Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Kammakargatan 46
Hack Kampmann 1956
Vasastan - Norrmalm
YTSMART CITYETTA HÖGT UPP MED FRANSK BALKONG
TEXT: MURÉN FOTOGRAFI: JOHANSSON STYLING: RYDMAN

Med superbt cityläge ligger denna ljusa välplanerade etta. Här bor du med högt läge i huset och på välplanerade kvadratmetrar. I bostaden finns ett bra kompaktkök, gott om utrymme för alla funktioner du behöver och dessutom ett stort badrum. Allrummet har ett snyggt generöst fönsterparti som upptar större delen av ytterväggen och en stor fransk balkong med dubbla dörrar. Högst upp i huset finns en gemensam takterrass att nyttja som medlem. Huset, som ritades av den modernistiske arkitekten Hack Kampmann, är ett fint exempel på sen 1950-talsarkitektur. Här har revolutionerande radiohistoria utspelats och här bor du med promenadavstånd till hela stan.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Katarina Ljung
Grundare & Reg. fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Pontus Hederstedt
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Kammakargatan 46, 3 tr
Område:
Vasastan - Norrmalm
arkitekt:
Hack Kampmann 1956
Våning:
3 av 5, hiss finns
Rum:
1 rum och kök
Area:
26 m²
Avgift:
1 066 kr inkl värme, vatten & kabel tv

Bostaden

Lägenheten är en 26 kvadratmeter ljus och yteffektiv cityetta. Köket är ett smart kompaktkök med vita fronter. Bänkskivan är av grå laminat vilket matchas med grå liggande mindre kakelplattor. Bänkskivan är förlängd till en bardisk som blir en matplats för två. Köket är utrustat med två spisplattor, fläkt, ugn i bekväm arbetshöjd, mikrovågsugn och kyl/frys. Allrummet är ett rymligt rum som ger gott om plats för såväl soffa som matbord och säng. Rummet har ett stort fönsterparti med ett fönster med låg bröstning, dubbla glasdörrar och franskbalkong ut mot Kammakargatan, vilket gör rummet ljust och luftigt. Badrummet är ett stort rum som har solgula kaklade väggar och vitt klinkergolv. I rummet finns dusch, wc, handfat och ett spegelväggskåp. Ytan är rymlig för den som skulle önska till exempel badkar eller egen tvättmaskin. Föreningen bekostar stambyte för den som vill renovera badrummet. Innanför ytterdörren finns plats för hatthylla och skor och här finns platsbyggda hyllor. Bostaden är försedd med säkerhetsdörr.

Brf Vingråen nr 6

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Vingråen 45. Föreningen upplåter 16 lägenheter varav alla är bostadsrätter. Huset ritades av arkitekten Hack Kampmann och uppfördes 1962.

Mark

Eftersom föreningen äger marken påverkas man inte av eventuella tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Storholmen.

Renovering

2017 renovering av hissen, taket samt takterrassen. 2015 renoverades trapphuset. 2014 installerades säkerhetsdörrar. 2011 renoverat golven i garaget. 2005 fönster- och balkongrenovering. 2004 renoverades tvättstugan. Vid renovering av badrum så bekostar föreningen stambyte till lägenheten.

Kommande renoveringar

Byte av fjärrvärmecentral inom några år.

Ekonomi

Föreningen har långfristiga skulder om ca 8 milj. Aktuell ränt 0,73% rörligt lån. Avgiftsförändringar: inget beslutat eller planerat.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd och rättiga skäl från styrelsen.

Tvättstuga

Tvättstugan är belägen i källaren och är utrustad med två tvättmaskiner en torktumlare, torkrum samt en mangel.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns det underbar och möblerad takterrass, cykel- samt barnvagnsförråd.

Vad ingår i månadsavgiften

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Köpare betalar överlåtelseavgift.

Juridisk person

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Parkering:

I föreningen finns det 20 garageplatser för ca 1400 kr/mån - 2200 kr/mån beroende på storlek. Boende har företräde. Kötid ca 6 månader.

Bredband och TV

Bredband och kabel-TV är installerat och levereras av Com Hem.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson: 2018-03-15. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Kammakargatan är en gata som går i öst-västlig riktning genom Norrmalm. Här bor du runt hörnet av Drottninggatans norra del och promenerar till Hötorget på ett par minuter. Läget är utmärkt för både pendlare och studenter med kort promenadavstånd till centralstationen och flygplatstrafiken och med Studentpalatset och flera skolor nära.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här