Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Erik Dahlbergsgatan 36
Wallby 1935
Gärdet
En grönskande funkispärla att älska
TEXT: ENGSTRÖM FOTOGRAF: JOHANSSON STYLIST: RYDMAN

En väldisponerad funkispärla med balkong och bästa läge på Nedre Gärdet, perfekt för dig som söker öppna ytor och lummig grönska utan insyn. Från det inbjudande sovrummet får du direkt tillgång till balkongen, där västerläget ger sol från lunch till middag. Här är ett varsamt renoverat boende med väl bevarade originaldetaljer. Planlösningen ger ett luftigt intryck och redan från hallen får du en fin överblick över det luftiga vardagsrummet med två stora fönster - är det kärlek vid första ögonkastet?

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Henriette Gerson
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Erik Dahlbergsgatan 36
Område:
Gärdet
arkitekt:
Wallby 1935
Våning:
2 av 5, hiss finns
Rum:
2 rum och kök
Area:
36 m²
Avgift:
1 910 kr

Allmänt om fastigheten

El:
4 000 kr/år
Försäkring:
2 400 kr/år
Total driftskostnad:
6 400 kr/år
Beräknat antal pers:
1

Allmänt

Med nyrenoverad fiskbensparkett och välvårdade originaldetaljer från 1935 ger lägenheten ett öppet och generöst intryck, mycket tack vare de stora fönstren på rad. Träden i allén utanför fönstren förstärker lägenhetens grönskande intryck och överblicken genom boendets alla rum ger en hemtrevlig känsla. Till lägenheten hör en klädkammare och huset erbjuder närhet till stora gröna parkytor runt hörnet. Föreningen har också en gemensam takterass med utemöbler och grill.

Hall

När du kommer in i hallen får du överblick över lägenheten. Den öppna entrén är välkomnande inte bara tack vare sin välordnade inredning med inbyggd garderob för förvaring och fint ordnade avhängning. Redan här möts du också av lägenhetens karaktäristiska fiskbensparkett i original, och den höga takhöjden som förstärker känslan av rymd. Hallen rymmer även fina detaljer som elementskydd och utbytta kontakter från varsam renovering 2015, som går fint i linje med resten av lägenhetens originaldetaljer från byggåret 1935.

Kök

Hallen leder vidare in i lägenhetens kök. Här finns den från tiden karaktäristiska skjutdörren i glas med tillhörande glasparti som för blicken vidare mot sovrummet och ut mot balkongen. Köksutrymmet har därmed fint ljusinsläpp, och är också praktiskt nyttjat med bra arbetsytor, där serveringsskåpet med bänkskivan Virrvarr och städskåpet är bevarat i original. Köket går i vitt, såväl väggar, kakel som köksluckor, med diskbänk i rostfritt samt rymliga köksskåp som går hela vägen upp till tak. Här ligger en nyinlagd fiskbensparkett som fint matchar lägenhetens övriga parkett i original.

Sovrum

Sovrummet har genom skjutdörren i original enkel närhet till köket men också tillgång till både vardagsrum och till balkong. Här är ett av lägenhetens mest inbjudande rum, mycket tack vare den eleganta tapeten Willow Bough Minor av William Morris, som med sin gröna färgställning skapar en förlängning av grönskan i träden utanför. Balkongen och lägenhetens fönster ligger i väster, vilket ger solläge från lunch fram till middag. Snickerierna är målade 2016 och fönsterbrädan här liksom i övrigt i lägenheten är i kolmårdsmarmor. Sovrummet fick en nyinlagd fiskbensparkett samtidigt med köket.

Vardagsrum

Vardagsrummet är mycket rymligt och härligt generöst med vackert ljusinsläpp både tack vare de två stora fönstren i västläge, och det öppna fria läget mot allén som gör att lägenheten är fri från insyn. Här i lägenhetens största rum finns plats för både matbord och soffgrupp. Här finns också klädkammaren. Vardagsrummets väggar är vitmålade 2015, då också fiskbensparketten i original slipades och behandlades.

Badrum

Badrummet har väggar helkaklade i vitt med dekorativ bård i gråblå mönstring, liksom golv av ljusblå klinker. Här finns dusch, handduksvärmare, ett väggskåp med spegel och tvättmaskin installerad 2017.

Brf Erik Dahlbergsgatan 36

Föreningen

Brf Erik Dahlbergsgatan 36 (org. nr 769615-5113) är en välskött lågt belånad äkta förening med adress Erik Dahlbergsgatan 36 och Sandelsgatan 33. Föreningen förvärvade hörnfastigheten Nybyggsgrind 4 år 2008 och omfattar 48 lägenheter, varav en med hyresrätt, samt fem lokaler. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Det finns inga planerade avgiftsförändringar. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Förvaltning

Den ekonomiska och tekniska förvaltningen sköts av HSB. Bredband och Kabel-TV Bredband och kabel-tv via Comhem. Under 2018 har fiber dragits in i samtliga lägenheter. Juridisk person och delat ägande Föreningen accepterar inte juridisk person, men delat ägande godkänns

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 138 kr av köparen.

Gemensamma utrymmen

Takterrass med vidsträckt utsikt, utrustad med utemöbler och grill. I källaren finns tvättstuga utrustad med tre tvättmaskiner, två torktumlare, torkskåp och mangel. I källaren finns även barnvagnsrum, cykelrum med infart från gatan samt källsortering. Förråd Lägenheten disponerar ett vindsförråd. Renoveringar i urval 2018 Fiber indraget i samtliga lägenheter, 2015 Yttertaket målades, köksfläktar utbytta till volymkåpor, stamspolning, 2014 Rensning ventilationskanaler, byten av ventilationsdon, 2013 Nya takfläktar, 2012 Byte av portkod, besiktning av eldstäder, 2009 Spolning av stam, målning av fönster, renovering av trapphus och hiss, 2000 Stambyte, elstigare, putsning fasad, omläggning yttertak

OMRÅDET

Med vackra Tessinparken ett kvarter ifrån och Gärdets hela grönområde runt knuten bor du med grönska och lugn i detta vackra funkishus. Nedre Gärdet bjuder på fantastiska byggnader i riktigt stram funkisstil, samtidigt med direkt närhet till city med Karlaplan och Östermalmstorg endast en kort promenad bort. Utmärkta kommunikationer med flera innerstadsbussar och t-bana Karlaplan eller Stadion.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här