Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Ernst Ahlgrens väg 7
Wallander 1932
Kungsholmen - Fredhäll
LJUS OCH VÄLPLANERAD FUNKISTVÅA MED BALKONG
TEXT: MURÉN FOTOGRAF: SPINNELL STYLING: MAINSTREET

Renoveringschans! Funkispärla med balkong mitt i mysiga Fredhäll med fin grund att ta till nya höjder. Denna tvåa är en hyresrätt som nu söker sin första ägare som vill väcka denna funkisdröm ur sin törnrosasömn. På välplanerade ljusa och luftiga ytor finns chansen att utforma din bostad som du själv vill ha den. Här finns en stilfull funkisbas med runtgående planlösning, generös takhöjd, trägolv, bevarade fönster och marmorbrädor i rum som behöver lite ny kärlek och omsorg. Här har du dessutom en balkong som blir ett extra rum under varmare årstider.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Katarina Ljung
VD / Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Ernst Ahlgrens väg 7
Område:
Kungsholmen - Fredhäll
arkitekt:
Wallander 1932
Våning:
1.5 av 5
Rum:
2 rum och kök
Area:
43 m²
Avgift:
2 329 kr inkl värme, VA

Kök

Köket är ett klassiskt parallellbyggt funkiskök med glasfönster och dörr in till intilliggande sovrum/matrum. Du når även sovrummet från hallen. Köket är idag inte fullt utrustat och är i behov av omsorg, men har en fin bas med bland annat vita träskåp och dubbel rostfri diskho.

Sovrum

Innanför köket ligger det rum som kan användas som sovrum, eller som matrum för den som skulle önska det. Det är ett mysigt rum där du både får plats med en stor säng och annan möblering. Här har du även utgången till lägenhetens balkong. In till köket finns dörr och klassiska funkisinnerfönster som går ända upp till tak.

Vardagsrum

Vardagsrummet är ett generöst rum med ett fint och stort fönster med fyra lufter som förser rummet med ett härligt ljus och funkiskaraktär. Det är ett rymligt och lättmöblerat rum som ger gott om plats för både soffgrupp och matbord. Mellan hall och vardagsrum går dörröppningen ända upp till tak och in till sovrummet finns en skjutdörr.

Badrum

Badrummet har väggar kaklade i vitt klassiskt kakel med en grå bård, och på golvet ligger grå klinker. I rummet finns dusch, handfat, wc, handdukstork och ett väggskåp med spegeldörrar. För den som vill göra ett större badrum är fungerar det utmärkt att öppna upp rummet mot den inre hallen och utöka ytan.

Hall:

Hallen är rymlig och har gott om plats för kläder och skor. Hallen är även möblerbar och här går utmärkt att inreda till exempel en arbetsplats eller ett bibliotek.

HSB Brf Fredhäll

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger och förvaltar fastigheterna Briljantsmycket 3 och 4, Skogslandet 1, 2 och 3, samt Purpur 1 och 2. Föreningen upplåter 788 lägenheter med bostadsrätt samt en lägenhet med hyresrätt (hyresrätten som förmedlas). HSB:s Brf Fredhäll äger två lägenheter. I föreningen finns det 58 lokaler varav Vivere Fastigheter AB har bostadsrätten för två, resten innehar föreningen. Husen ritades av arkitekten Sven Wallander och uppfördes 1931-33.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen har ägt och förvaltat fastigheterna sedan husen byggdes 1931.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Fastighetsägarna Service och den tekniska förvaltningen och fastighetsskötseln av Riksbyggen. Riksbyggen har personal på området måndag-fredag som underhåller och vidareutvecklar fastigheterna samt avhjälper felanmälningar. Brf Fredhäll är en HSB-förening.

Renovering

Under åren 1990-92 byttes samtliga stammar till badrum i föreningen ut. Samtidigt renoverades alla badrum i föreningen. En stor majoritet av stammarna har under 2010 högtrycksspolats. Föreningens köksstammar byttes under slutet av 1960-talet och relinades i olika etapper t.o.m. 2013. Alla elledningar (stigarledningar) byttes ut 1990-92 med nya dragningar fram till lägenhet. Föreningen investerade i en helt ny sopsug under 2007. 2016 fick föreningen en godkänd OVK. 2016-2018 genomgår samtliga fastigheter renovering av balkonger, tak, fasader och fönster. Den fastighet där denna lägenhet ligger har renovering redan slutförts.

Ekonomi

De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet ca 142 Mkr, vilket ger cirka 4 500 kr per kvm boyta. Avgift/kvm ca 639 kr. Det finns inte beslutat om någon kommande avgiftshöjning.

Andrahandsuthyrning

Fastighetsägarna Service har fullmakt att godkänna föreningens andrahandsuthyrningar. Uthyrning via Airbnb eller liknande förmedlingssidor är förbjudet.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad. Föreningen har ett gemensamt bostadsrättstillägg som betalas via månatligt tillägg till årsavgiften.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Städdagar

Föreningen har gemensamma städdagar två gånger per år som är frivilliga att deltaga på.

Tvättstugor

Föreningen har åtta tvättstugor. Närmsta tvättstuga finns i huset.

Gemensamma utrymmen

Det finns en mysig innergård med mycket träd och buskar, grill och utemöbler. Föreningslokalen Victoria på Ernst Ahlgrens väg 10 finns tillgänglig för uthyrning åt föreningens medlemmar. I en del av föreningslokalen inryms bastu och motionslokal, bredvid finns även en snickarbod. Föreningen har två gästlägenheter som medlemmarna kan hyra. Det finns även ett barnvagnsrum samt flera cykelrum.

Förråd

Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Bredband och Kabel-TV

Föreningen har tecknat ett avtal med Ownit om bredband. Kostnaden är inkluderad i avgiften. Comhems basutbud för kabel-TV (analogt) ingår samt det digitalt okodade startutbudet om 9 st kanaler.

Juridisk person

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

OMRÅDET

Fredhäll är en mycket trevlig del av Kungsholmen med bebyggelse från mestadels 1930-talet. Det direkta och höga läget vid Mälaren ger fantastiska vyer. Här finns ett av Stockholms första solbad, Fredhällsbadet, som är öppet för allmänheten under sommarmånaderna, och för medlemmar i den ideella föreningen Fredhälls Badklubb under vintertid. Här ligger också den trevliga restaurangen Solstugan i härligt kvällssolsläge. I Fredhäll är gatorna uppkallade efter författare, förutom Ernst Ahlgren, som var en pseudonym för Victoria Benedictsson, hittar du till exempel gator namngivna efter Stagnelius, Atterbom och Snoilsky. Tunnelbanan når på ett par minuter du i Kristineberg.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här