målade i samma gröngrå nyans som i sovrummet upp till cirka två meters höjd där en vägglist bryter till vitmålat. Även i hallen ligger vitbetsade furutiljor.

Gnistan Bf Upa

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Nejlikan 8. Föreningen upplåter 24 lägenheter varav samtliga är bostadsrätter samt 3 hyresrättslokaler.

Mark

Eftersom föreningen äger marken påverkas man inte av eventuella tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Azets Insigt AB och den tekniska förvaltningen sköts av Rentec Fastighetsservice AB.

Renovering

1983 Installation av hissar, fasadrenovering. 2000 Fjärrvärmecentralen. 2002 Balkonger. 2003 Byte avloppsrör källaren och spolning av samtliga Stammar. 2004 Renovering av trapphus. 2007 Hobbyrum källaren. 2010 Takrenovering. 2011 Fönsterrenovering. 2014 Stambyte. 2015 Renovering av innergård. 2016 Uppgradering av routers i alla lägenheter (internetanslutning), förbättring av ventilation i källarlokal, ny torktumlare, nya radiatorpump i undercentralen samt reparation av tvättmaskin, torkskåp, och ytterdörrarnas lås.

Kommande renoveringar

För närvarande finns inga större renoveringar planerade.

Ekonomi

De långfristiga skulderna är ca 9,6 mkr, vilket ger cirka 6 486 kr per kvm boyta (snitt är ca 6 000 kr/kvm). I kassan finns ca 1,4 mkr och intäkter uppgår till ca 300 tkr/år. Avgift/kvm ca 539 kr (enligt ÅR- 16).

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd och rättiga skäl från styrelsen.

Städdagar

Föreningen anordnar en städdag på hösten respektive våren.

Tvättstuga

Tvättstugan är belägen i källaren och är utrustad med två tvättmaskiner, torkskåp och torktumlare.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns det cykelrum, bastu samt hobbyrum.

Vad ingår i månadsavgiften

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Köpare betalar överlåtelseavgift.

Juridisk person

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Parkering:

Boendeparkering råder på gatan.

Bredband och TV

Bredband ingår i avgiften och levereras av Ownit. Kabel-TV är installerat och levereras av Canal Digital och Bredbandsbolaget.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson: 2018-04-05. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET


Här bor du praktiskt taget mitt i Vasastan, lugnt och avskilt men med Odenplan bara två kvarter bort. Härifrån har du de bästa pendlingsmöjligheterna med tunnelbana, många bussar och nya Citybanan. Du behöver heller inte sakna något gällande restauranger och caféer. Till exempel ligger trevliga Haga Deli i grannhuset och populära Greasy Spoon i samma kvarter. Runt hörnet vid Odengatan har kafferosteriet Johan & Nyström nyligen öppnat. I kvarteren finns flera väl ansedda skolor och omtyckta förskolor. Du bor även nära Stockholms stadsbibliotek. Vanadislunden, Observatorielunden och Vasaparken är gröna lungor i närheten och de ligger alla på kort promenadavstånd. Du har heller inte långt till Bellevue och Hagaparken. På Hagagatan finns dessutom en häftig ny muralmålning med grönt djungelmotiv som är ett roligt tillskott i området. Du kan beskåda den från både sovrummet och vardagsrummet i lägenheten.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här