Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Bjurholmsplan 17
Josef Östlihn 1930
Södermalm - Sofo
TREVLIG LJUS GENOMGÅENDE LÄGENHET MED LÅG AVGIFT
TEXT: MURÉN FOTO: JOHANSSON STYLING: RYDMAN

AV SÄLJAREN ACCEPTERAT PRIS: 4 500 000 kr. Högt upp i ett tjusigt tjugotalshus och med fin utsikt åt alla håll ligger denna ljusa och genomgående lägenhet. Det är en bostad med 63 väldisponerade kvadratmetrar med många funktioner och som upplevs större än den är. Här finns kök, matrum, vardagsrum, två olika sovrum och ett välutrustat badrum. Lägenheten har trivsamma och mysiga vinklar på välutnyttjade ytor. Här bor du lugnt och centralt och dessutom i en trevlig förening med bra ekonomi och låga avgifter.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Pontus Hederstedt
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Bjurholmsplan 17
Område:
Södermalm - Sofo
arkitekt:
Josef Östlihn 1930
Våning:
4 av 5, hiss finns
Rum:
2,5 rum och kök
Area:
63 m²
Avgift:
2 528 kr I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.

Allmänt

En mycket trivsam lägenhet med optimal och genomgående planlösning. Stora nyligen renoverade originalfönster i två väderstreck, fri och mycket trevlig utsikt med gårds- och parkmiljö på båda sidor. Lägenheten har flera bevarade takrosetter, djupa nischer och speglade dörrar. I större delen av bostaden ligger bevarad fiskbensparkett som nyligen slipats och vitlaserats i vardagsrum, barnrum, matrum och hall. Till bostaden hör också ett vindsförråd om cirka 7 kvm under snedtak.

Kök och matrum

Köket ligger med utsikt mot innergården och är ett parallellkök med vita luckor och lådor och mörkbruna bänkskivor i laminat. Som stänkskydd sitter ljusgrått kakel. Köket är utrustat med spis med glaskeramikhäll och ugn, fläkt, diskmaskin, kyl och frys. Matplatsen ligger centralt i lägenheten i anslutning till köket. Här får du plats med ett större matbord.

Vardagsrum

Vardagsrummet är ett ljust rum som ligger med utsikt mot Bjurholmsplan och intilliggande hus. Här finns en mysig soffhörna och plats för till exempel förvaringsmöbler.

Sovrum

Lägenheten har två rum som fungerar som sovrum. Det största av dem ligger in mot gården och är ett stort och rymligt rum med gott om plats för dubbelsäng och annan möblering. Här finns även en garderobsvägg med fyra garderober. Lägenhetens andra sovrum är byggt i en del av vardagsrummet. Det används idag som ett barnrum och har en platsbyggd loftsäng med skrivbordsplats under. Rummet har egen ingång och ljusinsläpp genom betongglas. Detta rum kan även fungera utmärkt som till exempel arbetsrum och gästrum.

Badrum

Badrummet har väggar helkaklade i ljusgrått kakel och på golvet ligger vit klinker. Här finns ett sittbadkar, stort handfat med kommod, stor spegel, två väggskåp, handdukstork och tvättmaskin.

Hall

Innanför dörren finns en ny platsbyggd garderob/städskrubb med skjutdörrar och en vägg med gott om plats för krokar.

Brf Harven 58

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Harven 58. Föreningen upplåter 45 lägenheter varav alla är bostadsrätter samt 1 hyresrättslokal. Huset ritades av arkitekten Josef Östlihn och uppfördes 1929.

Mark

Eftersom föreningen äger marken påverkas man inte av eventuella tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Conzignus Hem och Fastighet AB.

Renovering

1990 stambyte, elstigare samt fasadrenovering. 1996 omläggning av tak. 2008 byttes el-stigare och man pluggade gasen och fick 20-Ah för att kunna ha induktionshäll. 2015 stamspolning. 2017 fasad- och fönsterrenovering.

Kommande renoveringar

För närvarande finns inga större renoveringar planerade.

Ekonomi

De långfristiga skulderna är ca 1,2 mkr, vilket ger cirka 630 kr per kvm boyta (snitt är ca 6 000 kr/kvm). Avgiftsförändringar: avgiften kommer bli oförändrad under 2018 och det finns inga planer att förändra avgiften.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd och rättiga skäl från styrelsen.

Städdagar

Föreningen anordnar en städdag på hösten respektive våren.

Tvättstuga

Tvättstugan är belägen i källaren och är utrustad med två tvättmaskiner, torkskåp och torktumlare samt mangel.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns det cykelrum och grovsoprum.

Vad ingår i månadsavgiften

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Säljare betalar överlåtelseavgift.

Juridisk person

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Parkering:

Boendeparkering råder på gatan.

Bredband och TV

Bredband och kabel-TV är installerat och levereras av Com Hem.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson: 2018-03-16. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET


Bjurholmsplan är en liten oas och en oerhört lugn plats centralt på Söder, men med sitt avskilda läge är det lätt att glömma bort att man befinner sig mitt i stan. Här bor du med grönska åt alla håll. Här är biltrafiken ett minimum och här leker barnen i parken och man kan sola och ha picknick ostört. Du bor även granne med Stockholms finaste lekpark Bryggartäppan och har Vitabergsparken, Nytorget och Blecktornsparkerna på kort promenadavstånd, liksom vattnet och kajerna med fina motionsstråk vid Årstaviken. I området finns många bra restauranger och caféer och inspirerande butiker, inte minst i SoFo. Du når även Götgatan, Ringen, Skanstull, tunnelbana och bussar på ett par minuter.
Bjurholmsplan är döpt efter bryggaren Anders Bjurholm (1826-1913). Han var en innovativ person som bland annat introducerade öletiketten och standardiserade storlekarna på flaskorna, och han bildade även Svenska Bryggareföreningen. Han hade lager och iskällare på denna plats, som stadsfullmäktige sedan beslutade döpa till Bjurholmsplan.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här